Skaldjursfrossa på Sturehof + Ostronallergi

Igår var vi ett gäng som hade skaldjursfrossa på Sturehof. De har nämligen skaldjursveckor nu och eftersom att fisk och skaldjur är något av det godaste jag vet så slank det ner både hummer, musslor, havskräftor OCH ostron.

*Skräckfilmsmusik*

Ni som känner mig och följt bloggen ett tag vet att jag avgudar ostron. Inte mycket som slår en Dry Martini ihop med några ostron. Men jag framkallade en ostron-allergi för några år sen… 

Jag och min dåvarande pojkvän åkte till Paris och ni vet att jag alltid säger att ”på semester får man äta vad man vill osv”. Men ni ska veta att ni inte alltid ska lyssna på mig. Vi bor i landet ”lagom” av en anledning. Och jag är ryska. Som borde anpassa mig mer.

Så jag unnade mig ostron. Och jag åt. Och åt och åt och åt. 

Jag åt ostron till förrätt till både lunch och middag. Vi var där i en vecka. Dag sex blev jag dålig. Så dålig att jag låg på hotellets badrumsgolv i en dvala. Timmarna flöt ihop och jag var någonting mellan avsvimmad och kräksjuk. 

Tiden gick och efter några månader bestämde jag mig för att äta ostron igen. Och så SMACK blev jag lika dålig som i Paris. Jag insåg att jag kanske framkallat en allergi… Så bestämde jag mig att inte äta ostron på ett år för då kanske det skulle ”gå över” eftersom att jag inte var allergisk på riktigt. Ett år gick och jag åt ostron på en annan restaurang och pang-bom fick spendera ännu en natt på ett badrumsgolv. Åren gick och jag testade nån gång lite då och då. Men blev bara lika dålig varje gång.

Igår hade det faktiskt gått 15 månader sen jag testade sist och så kliade det lite i fingrarna så det slank ner tre stycken. 

OCH VET NI VAD. Jag mår bra idag! Dock bubblade det i magen igår kväll och i natt men inte anmärkningsvärt. Tar lite bubbel i magen alla dagar i veckan för att kunna äta ostron igen. Nu ska jag fortfarande ta det väldigt lugnt med ostronen. Jag ska bara äta några i taget och med bra mellanrum. Men ändå! Förstår ni hur glad den här tjejen är idag? 

Livet asså. <3 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!