Igår slängde jag ihop en spenatsoppa. Det är verkligen gott, enkelt och nyttigt att slänga ihop en vardag. Förutsättning att man har en passion för soppor, som jag har!
– Stek en finhackad gul lök och några vitlöksklyftor i olja så de blir gyllenbruna i en stor kastrull
– Häll fryst spenat i kastrullen och fyll den med kallt vatten så du precis täcker spenaten
– Tillsätt muskotnöt, vitpeppar, grönsaksbuljong
– Låt det koka upp på högvärme. Sänk det sen till låg värme och tillsätt mjölk för att runda av smaken. Låt det puttra så länge du har tid. Men minst 20 minuter.
– Smaka av och tillsätt någon av kryddorna om du tycker det fattas något. Jag tycker man ska känna både pepparn och muskotnöten.
– Servera med ett kokt ägg som du delar på längden. Ev ostmackor om du föredrar det.
Lycka till!