Recept på Chiligryta

Hej hej mina kära. 

Idag ska vi laga chiligryta för ca 8 portioner. 

NI behöver:

6 dl cocacola

3 msk Ancho chili 

3 msk spiskummin 

3 msk chipotle chili 

3 gula lökar 

2 burkar kidneybönor

1,5 kg högrev

800g fläskfärs 

6 klyftor vitlök

3 chilifrukter (om ni vill ha det starkt! Det blir riktigt starkt. Ta annars bara en och minska även på chilikryddan)

Olja, salt + peppar till stekningen.

Börja med att bryna högreven och färsen tillsammans med löken i omgångar i olja. Salta och peppra.

Lägg allting i en gryta. 

Finhacka chilin och vitlöken. Stoppa allt i grytan!

Colan med. 

 …och alla kryddor. 

 

 Sen rör ni om och låter allting koka upp på högvärme. När det kokat upp så sänker ni värmen så att det får stå och bubbla på låg värme i några timmar. Beror lite på vad man har för spis och hur mycket mat men skulle säga att det tar mellan 4-5 timmar.

Rör om ofta! 

 

Den är klar när köttet faller isär när man rör om. Sen är den alltid godare ”dagen efter”. Men det finns en genväg för sånna människor som mig. Ställ det i fönstret och låt det kallna. Helt. Så det är kallt. 

Sen på spisen igen och ner med bönorna. Värm upp och sen är det klart för servering. Den är lite vattnig innan den fått stå och bli kall. Då drar köttet till sig den extra vätskan och så blir den saftigare. 

Servera med färsk koriander och gräddfil. Så tycker jag den är som godast. Men den funkar utmärkt i tacos också. Även fast det bara är lilla jag i mitt hushåll så brukar jag göra en stor omgång när jag väl gör. Man kan frysa ner och ha hemma. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!