Det här är en annan av mina paradrätter. Rättelse är nog att säga förrätter. Men brukar göra som bara en sallad till mig själv. Är rädd att folk tror att det blir ”för mycket” som huvudrätt.
Ni behöver:
– Salmalax
– Färsk koriander
– Gurka
– Sesamolja
– Soja
– Färsk chili
– Vitlök
– Lime
– Börja med att blanda sesamolja, soja, pressad vitlök, finhackad chili och pressad lime i en liten skål. Smaka av och tillsätt det som fattas. Jag gillar väldigt stark mat så om jag får välja har jag en hel chili i tex.
– Finhacka gurkan. Mini mini bitar! Och samma med salmalaxen. Fast inte lika små bitar. Men inte stora bitar. Allt blir alltid godare i miniform. Det vet ni va?
– Sen hacka ner koriander. Men den får gärna vara lite större. Det ska ju smaka!
– Häll ner dressingen i stora skålen och blanda allting ordentligt. Ställ in i kylen och låt det dra ihop sig ett tag. Jag skulle rekommendera ca 30 minuter. Men går bra med 10 minuter också. (Ibland är jag så hungrig så jag orkar inte vänta…..)
Här serverade jag detta som förrätt. Och sen åt vi charkisar och drack rödvin. Jag gillar inte vitt vin så jag tycker inte det gör något att dricka rött till fisk. Speciellt när den är så här stark.
Efter middagen så blev vi lite runda om fötterna och så tjuvrökte vi i mitt fönster. Det gör jag ALDRIG. Men när man bara är två och det är vinter och så har det varit så trevligt… Ja.. Då brukar jag låta unna oss det.
Efter några flaskor rödvin så började vi dansa! Hur söt är lilla Molly här? Den här bilden är min nya bakgrundsbild på mobilen. Vi hade SÅ roligt den kvällen. (Detta är taget i mellandagarna).