Ni behöver:
– Flakstek (eller något annat kött)
– Salladslök
– Körsbärstomater
– Avokado
– Kimchi
– Koriander
– Salladsblad
– Pinjenötter
Dressingen är min berömda och alltid återkommande. Den borde ni lärt er vid detta laget men om inte HÄR
(dock minus Oystersås när det är till kött)
–
Man kan givetvis använda sig av vilket kött som helst. Eller tom köttfärs om man vill det. Men det är gott med variation och flapstek är verkligen en extremt prisvärd köttbit.
Hacka upp alla grönsaker i minibitar. Glöm inte att man äter med ögonen också. Det är alltid härligt när det ser trevligt ut. I detta fall använder vi bara det gröna från salladslöken. För vi vill ha löksmaken men inte det beska och starka.
Jag köper alltid de dyraste tomaterna helt enkelt för att de smakar mycket mer. Alla dessa tomater som är ”två förpackningar för 30kr” smakar inte ett shit. Man kan spara in 20 kronor på andra saker. Inte på mat.
Recept till dressingen hittar ni som sagt HÄR (eller under fliken ”recept”).
Finns massa olika sorters kimchi. Jag köpte denna! Alla grönsaker är givetvis frivilliga. Ha i de ni gillar.
OBS att vi inte saltar köttet innan vi steker det. Peppra går bra. Salta gör man alltid efteråt. Och steker givetvis i smör.
Finns olik sorteras sallader att ”lägga allt i”. Jag gillar detta mest. Det måste ju hålla. Får inte bli grisfest.
Eftersom Mille inte hade ”massa gulliga små skålar” som jag har fick ingredienserna dela plats.