Svar på frågor angående Helium

Känns som du har gjort en bra lyckoresa på typ ett år! Hur känns det? Tror du att man måste ha en nerförsbacke för att hitta insikten och drivet till att göra förändringar/bli bättre. Jag är i en otrolig dipp just nu där inget sitter hur tänkte du när du mådde dåligt och vad hjälpte dig hit idag?
Du är toppen! Heja dasha!

Tack snälla för de fina orden. Om man måste ha en dipp innan tror jag inte på. Nu råkade det bli så att jag hade väldigt många tråkiga saker som hände i mitt liv på en och samma gång och kraften gick ur mig där för ungefär ett år sen men detta är inget jag pratat om här i bloggen mest pga jag tycker inte det har någonting med något att göra. Alla kan råka ut för tråkigheter i livet. Om det är då man ska starta ett företag har inte riktigt dit, förstår du hur jag tänker? Jag startade detta för det kändes rätt i tiden och jag har funderat på ett eventbolag under ett ganska bra tag! 

 

Sparade du extra pengar innan du sa upp dig för att kunna leva, betala hyra osv, under uppstarten av det nya företaget? :)) Förstår att det tar ett tag innan man tar ut lön liksom!

Jag får för det första lön för bloggen. Sen tog jag faktiskt ut pengar från lägenheten som min bank rådde mig att göra. 

Vad är din roll i helium studios?
Vi känner fortfarande efter vad våra roller är. Just nu gör vi båda allt. Maxinne gör väl lite mer av det ekonomiska och jag mer möten just nu men det är för att hon jobbar fortfarande med sitt andra jobb och därför är jag mer flexibel. 

Vad är affärsidén bakom helium studios?

Det är att hjälpa företag att komma ut bland sociala medier med hjälp av bloggar.

 

Vad ser du företaget om fem år?

Då har vi tagit över världen. 😉

 

Hur skiljer sig helium studios från andra eventbolag?

Eftersom både jag och Maxinne gått på otroligt många events och fått mycket grejer skickade till oss vet vi exakt vad och hur man vill ha allting som bloggare. Hur man tex ska få en produkt som kostar 15kr att ändå kännas exklusiv och fin. 

 

 Drömevent för helium studios?

Måste säga för min del vore det någons ”Sweet 16”. Eller en enorm födelsedagsfest för en tjej som har obegränsat med budget. Hade skaffat fram enhörningar och glitter i luften. Så man andades glitter. Hehe, nä men en sån fest är väl drömmen. 

Så himla kul med eget företag! Hejar på dig/er!

Tack <3

HEJHEJ! Vad tycker du är roligtast med att ha eget företag?

Att bestämma allt själv. När det blir svårt frågar jag bekanta och vänner om råd. Men att bestämma över allting själv. 

Har det någon gång gått sådär riktigt åt helvete för er? Sådär så man bara vill skrika och slå något i ren frustration för att saker inte funkar. Extra frustrerande är det när man själv gjort allt rätt men någon annan (typ leverantör) har helt fuckat upp sin del och där står man lämnad att lösa problemet. Ofta när jag har känt så i jobbsammanhang så har det ju löst sig bara man kämpar som en galning för att lösa problemet. Så har det hänt er, vad hände och hur löste ni det? 🙂

Nej inte riktigt än faktiskt. (Som tur är!!!). Men kan dela med mig av det när det händer. 

Hur får ni tillgång till SVTs kostymförråd?

Alla har tillgång dit! Bara gå dit och hyra. 

Vilken är din/er största inspirationskälla? I branschen är det väl väldigt viktigt att man är ”inne och modern” men samtidigt nytänkande och kreativ? Tycker ni är grymma och verkligen kul att se kvinnor som tar tag i sina drömmar och skapar företag, häftigt!! keep it up kram

Jag skulle säga att väldigt mycket är viktigt. Som tex att ha en stor bekantskap. Kontakter är freakin allt. Den kreativa delen är jag inte orolig för. Både jag och Maxinne är otroligt bra på den biten. 

Har du några tips för att hitta en affärspartner? Jag har en så bra idé som involverar unga MEN det kommer kräva någon att bolla idéer med. Vet verkligen inte vart jag ska vända mig för att hitta någon(som man inte känner från början!).

Oj… Ja. Något bra tips vet jag inte. Men jag funderade ganska länge och tog fram olika personer jag ville starta detta med innan jag frågade Maxinne. Men du kanske har någon förälder eller släkting du skulle kunna prata med? Det ska vara någon du vet jobbar hårt, är duktig och glad och positiv person. Jag skulle även rekommendera någon du inte är för nära vän med. Så man inte hamnar i luven på varann. 

Ekonomi – hur funkar sånt? Har ni en revisor? Hur gör ni med fakturor, bokföring osv osv? Hur mycket tar en revisor betalt?

 Vi har en revisor som sköter allting åt oss. Från början till slut. Vi gör ”i ordning” allt åt honom men han gör allt viktigt. I Januari kommer vi få in en praktikant som pluggar ekonomi på Universitet som ska vara hos oss ungefär två gånger i veckan och sköta mycket ekonomi till våran revisor. Vi betalar honom ca 3500kr i månaden. 

 

Hur mycket tar ni betalt för ett event? Förstår att det skiljer sig, men har ni någon särskild summa/mall ni utgår ifrån? Puss!

Nej det beror på så himla himla mycket… Men jag kan säga att det billigaste vi gjort har varit runt 60.000kr. Men då var det litet osv. 

Jag funderar på att starta upp en egen kladaffär. Det är en dröm. Men jag är väldigt ung, så jag undrar om du tror att jag kan klara det trots att jag är ung? Och hur mycket ska man räkna med att det kostar att starta upp?

Man kan göra allting. Men du ska ha klart för dig att det kräver ett enormt engagemang och mycket tid och mycket svåra uppgifter. Vad det kostar vet jag inte för det beror på enormt mycket (vad dina kläder kommer kosta, vad lokalen kostar osv osv osv). Jag skulle råda dig att sätta dig ner och räkna på ett ungefär vad det skulle kosta dig. Gör en uppställning på alla kostnader och ta hjälp av en vuxen som har koll på starta eget. Lycka till! 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. where to stream fiba basketball world cup live streaming

  skyracing stream 2023-07-07 05:50:45 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Ert drömevent är min drömfest till min födelsedag! haha! ♥

  2014-12-07 01:07:57 http://www.jamiesallmen.com
  Svara
 • Åhh jag blir så sugen på att ha en heliumfest när jag läser detta!!

  Erika 2014-12-03 21:01:03 http://erikaiafrika.devote.se
  Svara
 • Hej Dasha! Jag kollade runt lite på Twitter och detta med nyval är ett hett ämne, min fråga till dig är att jag hittade denna konto LudwigBonnierFA på Twitter och han har en profilbild på er två, är det en nära vän till dig? För har för mig att du var emot Sverigedemokrater? Isåfall hur klarar du att vara vän med honom om du är emot det han tycker ? (med tanke på att han är väldigt extrem på sina tweets). Svara gärna!

  2014-12-03 19:07:31
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Men OJ! Ska genast anmäla! På bilden är det jag och Erik Martling. Han har alltså vara snott den bilden för det är inte Eriks Twitterkonto. Tack så mycket för att du berättade det <3

   Dasha 2014-12-03 21:08:25 http://dasha.devote.se
   Svara
 • Hej Dasha! Jag kollade runt lite på Twitter och detta med nyval är ett hett ämne, min fråga till dig är att jag hittade denna konto LudwigBonnierFA på Twitter och han har en profilbild på er två, är det en nära vän till dig? För har för mig att du var emot Sverigedemokrater? Isåfall hur klarar du att vara vän med honom om du är emot det han tycker ? (med tanke på att han är väldigt extrem på sina tweets). Svara gärna!

  2014-12-03 19:07:29
  Svara
 • Dasha!! Vi har ett problem och den enda personen vi tror kan lösa detta är självklart DU! Vi ska styra en nyårsfest och vill såklart ha massa svävande heliumballonger i taket och allt därtill! Vart får man tag på helium?? Vi har googlat och googlat men det verkar vara sååå krångligt. Du är ju helium-ballongs-guden själv så snälla hjälp oss 😀 tack på förhand, du är ballongbäst, PUSS

  2014-12-03 17:16:10
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Svar till Emelie & Cornelia:
   TJENA! Både Teknikmagasinet och Buttricks säljer Helium. Jag brukar dock använda mig av Partyland på regeringsgatan 🙂

   Dasha 2014-12-04 10:34:18 http://dasha.devote.se
   Svara
  • Svar på s kommentar.

   Svar till Emelie & Cornelia:
   Butterick´s säljer helium och partyland också, där kan man även hyra.

   2014-12-03 20:50:27
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!