Att springa

Jag har aldrig haft speciellt bra kondis i mitt liv. Men nu har jag blivit väldigt hooked på att börja springa. Fick nämligen höra att ”egentligen så är det typ det enda du behöver för att hålla sig tränad”. Så det har ju hakat upp sig i mitt lilla huvud förstår ni. 

Vad säger ni alla runners där ute? Vad har ni för tips till en gammal tant som mig angående att springa?

Vad ska jag tänka på? Har jättebra skor från NIKE så det är inget problem. Jag tänkte mest på den tekniska biten. Vad säger ni? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. kcal live stream

  newsmax live streaming 2023-07-15 10:04:00 https://freehorseracingtv.com/live/newsmax-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation. watch horse racing live free uk

  Svara
 • I really like reading through a post that can make men and women think. Also, thank you for allowing me to comment! https://freehorseracingtv.com/live2/

  live horse racing streaming 2023-06-26 17:30:11 https://oneotv.online/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • Thank you for great article. I look forward to the continuation. https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/Narlidere-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. https://freehorseracingtv.com/

  free racing tv stream 2022-12-04 10:36:48 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Variation är väldigt viktigt för att nå bra resultat, att kunna tokspringa 5km eller köra intervaller är minst lika viktigt som att springa långdistans.
  Lite balla prylar(t.ex GPS klocka)som gör det ännu roligare att gå ut. Någon app för att kunna utmana vänner som också löper samt se sina resultat förbättras(RunKeeper,Nike+running).

  Sätt upp lite mål med löpningen som att anmäla dig till Midnattsloppet som är en rolig grej.

  Hitta en bra balans i din kost, vad du äter och hur lång tid innan du äter. Jag äter cirka 2 timmar innan, vissa äter 1 timma innan, väldigt olika. Sen kanske det är mest psykiskt, men en dos PWO eller koffein är väl inte fel för att få lite extra energi och fokus.

  Försök att aldrig avbryta en runda, är du supertrött så gå en bit och kör igång igen efter några hundra meter, men avbryt inte helt. Gör man det en gång så är det lätt att man gör det så fort man blir lite trött. Bra resultat gör ibland ganska ont både fysiskt och psykiskt.

  Ska bli skoj och följa din löpning, kör hårt!

  2013-07-05 01:31:55
  Svara
 • Variation är väldigt viktigt för att nå bra resultat, att kunna tokspringa 5km eller köra intervaller är minst lika viktigt som att springa långdistans.
  Lite balla prylar(t.ex GPS klocka)som gör det ännu roligare att gå ut. Någon app för att kunna utmana vänner som också löper samt se sina resultat förbättras(RunKeeper,Nike+running).

  Sätt upp lite mål med löpningen som att anmäla dig till Midnattsloppet som är en rolig grej.

  Hitta en bra balans i din kost, vad du äter och hur lång tid innan du äter. Jag äter cirka 2 timmar innan, vissa äter 1 timma innan, väldigt olika. Sen kanske det är mest psykiskt, men en dos PWO eller koffein är väl inte fel för att få lite extra energi och fokus.

  Försök att aldrig avbryta en runda, är du supertrött så gå en bit och kör igång igen efter några hundra meter, men avbryt inte helt. Gör man det en gång så är det lätt att man gör det så fort man blir lite trött. Bra resultat gör ibland ganska ont både fysiskt och psykiskt.

  Ska bli skoj och följa din löpning, kör hårt!

  2013-07-05 01:31:55
  Svara
 • Åh, va roligt att du fastnat för löpningen. Tänkte bara tipsa att ifall du springer med ett par Nike Free så är de gjorda för att springa med framfots- eller mellanfotsteknik och inte med hälnedsättning som oftast är den som faller mer naturligt om man inte tänker på det. Tänkte bara på detta då jag vet att just nike free skorna är så populära just nu. De är ju verkligen superbra men detta är värt att tänka på så man inte drar på sig problem med benen och liknande. Annars är mina bästa tips att vara ganska hård med sig själv i början innan det blivit till en vana helt enkelt bestämma sig för att det här ska jag fixa, ha bra musik, peppande kompisar, variera att springa i skog och mark och på asfaltvägar, intervaller, backträning och så tycker jag själv att det är väldigt intressant att springa med pulsklocka. Det är svårt att säga ang. teknik och så eftersom för vissa faller det så naturligt och andra behöver tänka på det mera. Men ifall du springer med någon så kan du ju be hen att vara uppmärksam på din teknik och rätta dig. Och såklart lära sig att andas bra är ju väldigt viktigt för att orka. Annars säger jag bara kör hårt! 😀

  2013-07-03 18:25:27
  Svara
 • Åh, va roligt att du fastnat för löpningen. Tänkte bara tipsa att ifall du springer med ett par Nike Free så är de gjorda för att springa med framfots- eller mellanfotsteknik och inte med hälnedsättning som oftast är den som faller mer naturligt om man inte tänker på det. Tänkte bara på detta då jag vet att just nike free skorna är så populära just nu. De är ju verkligen superbra men detta är värt att tänka på så man inte drar på sig problem med benen och liknande. Annars är mina bästa tips att vara ganska hård med sig själv i början innan det blivit till en vana helt enkelt bestämma sig för att det här ska jag fixa, ha bra musik, peppande kompisar, variera att springa i skog och mark och på asfaltvägar, intervaller, backträning och så tycker jag själv att det är väldigt intressant att springa med pulsklocka. Det är svårt att säga ang. teknik och så eftersom för vissa faller det så naturligt och andra behöver tänka på det mera. Men ifall du springer med någon så kan du ju be hen att vara uppmärksam på din teknik och rätta dig. Och såklart lära sig att andas bra är ju väldigt viktigt för att orka. Annars säger jag bara kör hårt! 😀

  2013-07-03 18:25:27
  Svara
 • Har du utsett vinnaren av goodiebagen ännu? Har ju gått några månader nu, har isåfall helt missat det!

  2013-07-02 23:44:06 http://zoffaaaan
  Svara
 • Har du utsett vinnaren av goodiebagen ännu? Har ju gått några månader nu, har isåfall helt missat det!

  2013-07-02 23:44:06 http://zoffaaaan
  Svara
 • Förutom att piska sig med intervaller (så sjukt effektivt och man märker skillnad på kort tid=roligare) och att ha bra musik (Bieber är utmärkt, hehe) så kan jag tipsa om att stärka bålen, tex. genom plankan, det gör att du kommer orka hålla överkroppen upprätt när du springer lite längre. Då blir det lättare att springa eftersom du får ut mer av lungorna. Plus att vara avslappnad när du springer annars tar det onödig energi som du istället kan lägga på benen och att ha en bra hållning!
  Hoppas du förstod lite och lycka till med träningen! (Såg nyss på instagram att du har sprungit milen, grymt ju!!!)

  2013-07-02 21:47:10
  Svara
 • Förutom att piska sig med intervaller (så sjukt effektivt och man märker skillnad på kort tid=roligare) och att ha bra musik (Bieber är utmärkt, hehe) så kan jag tipsa om att stärka bålen, tex. genom plankan, det gör att du kommer orka hålla överkroppen upprätt när du springer lite längre. Då blir det lättare att springa eftersom du får ut mer av lungorna. Plus att vara avslappnad när du springer annars tar det onödig energi som du istället kan lägga på benen och att ha en bra hållning!
  Hoppas du förstod lite och lycka till med träningen! (Såg nyss på instagram att du har sprungit milen, grymt ju!!!)

  2013-07-02 21:47:10
  Svara
 • Bästa tipset jag någonsin fått var från en kompis som löpt hur länge som helst. Han tipsade mig om att tänka på andningen – hitta rytmen och andas in genom näsan och ut genom munnen. Trodde honom inte först när han sa att man orkar längre och inte drabbas av håll lika lätt – men det har funkat! i varje fall för mig, kram

  2013-07-02 20:13:26 http://erenmans.se
  Svara
 • Bästa tipset jag någonsin fått var från en kompis som löpt hur länge som helst. Han tipsade mig om att tänka på andningen – hitta rytmen och andas in genom näsan och ut genom munnen. Trodde honom inte först när han sa att man orkar längre och inte drabbas av håll lika lätt – men det har funkat! i varje fall för mig, kram

  2013-07-02 20:13:26 http://erenmans.se
  Svara
 • Det är kul första 3 passen sen kommer en jävla seghet som man måste övervinna för efter det kommer passionen. Det kommer att gå bra vissa, du är Usin Bolt andra men sen kommer det att komma gånger då Biggest Looser-deltagare kan varva dig med lätthet. Men ge inte upp då. Spring igen!!!!!

  När man börjar att få bättre tider etc händer det något med en, man börjar längta till löpturerna. Har alltid kommit igång men tredje,fjärde passet är det så jävla SKIT och tråkigt att jag sen vilar fler o fler dagar mellan springpassen tills jag slutar… Men Nu vann jag!!! Gav mig ut ändå och pressade. Tänkte inte tid eller något utan lallade på i min takt. Sen kom jag över det, började längta till löpturerna och se mina förbättringar. Nu känner jag mig STOLT efter löpturerna vilket jag tror bidrar till att jag längtar igen.

  Sjukt att jag skriver så. Kunde aldrig ha trott det för 2 månader sen!!!
  alltid MINST 5 km har jag alltid haft sim riktmärke. Första turen orkade jag inte ens hela….. Ridå….. Kämpade och nu trycker jag den på 24 min i ett helvetesspår, med flackt underlag så 20 om jag pressar. SJUKT. Första gången jag sprang hela femman utan att stanna fick jag 31 min i spåret. Detta var i slutet av april. Löpning ger så snabba resultat. Sprungit milen, mitt mål första gången var under en timme. Det klarade jag med lätthet vilket är SÅ SJUKT.
  Mellan 5km och milen så trappade jag upp. 7 och 7,5 km men sket totalt i tid.

  Som sagt. Trotsa när du kommit över första glädjen att springa. Det är SKIT och FAN men kör bara för då kommer du komma in i något helt sjukt som gör att du längtar.

  Juste, Anmäl dig till ett lopp!! Det var ju faktiskt därför jag började springa. Jag gick på pass på gym innan och trodde at jag hade bra kondis.mmm eller inte. Började med ett 5kmlopp vilket jag tror är bra. Ger man sig på milen på en gång så tror jag inte att man känner samma, utan det blir mer press och skit eftersom milen är lång, spec för nybörjare.

  SKRYT om att du springer. Då måste du fortsätta!!!

  man tappar kilon på ett fint sätt också

  Tar PWO innan. Brjar tro att det är mer psykikts men men

  När jag springer förbi snygga killar (SPEC hockeykillar) så jävlar vad lätt det blir att spinga då.

  va inte lessen om du inte får med någon kompis. Det bli mer stolhetsmoment om du springer då. A

  2013-07-02 19:35:26
  Svara
 • Det är kul första 3 passen sen kommer en jävla seghet som man måste övervinna för efter det kommer passionen. Det kommer att gå bra vissa, du är Usin Bolt andra men sen kommer det att komma gånger då Biggest Looser-deltagare kan varva dig med lätthet. Men ge inte upp då. Spring igen!!!!!

  När man börjar att få bättre tider etc händer det något med en, man börjar längta till löpturerna. Har alltid kommit igång men tredje,fjärde passet är det så jävla SKIT och tråkigt att jag sen vilar fler o fler dagar mellan springpassen tills jag slutar… Men Nu vann jag!!! Gav mig ut ändå och pressade. Tänkte inte tid eller något utan lallade på i min takt. Sen kom jag över det, började längta till löpturerna och se mina förbättringar. Nu känner jag mig STOLT efter löpturerna vilket jag tror bidrar till att jag längtar igen.

  Sjukt att jag skriver så. Kunde aldrig ha trott det för 2 månader sen!!!
  alltid MINST 5 km har jag alltid haft sim riktmärke. Första turen orkade jag inte ens hela….. Ridå….. Kämpade och nu trycker jag den på 24 min i ett helvetesspår, med flackt underlag så 20 om jag pressar. SJUKT. Första gången jag sprang hela femman utan att stanna fick jag 31 min i spåret. Detta var i slutet av april. Löpning ger så snabba resultat. Sprungit milen, mitt mål första gången var under en timme. Det klarade jag med lätthet vilket är SÅ SJUKT.
  Mellan 5km och milen så trappade jag upp. 7 och 7,5 km men sket totalt i tid.

  Som sagt. Trotsa när du kommit över första glädjen att springa. Det är SKIT och FAN men kör bara för då kommer du komma in i något helt sjukt som gör att du längtar.

  Juste, Anmäl dig till ett lopp!! Det var ju faktiskt därför jag började springa. Jag gick på pass på gym innan och trodde at jag hade bra kondis.mmm eller inte. Började med ett 5kmlopp vilket jag tror är bra. Ger man sig på milen på en gång så tror jag inte att man känner samma, utan det blir mer press och skit eftersom milen är lång, spec för nybörjare.

  SKRYT om att du springer. Då måste du fortsätta!!!

  man tappar kilon på ett fint sätt också

  Tar PWO innan. Brjar tro att det är mer psykikts men men

  När jag springer förbi snygga killar (SPEC hockeykillar) så jävlar vad lätt det blir att spinga då.

  va inte lessen om du inte får med någon kompis. Det bli mer stolhetsmoment om du springer då. A

  2013-07-02 19:35:26
  Svara
 • Spring varann dag. Kör ett intervallpass, ett medel(aka hållaigångpass)pass, ett långpass. I den ordningen, eller byt långpasset mot intervallpasset, viktigaste är att du får ett lättare pass emellan. Ta ut dig tills du mår illa på intervallpasset. The way to go! Har milen på 39:40 genom detta upplägg!

  2013-07-02 18:46:42
  Svara
 • Spring varann dag. Kör ett intervallpass, ett medel(aka hållaigångpass)pass, ett långpass. I den ordningen, eller byt långpasset mot intervallpasset, viktigaste är att du får ett lättare pass emellan. Ta ut dig tills du mår illa på intervallpasset. The way to go! Har milen på 39:40 genom detta upplägg!

  2013-07-02 18:46:42
  Svara
 • Jag springer med Nikes app på min iPhone, fungerar superbra och om du har kompisar som springer så kan du göra challenges mot dem osv. Sedan tycker jag att det finns en jättebra app som heter C25K som går ut på att du under typ 8 veckor lär dig att springa och tillslut klarar du av 5 kilometer. Det är tre pass i veckan, vilket innebär att du inte tröttnar och de är väldigt, väldigt lugna från början vilket också är skönt så man inte går ut för hårt för då är det lätt att man slutar! Dessutom säger appen till när du ska börja springa och när du ska gå, vilket är skönt för då behöver man inte hålla koll på klockan.
  Dessutom är det väldigt skönt om du har ett armband som du kan sätta fast telefonen i eftersom det iallafall för mig är sjukt störigt när telefonen skumpar rumt i fickan. Och, en keps är skönt så slipper man springa med solglasögon 🙂

  2013-07-02 18:17:08 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
 • Jag springer med Nikes app på min iPhone, fungerar superbra och om du har kompisar som springer så kan du göra challenges mot dem osv. Sedan tycker jag att det finns en jättebra app som heter C25K som går ut på att du under typ 8 veckor lär dig att springa och tillslut klarar du av 5 kilometer. Det är tre pass i veckan, vilket innebär att du inte tröttnar och de är väldigt, väldigt lugna från början vilket också är skönt så man inte går ut för hårt för då är det lätt att man slutar! Dessutom säger appen till när du ska börja springa och när du ska gå, vilket är skönt för då behöver man inte hålla koll på klockan.
  Dessutom är det väldigt skönt om du har ett armband som du kan sätta fast telefonen i eftersom det iallafall för mig är sjukt störigt när telefonen skumpar rumt i fickan. Och, en keps är skönt så slipper man springa med solglasögon 🙂

  2013-07-02 18:17:08 http://livehealthier.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!