HÄSTKÖTT. Att äta eller inte äta?

Jag är ju en hästtjej. Älskar hästar.

Men hur ser ni på denna hästdebatt som pågår i alla tidningar och alla sociala medier? Jag var nämligen inne på aftonbladet och där hade de en ”omröstning” om IKEA som även dem råkat eller ”råkat” servera hästkött i sina köttbullar. Då fick man rösta och klicka i vad som stämde in på en. Och min CHOCK när så många valt alternativet ”struntar i det, häst är gott!”. 

Överreagerar jag? Vad tycker ni? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Hi there to all, for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff. gulfstream park live en español

  pba live streaming free 2023-07-07 09:50:47 https://freehorseracingtv.com/live2/pba-live/
  Svara
 • Pretty! This has been a really wonderful post. Many thanks for providing these details. https://freehorseracingtv.com/live2/

  watch horse racing online 2023-06-26 13:45:12 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • It’s nice to see the best quality content from such sites. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great. wheeling downs live stream

  today horse race live video 2023-03-24 14:19:49 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing. ibn lokmat

  aintree racing on tv today 2022-12-28 05:10:01 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • You have noted very interesting details! ps decent web site. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/Dikili-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • very satisfying in terms of information thank you very much

  izmir evden eve nakliyat 2022-12-09 03:18:06 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • There is some nice and utilitarian information on this site. https://freehorseracingtv.com/

  racing tv live stream 2022-12-04 11:18:57 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Jag är också hästmänniska och har två fina ponnyer hemma i stallet. Min tanke är att om folk vill äta hästkött så tycker jag bara det är bra! Vi slänger allt för mycket kött eller mat över huvudtaget här i världen. Jag personligen skulle aldrig heller äta häst (medvetet…) för att det är det djur som min bästa vän tillhör. När min häst blir sjuk och måste tas bort kommer jag aldrig skicka henne till ett slakteri!

  Jag håller på att göra ett argumenterande tal i skolan just nu ang hästkött så jag har läst mycket om hur det går till och om enkla missar som slaktare har gjort så djuret har fått lida. Min häst ska få somna in på det ställe där hon är lyckligast. ♥

  2013-03-07 08:59:09 http://mauolin.blogg.se
  Svara
 • Jag är också hästmänniska och har två fina ponnyer hemma i stallet. Min tanke är att om folk vill äta hästkött så tycker jag bara det är bra! Vi slänger allt för mycket kött eller mat över huvudtaget här i världen. Jag personligen skulle aldrig heller äta häst (medvetet…) för att det är det djur som min bästa vän tillhör. När min häst blir sjuk och måste tas bort kommer jag aldrig skicka henne till ett slakteri!

  Jag håller på att göra ett argumenterande tal i skolan just nu ang hästkött så jag har läst mycket om hur det går till och om enkla missar som slaktare har gjort så djuret har fått lida. Min häst ska få somna in på det ställe där hon är lyckligast. ♥

  2013-03-07 08:59:09 http://mauolin.blogg.se
  Svara
 • Det finns ett par saker som gör hästgrejen till en big deal.
  1. Som någon tidigare skrivit; att man ovetande har ätit hästkött. Man känner sig lurad, och kanske lite skamsen pga:
  2. Hästar är mycket som husdjur och familjemedlemmar för oss här, därför kan det liknas vid att äta hundar (som man gör i t.ex. Kina, eller?). Jättejobbigt tycker många, och det är inte konstigt att förstå.
  Jag känner till fall med personer som haft en häst i stort sett hela dess liv, där hästen (när den blir för gammal o sjuk givetvis) hamnar i frysen hos ägaren. Hemskt kan tyckas, MEN då vet man iaf att hästen har levt ett bra liv, blivit omhändertagen osv. Man vet också att allt har gått rätt till vid slakten om man har lite koll. Sen är det även bra att hålla koll på märkningar på varor i affären, eftersom många märkningar inte bara handlar om det ekologiska utan även det mest etiska tillvägagångssättet vid uppfödning och slakt. Många märkningar innebär t.ex. att det görs slumpvisa, oförberedda stickprov/besök/kontroller. Man ska inte behöva äta hästkött om man inte vill, och man har rätt att vara medveten om innehållet i varan man köper 🙂

  2013-02-26 18:50:52
  Svara
 • Det finns ett par saker som gör hästgrejen till en big deal.
  1. Som någon tidigare skrivit; att man ovetande har ätit hästkött. Man känner sig lurad, och kanske lite skamsen pga:
  2. Hästar är mycket som husdjur och familjemedlemmar för oss här, därför kan det liknas vid att äta hundar (som man gör i t.ex. Kina, eller?). Jättejobbigt tycker många, och det är inte konstigt att förstå.
  Jag känner till fall med personer som haft en häst i stort sett hela dess liv, där hästen (när den blir för gammal o sjuk givetvis) hamnar i frysen hos ägaren. Hemskt kan tyckas, MEN då vet man iaf att hästen har levt ett bra liv, blivit omhändertagen osv. Man vet också att allt har gått rätt till vid slakten om man har lite koll. Sen är det även bra att hålla koll på märkningar på varor i affären, eftersom många märkningar inte bara handlar om det ekologiska utan även det mest etiska tillvägagångssättet vid uppfödning och slakt. Många märkningar innebär t.ex. att det görs slumpvisa, oförberedda stickprov/besök/kontroller. Man ska inte behöva äta hästkött om man inte vill, och man har rätt att vara medveten om innehållet i varan man köper 🙂

  2013-02-26 18:50:52
  Svara
 • Den stora grejen är ju att man har blivit lurad, köper man köttbullar så vill man ju förmodligen äta en ko(nötkött) och inte en häst. Häst är säkert ett fantastiskt fint kött men man vill ju ändå välja själv om man ska äta det eller inte.

  2013-02-26 09:17:10
  Svara
 • Den stora grejen är ju att man har blivit lurad, köper man köttbullar så vill man ju förmodligen äta en ko(nötkött) och inte en häst. Häst är säkert ett fantastiskt fint kött men man vill ju ändå välja själv om man ska äta det eller inte.

  2013-02-26 09:17:10
  Svara
 • Förstår hur du menar men förstår inte den egentliga stora skillnaden om det är kossor som lever under dåliga förhållanden för att sen bli mat eller om det är hästar. Sen ska man så klart inte ljuga om det.

  2013-02-25 22:31:56
  Svara
 • Förstår hur du menar men förstår inte den egentliga stora skillnaden om det är kossor som lever under dåliga förhållanden för att sen bli mat eller om det är hästar. Sen ska man så klart inte ljuga om det.

  2013-02-25 22:31:56
  Svara
 • Jag tycker INTE att du överreagerar. Jag antar att de flesta som struntar i vilket djur det är inte heller har någon aning om att det är hästar som slaktats utan tillstånd och förts ut ur länder i hemska förhållanden och med skador som gör ont. Problemet är inte just att det är djuret häst utan HUR hästarna blivit köttfärs.. 🙁

  2013-02-25 21:05:09
  Svara
 • Jag tycker INTE att du överreagerar. Jag antar att de flesta som struntar i vilket djur det är inte heller har någon aning om att det är hästar som slaktats utan tillstånd och förts ut ur länder i hemska förhållanden och med skador som gör ont. Problemet är inte just att det är djuret häst utan HUR hästarna blivit köttfärs.. 🙁

  2013-02-25 21:05:09
  Svara
 • BUUU för hästätare!!! 🙁

  2013-02-25 18:22:09 http://lisasjosten.se/
  Svara
 • BUUU för hästätare!!! 🙁

  2013-02-25 18:22:09 http://lisasjosten.se/
  Svara
 • Jag är en riktig djurvän! Har ridit i över tio år och skulle aldrig äta häst!

  2013-02-25 17:45:37
  Svara
 • Jag är en riktig djurvän! Har ridit i över tio år och skulle aldrig äta häst!

  2013-02-25 17:45:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!