Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tur att man har något innanför pannbenet *YES*

Igår vart jag utsatt för försök till bedrägeri.

Det är väldigt vanligt på mailen att man får ett mail där det står att man vunnit pengar. Dem är man van vid. Dem går man inte på så lätt. Men det här var en ny form. Här fick jag ett mail från vad jag trodde var självaste Blocket. 

Men istället för att svara på deras mail så kopierade jag det och skickade det till deras kundtjänst som jag hittade på deras hemsida. Jag fick svar snabbt som blixten att jag blivit utsatt för försök till bedrägeri. Och om jag klickat på någon av länkarna eller angett mitt kreditkortsnummer så skulle jag omedelbart kontakta min bank. 

Men eftersom att jag tydligen inte är så dum så hade jag så klart inte klickat på något så jag kunde jag känna mig lugn. Men ändå gick det en kall kår genom kroppen. Kändes väldigt påtagligt när det stod Blocket och allting stod på korrekt svenska.

Men nu har ni fått en heads up från mig! Får ni ett misstänksamt mail så fråga hellre en tredje part om åsikt. Eller kolla upp om det bolaget ens existerar. Och framför allt – lämna ALDRIG ut era kortuppgifter till någon. Inte under några som helst omständigheter.

Förutom ifall ni blir rånade. Då ska ni alltid lämna ifrån er allt. Det är inte värt att bli nerslagen för några materiella ting i världen. Men det är ju en helt annan historia. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind