Hemmagjorda hamburgare och pommes

HEJ!

För flera veckor sen lagade jag hemmagjorda:

– Hamburgare

– Coleslaw

– Pommes

 


Börja med att skära potatisen i rimliga strimpor. Tänk på att de blir ca hälften så tjocka efter tillagningen. Jag körde med skal för jag tycker det är lite gött.

– Hetta upp oljan (ni behöver mycket olja! ca 2-3L) ca 175 grader.

– När den fått en lätt gul färg så ta upp potatisen och låt den rinna av på papper.

– Sen hettar ni upp oljan igen på 200 grader och har i potatisen igen. Den ska bli nästan guldbrun på en gång.

– Låt den fettet rinna av, salta och servera genast!

Det är enkelt och extremt mycket godare än att köpa färdiga och slänga in i ugnen.

Omgång två:

När de är färdiga, fina va?

Jag gjorde hamburgare på högrev. Bad dem i charkdisken att mala högrev åt mig.

SEN.

För att få till köttet sådär saftigt som vissa ställen får till det så är hemligheten extremt enkel. Men det är VATTEN. Ha i vatten i köttfärsen. Rör om med händerna och se till så köttet drar upp allting. Har själv inte riktigt koll på hur mycket så testa er fram. Men inte ”lite”. Men inte dränka heller… Det är ingen soppa vi lagar.

Sen gör man lagom stora bitar. Jag gjorde små för vill hellre äta flera burgare än bara en 🙂

Stekte dem ca 1 minut på varje sida men då blir de blodiga. Är ni inte on for that så stek lite längre.

Sen äkta cheddarost. Ingen färdig ”hamburger-ost” utan äkta cheddar från charken. Lägger man på i stekpannan så den blir mjuk och varm. Medans man steker hamburgerbrödet i smör i en annan stekpanna.

Coleslaw är busenkelt. Ställ in i kylen någon timma innan servering.

Blanda:

– 1 Morot

– 100g Vitkål

– 1/4 gullök

– Creme fraise

– Majonäs

– Riva pepparrot

– Salt/peppar

Köpte brödet på Mcdonalds. Ni vet ”cheeseburgare”-brödet. Det är det godaste brödet ifall ni frågar mig.

Servera med extra allt! Allt man kan tänka sig att vilja ha på sin hamburgare.

Detta var lätt en av de topp 3 bästa hamburgarna jag ätit.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!