Höstig gryta med kantareller ala Dasha

Det här är ju det roligaste jag vet. Att handla lite olika ingredienser som jag tror passar ihop och köra på. (Och hoppas på det bästa). Denna gång hade jag tur! Blev verkligen supergott! 

NI behöver:

Rödvin

Gullök 

Vitlök

Morötter

Kantareller 

Palsternackor 

Högrev 
Kantarellfond

Köttbuljong 

 

(Hade mer grönsaker och kantareller än vad det är på bilden, ca 1 kilo kantareller och 3 stora palsternackor och morätter)

Hacka allting i lagom stora fyrkanter. Och stek allting i omgångar med salt och peppar.

Koka samtidigt upp köttbuljong

Så här ser det ut! 

När ni lagt över allting i en gryta/kastrull så tillsätter ni kantarellfonden. 

…. och rödvinet. Jag tog en halv flaska. Lite mer kanske.

Sen fyller ni upp med buljongen så att allting är under vatten.

Jag hade en torkad timjan stående i köket så smulade ner det. 

Sedan låter ni detta stå och bubbla på låg värme (jag hade 3/9) i så många timmar ni orkar. Och rör om så ofta ni orkar. Nångång i halvtimmen/timmen i alla fall. 

Det är klart när köttet börjar falla isär. 

Jag serverade med sötpotatispure och gräddfil. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!