”Förlåt, MEN…”

Avskyr, verkligen avskyr människor som ska säga något dumt men försöker rättfärdiga det genom att säga ”förlåt” först. Som om det gör det mer okej då?

Fick en kommentar på den svartvita bilden på Harley och mig där någon skrev:

-”Förlåt men du kollar ner i mobilen?”

OKEJ? Vad betyder det menar du?

Walter tog en bild när jag satte Harley på pianostolen och jag fick ett sms som jag råkade kolla precis i den sekunden. Kanske var det ett sms från hans mamma som sa vilken tid vi skulle mötas? Eller så kanske det var ett sms från min mamma som bekräftade lunchplanerna dagen efter? Eller nu när jag verkligen tänker efter kom jag på vad jag gjorde. JO, jag tog en bild på Harley när han satt där på pianot och såg urgullig ut och skickade till hans föräldrar för vi tre har en gemensam whatsapp-grupp där jag brukar skicka lite bilder på vad vi har för oss när jag är barnvakt åt deras lilla Harry. 

Men detta inlägg skulle inte handla om ifall jag är en bra eller dålig barnvakt. För jag vet att jag är en extremt bra barnvakt. Utan detta inlägg handlar om att det inte alls är okej att säga (eller skriva) något shitty och sen rättfärdiga det genom att sätta ett ”förlåt” framför den meningen. 

Jag kan tom känna att det kanske är bättre att bara vara tyst istället för att säga något men måste be om ursäkt för innan man säger det. Förlåt säger man väl när man är ledsen över något man gjort? När man ber om någons förlåtelse? I min värld känns det konstigt att då först be om ursäkt och sen göra en dum sak. Gör det bara inte slipper du be om ursäkt. Men be inte om min förlåtelse och sen gör en elak sak. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. https://freehorseracingtv.com/live2/

  equidia live streaming free 2023-06-26 18:53:24 https://freehorseracingtv.com/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool. at the races live stream

  live horse race streaming 2023-03-23 19:49:54 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Definitely what a great blog and instructive posts I definitely will bookmark your site.All the Best! https://yoykem.com.tr/

  Güneş enerji paneli fiyatları 2023-01-16 14:15:37 https://yoykem.com.tr/
  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing. capitalotb

  racing uk live 2022-12-28 11:00:05 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation.

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-08 22:08:55 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • I think the admin of this site is really working hard for his website, since here every stuff is quality based data. https://freehorseracingtv.com/

  horse racing on tv saturday 2022-12-04 09:08:31 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Du verkar vara en glad och positiv person för det mesta men du verkar bli lätt irriterad av små saker. Detta är inte första gången du reagerar starkt på en kommentar som de flesta av oss inte tycker är så mycket att reagera över. Många bloggare blir överrösta av elaka kommentarer, vilket såklart inte är ok, men de är bättre på att bara låta de rinna av. Du är ganska förskonad från elaka kommentarer så se det positivt istället. Bättre att strunta i dem än att hetsa upp sig, det slösar bara onödig positiv energi + att det är precis det de som kommenterar elakt vill.

  2014-06-02 12:42:10
  Svara
 • håller med om att det är en så himla onödig kommentar. förstår inte överhuvudtaget varför folk har ett sånt jävla behov av att recensera allt utan att man ber om det.
  men jag tror inte att hen som skrev så försökte peka ut dig som en dålig barnvakt utan snarare ville anmärka på att du tittade ner i telefonen och därför var det kanske en udda bild att rama in. inte helt pk liksom. tråkig inställning hos den personen men också säkert tråkiga bilder på hens väggar hehe 😉 nä men ta inte åt dig så mycket! alla vet att du rockar dina häng med harley och bilden är tokfin!

  2014-06-01 08:57:51
  Svara
 • Haha men du säger ju exakt så i podden till Petra?!!

  2014-05-30 09:26:04
  Svara
 • Jag har en kompis som gör det där HELA tiden. ”Förlåt men du passar inte alls i kort hår.”, ”Förlåt men Gud vad ful du blev på det fotot.”, ”Ta inte detta på fel sätt men du borde nog inte köpa den där klänningen, dina fötter ser jättestora ut.” Bitch.

  2014-05-30 00:44:03
  Svara
 • Jag kan hålla med dig! Men är ganska komiskt att du säger exakt detta i den senaste podden.. ”Inte för att vara taskig mot dig men…” Till petra! Man är ju bara människa och jag tror inte att personen som kommenterade menade mer illa än du.
  Förövrigt heter den filmen ” he’s just not that into you” ”dumpa honom” på svenska, inte ”dumpad” 🙂 ”dumpad” är dock faktiskt svenska namnet på den ännu bättre filmen ”forgetting sarah marshall” (se den!!) 🙂
  Jättebra podd idag!

  2014-05-29 19:36:50
  Svara
 • Du är verkligen världens bästa barnvakt och jag å Harley älskar dig!!!?????

  2014-05-29 16:25:50
  Svara
 • Håller med dig! Vet många som säger ”inte för att vara taskig men hon har en jätte ful tröja”. Om man börjar meningen med ”inte för att vara taskig MEN…” då är man oftast jävligt taskig och det rättfärdigar inte det man säger liksom.. Håller helt med dig!! Älskar din blogg och pod 😀

  2014-05-29 15:39:13
  Svara
 • Har tänkt på samma sak så många gånger, hatar verkligen det!

  2014-05-29 15:28:11 http://aidaho.blogg.seinge
  Svara
 • va? var det elakt att påpeka att du kollar ner i din mobil? :O

  2014-05-29 14:50:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!