Recept – TORSK

Hej alla glada. Som jag lovade kommer receptet på min torsk här! Jag vill börja med att säga att all mat blir såklart godare med grädde. True story. Men eftersom att jag försöker vara fröken nyttig så försöker jag undvika det så gott det går. Men vill ni inte leka fina i kanten som jag så tycker jag ni ska byta ut gräddfilen och mjölken mot grädde! Blir självklart mycket mustigare och godare.

Men det här vart också gott! Nu kör vi.

4 portioner.

Ni behöver:

Såsen

– 1/2 dl Vitt vin

– 2 äggulor

– 1/2 dl Mjölk

– 1/2 -Gräddfil

– 1 tärning grönsaksbuljong

– Citron

– Dill

Pure

– Stor brocoli

– Halv blomkål

– 1 tärning grönsaksbuljong

– Vitpeppar

– Smör

– Varm mjölk

Fisken

– Salt

– Vitpeppar

Sparrisen

– Parmesan

– Lime

– Salt

För såsen behövs det ni ser nedan. Koka upp allting förutom dill på lågvärme. Låt det stå och tjocka till sig under omrörning medans du förbereder allting annat.

Hacka broccoli och blomkål och lägg det i en kastrull. Fyll på med vatten så att nästan allt är täckt. Ha i grönsaksbuljong.

Ha i den hackade dillen precis innan du ska hälla såsen över fisken. Placera fisken i en ugnssäker form, salta peppra. Häll såsen över fisken. In i ugnen på 225 grader i 30 minuter. Kolla till fisken då och då och ta sås från sidorna och häll över fisken.

Koka sen upp sparrisen! När brocolin och blomkålen blivit mjuk så häller ni av vattnet. Tillsätt lite varm (!) mjölk och liten klick smör. Här kan man även ha i salladskrydda vilket är ganska gott. Sen mosar ni detta. Jag brukar använda en stavmixer.

Servera hur ni vill. Men lime och parmesan ska på sparrisen. Ät helst med folk ni tycker om. Blir alltid godast då.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!