Som utlovat kommer recept på min Carbonara.
Ni behöver:
– Äggula
– Riven ost
– Färsk Persilja
– Vitlök
– Bacon
– Salt/Peppar
– Pasta
Börja med att steka bacon. Tänk på att de ska vara stekta men inte sådär hårda som man gillar dem när man bara äter bacon.
Släng äggvitan och häll äggulorna i en bunke. Häll även i den rivna osten, vitlöken, persiljan och vitlöken. När bacon är färdigstekta så häller ni i bacon med allt extra fett i bunken och rör om till en röra. Det här med mått har jag aldrig jobbat med men när jag lagade detta i helgen till fyra killar så hade jag åtta äggulor och ca 350g ost.
När röran är jämt fördelad häller man i den i kastrullen med pastan (utan vatten!) och rör om. Sedan är det klart för servering. Servera fort! Så det är kladdigt och varmt. Denna är mycket godare än det nya påhittet med massa grädde. Det behövs verkligen inte tycker jag. Mycket fräschare utan och man slipper denna tunga känsla i magen och kroppen som mycket grädde ofta orsakar.
Testa att göra med pecorino och pancetta! Det är the shit! 🙂
Låter supergott och framförallt ser det väldigt gott och krämigt ut! Tror detta får bli middag imorgon 🙂
Åh, detta måste provas! Har alltid använt matlagningsgrädde o faller i en sablans matkoma alldeles för snabbt när man egentligen bara vill fortsätta äta den goda pastan.
PS. Min far var kung på matlagning (italienare) o rule number one var att absolut inte ha i sleven i pastavattnet, då smaken av det kan sätta sig i pastan ;p