Svar på frågor ang Ryssland

Vem blir du i Moskva? (Eller denna fråga kanske gäller generellt när du umgås med släkten eller reser bort?)

Hehe jag är ju alltid där med min Mamma och hälsar på släktingar så jag bli automatiskt ”lilla Dasha”. Typ barn. Som alla ska göda och ta hand om. 

Skulle du rekommendera att åka på weekend till Ryssland (antar Moskva isåfall?) med min pojkvän? Vi gillar att äta god mat, upptäcka nya platser och bo på mysiga och prisvärda (är studenter..) hotell när vi reser.

Ja men självklart. Det är en fantastik stad med mycket historia. Och billiga hotell går absolut att hitta. Och bokar ni flygresan en tid i förväg kan man komma undan med 1500kr per person med Aeroflot. 

 

Vad är skillnaden mellan svenska och ryska män undrar jag!!! 🙂
Ryska män är extremt mycket mer uppvaktande. Ett exempel är att på flygplatsen står ALLA ryska män med blommor när de möter sina respektive. Det är så himla himla fint att se på flygplatsen. Blir alltid varm i hela kroppen. Skulle väl säga det är största skillnaden. 
Ryskt godis eller svenskt? Varför?

Svenskt såklart. Inget i hela världen slår svenskt lösgodis. Ryskt är nice men det är mycket bara choklad. Resten är sådär. Men däremot vinner de med hästlängder på kakor och bakelser. 

Ryska eller svenska killar?
Alltså utseendemässigt så verkligen svenska. Mycket snyggare och attraktivare än ryska. Men man gillar ju ryssarnas gentlemans stil att uppvakta sin dam. 
När du är i Ryssland känner du dig som en ryss eller som en svensk? 🙂 skulle du kunna tänka dig att bo i Moskva i några år?
Jag känner mig definitivt som svensk. Jag skulle jättegärna bo i Moskva i några år om jag fick ett fett jobb. Det är ändå bara två timmars flyg så det är väldigt nära. 
 
Jag ska åka på en weekend till Moskva 5 dagar. Vad tycker du att jag inte får missa?
Gå och se en balettföreställning. Inga kan balett som ryssarna. Röda torget, Kremel och till en riktig rysk sauna.
I vilket område bör man bo?
Oj det är så himla stort allting. Spelar ingen roll så länge du är nära stan. Allting är verkligen enormt. Tänk dig Stockholm x 20. 

Vad shoppar du helst när du är där?
Jag tycker klädshopping inte är så kul där för antingen är det skit eller så är det märkeskläder som kostar mer än de kostar i Sverige. Jag shoppar mer mat. Hehe. 
Om man vill äta bra och prisvärd mat, var bör man gå?
Till cafeer som serverar rysk mat. Det finns det många av. Tänk alla ”hål i väggen”. 
Pratar du och din mamma svenska eller ryska med varandra? Kram
Ryska!
 
Vad köper du alltid med dig hem från Ryssland?
Ryskkaviar. Men den röda. (För den svarta är fridlyst.) Och sen en speciell charkkorv (hel). 
 

Hur tror du att du hade varit idag om du aldrigt flyttat till Stockholm utan bott kvar i Ryssland?
Oj det är världens svåraste fråga… Men kan tänka mig kanske läkare ändå. Hela min släkt och familj är ju det. Man hade blivit placerad på bra sjukhus osv direkt. I Ryssland är ju allt korrupt. Så man hade startat på bra lön osv ganska snabbt efter utbildningen eftersom folk känner till många utav mina släktingar på vissa sjukhus där. 
kan inte du ge oss en video när vi får höra din ryska? vore så fint! ♥

JAVISST! Den är några år gammal. Men här är en inbjudan till min 25årsfest (skratta inte! hehe). 

1) Pratar du flytande ryska?
JAPP
2) Vad tycker mest & minst om med Ryssland?
Minst all fattigdom och att det fortfarande är så våldsamt korrupt. Mest all mat och vodki. Hehe nä men jag gillar att jag har det som mitt andra land. Jag gillar Ryssland för de är så patriotiska och det inte är någon som ifrågasätter det. Samtidigt som det är det jag inte gillar med dem. 
3) Skulle du kunna tänka dig att bo där?
Japp i några år. Men inte för alltid. 
4) Godaste ryska maträtten?
Pilimenji, allt inlagt och ryskkaviar. 
5) Vad tycker du om jämnställdheten i Ryssland?
Hehe den existerar ju inte riktigt där så det finns inte så mycket att tycka om det. 
Vad är största skillnaden mellan Ryssland och Sverige? 
Finns väldigt mycket men jag skulle väl säga att klassklyftorna där och här är största skillnaden. I Sverige lever de flesta människor i mitten av strecket på vad man tjänar. Sen självklart några över och några under. I Ryssland är det akademikerna som ligger i mitten. Dvs är ”Vanliga Svenssons” men är fortfarande väldigt underbetalda. Sen finns det väldigt många som knappt har råd mat eller kläder för sina barn. Sen finns det extremt många som har så mycket guld i sina kappsäckar så de ser inte ens botten på dem. Och de är MÅNGA. Väldigt många. Så skulle väl säga att det är största skillnaden mellan dessa länder. 

Vad är egentligen typiskt ryskt? (Förutom de stereotyper som vodka och Putins påhitt liksom) 
Hehe skulle väl säga att mörka trämöbler är väldigt ryskt? INGEN skulle få för sig att ha ett vitt kök. Allt är mörkbrunt. Sen har alla tofflor inne. Och alla har massa extra tofflor så när man kommer hem till någon får man ALLTID ett par att låna. Alla tjejer är supersmala. Alla kvinnor är extremt medvetna om sitt utseende i Ryssland. Tror inte de tränar så mycket utan snarare inte äter. Vet inte men antar detta. 

Vad är det viktigaste du tar med dig till Ryssland som du absolut inte kan få tag på där?
I Ryssland finns allt förutom Marlboro Mentol. Så det brukar jag ta med. Hehe. 

Är en utav anledningarna att du röstar höger Ryssland?
Nopp. 
 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!