Recept på två snittar gjorda på melon och jordgubbar

Här kommer recept på superfräscha snittar jag gjorde och serverade på ett mindre event någon vecka sedan. 

För jordgubbssnittar behöver ni: 

– Philadelphia

– Crostini (svartpeppar)

– Citronmeliss

– Jordgubbar

– Getost

– Granatäpple (För garnering) 

Blanda Philadelphian och getosten i en bunke och ställ in i kylen så den får gotta ihop sig en stund. En timma räcker. Sen sätter man en klick på crostinin och en halv jordgubbe och ett blad citronmeliss på toppen. Garnera med granatäpple. Man måste inte ha garnering men glöm inte att man äter lika mycket med ögonen som med magen. 

För melonsnittar behöver ni: 

– Vattenmelon

– Fetaost

– Färsk mynta

– Tandpetare

Detta var urkenkelt. Hitta ett litet glas som du kan använda som ”form”. Skär fetaosten på mitten så den blir tunnare. Och skär melonen så det är ca 1 1/12 cm tjock. Sen lägger ni dem på varandra, toppar med ett blad mynta och sätter fast allting med en tandpetare. Jag hade inge granat på denna snitt men fotade och såg vilken som såg bäst ut och glömde ta en bild utan. 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!