Julbord, Gävlebocken och Ceviche

FREDAG

På fredagen efter jobbet åkte jag till Gävle och en kompis landställe med min kille och ett till par. Vi började kvällen med att titta på Idol och laga bollo. Tycker det var synd att Josefin åkte. Hejade på henne. 

Här smakar vi av köttfärssåsen! 

Åt inte middag förrens vid 23-tiden. Men tur att vi tog en stödkorv på vägen upp till Gävle.

LÖRDAG:

På lördagen hade vi bokat julbord och vi bokade klockan 15.00. Så det var fortfarande ljust och hur mysigt som helst.

Jag och Erica <3

Vi började såklart med sill:

…sen skinka och andra sorts korvar…

…och avslutade med alla sötsaker! 

Jag och Erica igen men när det vart lite mörkare. 

När vi kom tillbaka till huset drack vi glögg och rödvin och spelade spel tills vi skrek oss hesa. 

Sedan söp vi killarna under bordet och de gick och la sig. Då gick vi ner till bastun och dansade vidare. 

SÖNDAG:

Vaknade till denn vy. Visst ser himmelen ut som sommar? Lilla julgranen som avslöjar årstiden. 

På vägen hem stannade vi till vid bocken!!! Visst är den fin? Den var helt magisk irl. 

När vi kom tillbaka till Stockholm så bestämde vi oss för att inte åka hem utan åkte till min killes föräldrars hus och fortsatte mys-moode. Jag bastade för andra gången denna helg och sen lagade jag ceviche. 

 Ceviche är sjukt lätt att göra. Man kan ha vit fisk eller lax i också men då måste det ligga i frysen i minst 24h innan. Vi körde bara på räkor. 

Jag hade följande ingredienser i: 

Räkor

(LITE) rödlök

Gurka

Avokado

Mango

Hjärtsallad 

Färsk chili

Och sen ringlade jag tre lime över allting och rörde om. Sen in i kylen och så ska allting ”tillagas” av limen. Rör om lite då och då. Men det ska ligga i kylen i ungefär en timma och götta till sig. Precis innan servering hade jag en kruka koriander över och lite salt och peppar. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!