Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Höstig gryta med kantareller ala Dasha

Det här är ju det roligaste jag vet. Att handla lite olika ingredienser som jag tror passar ihop och köra på. (Och hoppas på det bästa). Denna gång hade jag tur! Blev verkligen supergott! 

NI behöver:

Rödvin

Gullök 

Vitlök

Morötter

Kantareller 

Palsternackor 

Högrev 
Kantarellfond

Köttbuljong 

 

(Hade mer grönsaker och kantareller än vad det är på bilden, ca 1 kilo kantareller och 3 stora palsternackor och morätter)

Hacka allting i lagom stora fyrkanter. Och stek allting i omgångar med salt och peppar.

Koka samtidigt upp köttbuljong

Så här ser det ut! 

När ni lagt över allting i en gryta/kastrull så tillsätter ni kantarellfonden. 

…. och rödvinet. Jag tog en halv flaska. Lite mer kanske.

Sen fyller ni upp med buljongen så att allting är under vatten.

Jag hade en torkad timjan stående i köket så smulade ner det. 

Sedan låter ni detta stå och bubbla på låg värme (jag hade 3/9) i så många timmar ni orkar. Och rör om så ofta ni orkar. Nångång i halvtimmen/timmen i alla fall. 

Det är klart när köttet börjar falla isär. 

Jag serverade med sötpotatispure och gräddfil. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind