När dog romantiken ut?

I veckan såg jag filmen ''Simon och Ekarna''. Den utspelar sig på 30-talet om jag inte minns fel. Efter filmen gick jag och Michaela igång på temat kärlek (för ovanlighetensskull). Pratade mest om romantiken som inte finns längre.

I och med att könsrollerna (''ska'') suddas ut och att vi ska vara så himla lika så dör den typiska gentlemannen ut. Att bli uppvaktad existerar inte nuförtiden. Man ska dela notor, man kan köpa blommor till sig själv och en dörr kan man väl öppna själv? Ja visst kan man det. Jag har ingenting emot att bjuda honom på middag men är det inte härligt om man skulle bli upphämtad hemma, med en bukett rosor och så skulle han öppna dörren när man går in på restaurangen och sen bjuda på middagen. Skjutsa hem en och sen skulle man stå där och fumla med portnycklarna lite extra länge och hoppas på att man skulle få en godnatt-kyss?

Man kan väl ta en annan nota, en annan gång. Men idag ska man bli glad om man får ett sms innan kl 05 en helg där det står om man vill sova ihop. Nej det vill jag inte för du har inte engagerat dig i mig. Var med om detta för ett tag sen, när en kille stod på Whiteroom och hade utlägg för mig om hur ''svår'' jag var. Jag försökte förklara för honom att jag inte alls va svår, men han hade ju bara hört av sig när han va full på stan och aldrig erbjudit sig att göra något nyktra. Vad som hör till är att jag var lite intresserad av honom, men inte av att åka hem och sexa upp han bara. Nä då är man svår helt plötsligt.

Ã?r det så hemskt att vilja bli lite uppvaktad?

Vet ni. Bättre var det på 30-talet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. horse racing free stream

  newsmax tv live 2023-07-15 02:02:07 https://freehorseracingtv.com/live/newsmax-tv-live/
  Svara
 • Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. trinitas tv live

  where to watch horse racing live 2023-03-25 14:00:27 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Some really excellent info, I look forward to the continuation. aljazeera arabic

  any horse racing on tv today 2022-12-29 18:29:23 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Superb post however I was wanting to know if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more.

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-09 08:51:48 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • så sant.

  Svara
 • Håller med dig!

  2011-11-28 19:38:47
  Svara
 • jajajaja. tack!!!!! jätterätt och bra skrivet.

  2011-11-26 23:19:22 http://thejuicydetails.se
  Svara
 • W O R D

  2011-11-26 11:35:20
  Svara
 • Så sant så sant!
  Om man hör om en tjej som får blommor av sin pojkvän/killen hon träffar så dör man ju av avund…

  2011-11-26 10:40:44
  Svara
 • <3

  2011-11-26 04:37:49 http://dashagirine.se
  Svara
 • WORD. Hatar hatar hatar den här generationen ibland. Killar som inte anser att tjejer ska uppvaktas och bli behandlade värdigt är sorgligt. Jag som till och med växt upp med en pappa som gör allt sånt där gentlemannamässigt för min mamma, ser allt annat som otillräckligt. Jag är tydligen svår, precis som du, bara för att jag inte följer med hem efter klubben och ligger. Nä usch snart ska vi väl börja kalla varandra för ”hen” också…

  2011-11-25 23:49:44
  Svara
 • Alltså, de flesta killarna har ju blivit så, även om de är intresserade av en tjej kanske de inte riktigt vågar ta steget och bjuda ut henne på middag eller en dagsaktivitet. Det jag däremot gjorde med mitt ex och även min nuvarande pojkvän är att jag föreslog middagar och drinkar på mysiga ställen, istället för det klassiska ”vi möts ute på stan när vi båda är fulla”, o med båda blev det så att vi verkligen dejtade på riktigt innan vi blev ihop. Så om en kille bara hör av sig när han är full, föreslå en öl så ser du vad hans intentioner är, behöver inte vara så att han bara vill ligga för att han hör av sig full tre på morgonen, kan vara så att han bara inte vet hur man träffar tjejer på andra sätt än så, så visa honom hur man dejtar istället:))

  2011-11-25 23:23:11
  Svara
 • WORD, BRA SAGT DASHIE!

  2011-11-25 23:16:40
  Svara
 • LIKE!!!!!!!!!!!!!

  2011-11-25 22:40:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!