Recept – Oxsvanssoppa

Ni behöver (ca 3 portioner):

– 1 kilo oxsvans

– Persilja

– Timjan

– Rosmarin

– Tomatpure

– 2 Gula lökar 

– 1 Stor morot 

– 1 Stor palsternacka 

– 4 klyftor vitlök 

(2 DL rödvin. Om man vill)

Hacka alla grönsaker!

Stek på oxsvansen i olja. Salta och peppra. 

Lägg svansarna i en stor kastrull sen. 

Stek grönsakerna i samma stekpanna. Tillsätt en klick tomatpure. Ca 2 matskedar. Mer om ni vill. 

Kör ner grönsakerna i kastrullen. Fyll den med vatten så ni täcker allting. 

Tillsätt lite rödvin. Här gick vi på känsla. Det vart bra. Låt det koka upp.

Hacka kryddorna. Ungefär halva krukorna. 

När det kokat upp så ta bort så mycket ni kan av skummet. 

Ner med alla färska örter. Rör om och låt det bubbla på hög värme under omrörning då och då. 

Eftersom att denna måltid tar ungefär tre-fyra timmar så är det bra att ha ett litet ess i rockarmen. Och jag hade fått hem gåslever i en av Delikatessboxarna månaden innan som vi nu plockade fram. Tillsammans med en söt gelé och rostat bröd. 

…och lite rödvin. 

När det är klart (känner ni på köttet när det nästan ramlar isär) och på smaken. Smaka alltid av till och från. Då silar ni av allting. I tallriken ska bara vätskan och köttet vara. Om man vill kan man ta loss köttet innan servering men man behöver inte. 

Finhacka örterna som är kvar och strö över soppan som garnering. 

Glöm aldrig att man äter med ögonen också. Inte bara med munnen. Ansträng er för att varje middag ska se fin och god ut också. Spara inte på finporslinet. Jag dricker ofta bara coca-cola ur mormors gamla vinglas.

Det ska vara gött att leva. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!