Så. Jävla. Överskattat.

Jag är ett stort fan av skaldjur. Speciellt kräftor. My oh my vad gott det är med kräftor! Och jag gillar räkor och krabbor och ostron (men är ju allergisk så äter dem inte).

Men hummer.. Aldrig fattat hypen med hummer. Otroligt dyrt för vad man får? Tre tuggor på svansen och en tugga i klon för vadå, 600kr? Extremt överskattat. Ska from nu aldrig mer beställa hummer (är ju inte ohövlig så kommer äta om det serveras) men ska aldrig mer servera det själv. Eller föreslå som måltid.

DÄREMOT (stora bokstäver) så gillar jag tex hummersoppa a lot. Och sådana där ”Hummer-roll” är också riktigt gott. Men de innehåller mer än bara hummer. Oftast är det majo och kryddor och dylikt. Som lyfter smaken. För det behövs till hummerköttet tycker jag.

img_8971

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

    Svara
  • This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place izmir asansörlü nakliyat

    izmir evden eve nakliyat 2023-03-22 12:22:05 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. cheddar news anchors

    live horse racing online 2023-03-21 05:10:02 https://freehorseracingtv.com/live/
    Svara
  • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.

    farmasi ücretsiz üyelik 2023-01-16 18:10:48 https://farmasiucretsizuyelik.com
    Svara
  • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing https://no19butik.com/

    dilvin ceket 2023-01-16 13:00:09 https://no19butik.com
    Svara
  • We always follow your beautiful content I look forward to the continuation. https://yoykem.com.tr/

    Solar uyumlu Sandviç panel fiyatları 2023-01-16 09:08:28 https://yoykem.com.tr/
    Svara
  • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing. https://freehorseracingtv.com/live/

    racing tv sky channel 2022-12-24 02:00:26 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
    Svara
  • We always follow your beautiful content I look forward to the continuation.

    evden eve nakliyat izmir 2022-12-08 08:04:26 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
    Svara
  • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. https://freehorseracingtv.com/

    Svara
  • Men hallå Dasha!!!
    Dina hummertacos är ju bäst! Dom får du icke glömma! Och hummer går att få tag på billigt vissa dagar typ söndagar brukar vara en bra dag för att hitta billig hummer 🙂

    Matilda 2017-01-09 17:00:54
    Svara
  • Word.

    Amanda 2017-01-06 18:03:11
    Svara
  • Kan tänka mig att det är skillnad på hummer och hummer… Bor på Västkusten och här fiskar vi egen hummer, det är verkligen oslagbart! Sen kanske man kan njuta mer om en inte har eatalat flera 100 för lite mat. Dock mkt mkt arbete bakom det men mmm <3

    Sofia 2017-01-06 17:44:41
    Svara
  • Svensk hummer kokt på rätt sätt med öl, salt och dill är himelsk. Det lovar jag dig. Det är sopet godare än alla andra skaldjur ??.

    Micka 2017-01-06 14:28:03
    Svara
  • AGREE! Svenska signalkräftor slår allt

    I 2017-01-06 13:44:44
    Svara
  • Äntligen någon som tycker samma!!! Håller helt med!! Så trist skaldjur, förstår verkligen inte hypen.

    DOCK finns det EN hummerrätt jag äter varje nyår, eller andra festliga tillfällen (typ superdejter) som är helt magisk! Den borde du testa! Alla jag har serverat den till pratar om den efter ååår. Dessutom kräver rätten inte färsk hummer, utan jag köper alltid fryst som jag låter tina i kylskåpet ett dygn innan, så det fjantiga priset slipper du också:

    Receptet är för 2 humrar (á 400g styck). / Blir en huvudrätt för 2pers eller en förrätt för 4pers.

    -Klyv humrarna på mitten, ta ut allt kött från skalhalvorna och klorna/benen och skär i 1cm stora bitar. Spara skalhalvorna hela och fina!
    -Skär 200g champinjoner i lika stora bitar, och lägg i en kastrull tillsammans med 3-4msk cognac tills all vätska dunstat in (högsta värme på spisen!). Lägg sedan i hummerköttet och låt det ånga med under lock i 1-2min.
    -Gör en sås vid sidan av på 2msk smör, 1msk vetemjöl, 3dl vispgrädde, 2 äggulor, 1/2 dl riven ost, salt och peppar. Blanka av såsen med en till msk smör.
    -Lägg skalhalvorna på en plåt och fyll dem med hummer, svamp och sås, och toppa med lite ost. Skalhalvorna kommer inte räcka för all fyllning, så lägg resten i en pajform eller liknande.
    -Ställ in skalhalvorna och formen i ugnen på 225grader i 5-10 min (tills de fått färg bara).
    -Ät med vitlöksbröd till och få en fest i både mun och själ!!!!!!

    PUSS.

    Cecilia 2017-01-06 12:41:01
    Svara
  • Heej Dasha! Håller heeeelt med dig, aldrig förstått hummern? Den smakar tre gånger så lite som en havskräfta eller kräfta och man får alldeles för lite kött, speciellt i förhållande till priset! Hellre räkor och kräftor som smakar så gott :):)

    Tove 2017-01-06 10:24:50
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!