Ni behöver:
– Löjrom
– Rödlök
– Mjölig potatis
– Cremefraisé
– Smör
– Citron
(-Dill till garnering)
Börja med att låta löjrommen rinna av i en sil i några timmar i kylen.
Skapa potatisen och hacka upp löken.
När ni rivit klart potatisen så kläm ur vattnet med händerna. Salta och peppra!
Jag stekte i två stekpannor för att jag älskar att diska (not.). Mycket smör och olja. Ha i båda. Och stoppa smeten i när det är brynt.
Man plattar till ”smeten” när den redan ligger i pannan. Så man kan säga att man kavlar ut med händerna i stekpannan. Akta era små fingrar så ni inte bränner er.
Lägg kakorna på hushållspapper och låt lite fett rinna av innan servering.
Man kan servera hur man vill men så här gjorde jag 🙂
Drack lite coca cola zero till det. Ändå söndag.
Hej hej 🙂
Råraka är gött! 🙂 Lägg in recepten på Receptplatsen 🙂
/Emil www.matochsant.se
Ser sjukt gott ut!
åh va mums! duktig du är på att laga mat! 🙂
Åh så vackra tallrikar! Vilket märke är de från? 🙂
Men gud vad gott det ser ut! Har aldrig testat det där så det ska provas här hemma!
Ser gott ut!