Wagyu en onsdag mitt i livet

Det är inte konstigt att onsdagar kallas för ”lill-lördag”. Det är den absoluta perfekta dagen för att göra något extra.  Så veckan inte känns så lång. Att vänta med att göra mysiga och härliga saker ihop till fredagen är inte alls kul. 

Jag läste nånstans att receptet för ett lyckligt förhållande är att pussas och kramas (vara fysiska) MINST femgånger om dagen och att unna sig härliga saker tillsammans ofta. Inte bara på helgen. Jag tycker det låter ganska vettigt. För förhållandet mellan ens älskade och ens vänner är ju det där fysiska. Närheten. 

I vilket fall! I onsdags vart jag sugen på kött. Och då tänket jag att jag skulle slå på stora trumman så jag köpte hem Wagyukött från Köttbaren och gjorde de enklaste tillbehören så de inte överglänste detta överjävliga kött. 

Wagyukött kommer från speciella kossor som blir masserade dagligen och matade med bla öl för att köttet ska vara så mört. Det kostar en rejäl slant (betalade 500kr för dessa två bitar á 230g) men det var det värt. Mitt sällskap var väldigt imponerad av smakerna. Jag googlade länge och frågade flera kompisar som är kockar och alla sa ”enkels tillbehör till”. Så jag körde två bakpotatisar i ugn och parmesanslungad babyspenat. Och självklart en flaska rött. Vi tog lite dyrare av den också bara för att. 

OCH OM DET VAR GOTT. Det var hädiskt gott. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Usch för sådan hantering av djur… Är lite besviken på dig för att du köper (och promotar!) sådan mat. Sorry Dasha men det känns inte okej alls.

  2014-11-03 18:51:39
  Svara
 • Jag kan bara hålla med de andra. Oftast går ökat djurskydd och bättre köttkvalitet hand i hand, tackolov, men det här låter absurt. Jag äter inte kött själv eftersom jag är emot hela köttindustrin och det faktum att vi föder upp djur enbart med syftet att äta upp dem sedan, vilket jag tycker är cyniskt, men om man äter kött tycker jag det minsta man kan begära är att man köper kött från djur som har haft det bra under tiden de levde. Allt annat är egoistiskt.

  2014-11-03 08:32:09
  Svara
 • Vad är människan för en varelse som tar livet av djur för att vi ska äta dem sedan? Vem är människan som matar djur med öl?!! Gissar att detta säljs som något exklusivt, skärt ekologiskt, och att människor går på det. Men köttindustrin och konsumtionen kommer ALDRIG vara något annat än vidrigt

  2014-11-03 01:38:52
  Svara
 • Jag är inte vegetarian men när fick nyss upp en liten glödlampa över huvudet. Det är ju helt stört att man gör så med ett djur, för att sedan döda det innan de dör av ålder, ENDAST för att vi ska äta det och njuta. Jag älskar att äta en god köttbit och lyxa till det av mat men detta var verkligen en tankeställare..!
  Receptet för förhållandet låter som världens BÄSTA – receptet för livet.

  2014-11-02 12:43:11
  Svara
 • fyfan va vidrigt

  2014-11-02 12:24:16
  Svara
 • Kossor matade med öl låter varken särskilt sunt eller humant.

  2014-11-02 11:21:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!