Hummus.

Idag ska jag lära er att göra den godaste dressingen ever hemma. Det är jättelätt, nyttigt och går på ca 10 minuter.

Börja med att hälla två burkar kikärtor i en stor bunke.

Efter det ska man ha sesampasta i. Det heter TAHINI och finns i de flesta välsorterade matbutikerna. Egentligen skulle man ha 1/2dl i men jag hade nästan hela burken för jag tyckte det smakade gott. Men smaka av och gå efter eran egen smak.

Pressa lite mindre än en halv citron.

Och ungefär en halv tesked Spiskummin. Men alla dessa mått är mina egna påhitt. Glöm inte att SMAKA AV.

2-3 matskedar olja. Jag hade olja med citronsmak i men det är inget måste.

EN vitlöksklyfta. Alltså inte mer. Det ska inte smaka vitlök.

Krossa och rör ihop allting med hjälp av en mixer. Om man tycker smeten är för tjock kan man ha i mer olja eller vatten. Men jag gillar den såhär.

Bjud hem en vän och servera ihop med vad som helst. Jag älskar hummus så mycket att jag tycker det passar ihop med nästan allt. Jag bjöd på kött och sallad. Sen även en hemmagjord salsa. Men det receptet är hemligt…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!