Att äta middag i soffan framför tvn

I lördags lagade jag oxsvanssoppa med tryffelmos av mandelpotatis. Recept på soppan hittar ni här då jag lagt upp det förut. Vi åt även kronärtskocka med smör och salt till förrätt. Det är en sån himla enkel och god förrätt som tar tid att äta och därför drar ut på måltiden.

Jag gillar ju allting runt omkring middagen. Samtalen man för vid bordet och hur man den timmen lägger ifrån sig allting annat och bara fokuserar på sin käraste. Vi har ofta mobilerna på ljudlöst och ingen tv på när vi äter middag. Mest för att det är så viktigt att vara med varandra. Ge varandra tid och uppmärksamhet i vardagen. 

Jag vet många av mina vänner som äter middag i soffan framför tv med sina respektive. Är det de man gillar så go for it men jag får nästan ont i hjärtat av det. Känns det inte tråkigt och grått på något sätt att varje dag titta på tv när man äter middagen ihop? För det första känns det väl som om man inte engagerar sig i maten? Bara det gör illa mitt lilla mathjärta. 

Berätta gärna hur det ser ut hemma hos er? Äter ni middagen oftast framför tv eller gör ni som vi? Jag ska för övrigt tillägga att våra middagsrutiner är inget vi någonsin ”bestämt” oss för att göra. Utan det har bara blivit så. Sen självklart har vi ätit och kollat på något på tv någon gång när det är live och något man verkligen vill se – som mellon tex! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Some really excellent info, I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  horse racing live stream online free 2023-06-26 18:52:38 https://freehorseracingtv.com/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • Great website. Lots of useful information here. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  camarero live stream 2023-06-26 04:50:40 https://freehorseracingtv.com/live/hipodromo-camarero-en-vivo/
  Svara
 • Greetings! Very helpful advice in this particular article! It is the little changes which will make the most important changes. Thanks a lot for sharing! live racing commentary

  free racing tv stream 2022-12-28 11:29:14 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing. https://freehorseracingtv.com/live/

  racing tv tips tomorrow 2022-12-24 09:08:37 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Some really excellent info I look forward to the continuation. https://merkitevdeneve.com/Selcuk-Evden-Eve-Nakliyat

  Svara
 • Wonderful post! We will be linking to this great article on our site. Keep up the great writing

  izmir evden eve nakliyat 2022-12-08 18:16:57 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/

  dave nevison racing tv 2022-12-04 08:00:13 https://freehorseracingtv.com/live/dubai-horse-racing-live-tv/
  Svara
 • Flyttade in hos min kille som inte ägde ett matbord. Första månaderna åt vi i soffan framför tvn men jag tröttnade och åkte till IKEA. Man hann ju liksom inte prata med varandra på riktigt. Han lyssnade om jag pratade men ett halvt öra lyssnade alltid på tvn. Fy, jag vill ju ha honom för mig själv 🙂

  Idag är middagen den finaste stunden på dagen för då ser man verkligen varandra.
  Även om en soff-middag framför en film då och då kan vara precis vad man behöver!

  2015-03-25 20:33:44
  Svara
 • Alltid alltid middag tillsammans!! Så viktigt tycker jag 🙂 varför inte göra det till en mysig stund liksom?

  2015-03-24 19:29:43
  Svara
 • vi äter middag i soffan men inte nödvändigtvis med tvn på. ibland bara med tallriken i knäet och vända mot varandra (har inget köksbord hehe). vi bor inte ihop så när vi äter middag ihop hemma gillar vi att laga maten tillsammans och umgås länge och pratar mycket i köket innan. känns avslappnat och härligt tycker jag

  2015-03-24 15:45:54
  Svara
 • Vi äter alltid framför tv’n tyvärr. Kan sakna att äta vid middagsbordet ibland men det blir bortprioriterad då vi ofta äter middagen så sent och våra favoritprogram går på tvn precis då. Däremot ser vi alltid till att gå på dejt ute minst 1 gång i veckan!

  2015-03-24 15:06:11 http://entreprenista.se
  Svara
 • Som singel engagerar jag mig inte lika mycket i min middag. Så fruktansvärt tråkigt då jag är en sann matälskare.. Men det har bara blivit så. Jag kastar i mig något färdigköpt vid diskbänken, äter glass till middag direkt ur paketet framför ett tv-program. Men när jag äter med andra människor föredrar jag att sitta vid ett matbord, utan mobiler eller tv-apparater som surrar i bakgrunden. Att äta ska vara värdefullt. Kram på dig!

  2015-03-24 13:19:29
  Svara
 • Nu är jag singel, men tycker precis som du! Självklart tycker inte jag att det gör något om man sitter framför teven och äter någon gång då och då, men vill absolut inte ha det som vana. Även fast jag bor själv så gillar jag inte att äta framför teven. Gjorde det mycket när jag precis flyttat hemifrån och jag har helt tagit bort den ovanan. Mest för att jag vill utnyttja mitt kök nu när jag faktiskt har ett ordentligt med matplats och allt (♥3)! Sen tycker jag det är mycket trevligare att sitta och samtala med den man äter med, än att sitta och titta på teve eller fippla med telefonen samtidigt, vare sig det är med en vän, familj eller käraste. Det är viktigt att vårda sina relationer och att umgås under en middag är en ganska lätt sak att göra ju, för sin relation.

  Camilla 2015-03-24 11:04:58 http://camillalola.devote.se
  Svara
 • Ganska stor skillnad om man varit tillsammans i ett halvår eller fem år också. Klart man vill sitta och prata hela tiden första året, sånt där förändras men det betyder inte att man inte är lika kär! Olika för alla såklart, men kan ofta utvecklas så. 🙂

  2015-03-24 09:54:02
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Svar till Lina:
   fast där håller jag inte alls med dig. jag har varit tillsammans med min kille i 5 år, men känner fortfarande ett lika stort behov av att sitta ner tillsammans under middagarna och prata! håller helt med dasha, det är mysigt och bra för relationen, oavsett om man har varit tillsammans i 5 månader eller 10 år! 🙂

   2015-03-24 17:26:58
   Svara
 • Jag och min pojkvän brukar varva middagar framför TV:n med att äta vid bordet. Vi pluggar och vissa vardagar händer det att vi är hemma båda två, så då brukar vi inte ha lika stort behov av att äta middag tillsammans vid köksbordet då vi hunnit umgåtts en massa ändå 🙂 men försöker att äta middag tillsammans vid bordet minst 4 gånger i veckan och gå ut på date då och då. Vi har varit tillsammans så länge så känner oss trygga med vad som funkar för oss 🙂 kan ju vara sååå mysigt att krypa ner i soffan med sin älskade, lite plockmiddag och en bra serie om man är trött också 🙂 För mig kan även det vara vardagslyx, ibland e man trött helt enkelt!

  2015-03-24 09:47:34
  Svara
 • Håller med dig, middagen är en helig stund. Jag och min kille älskar mat och matlagning men bor i varsin studentkorridor så det blir lite problematiskt med mysiga hemmamiddagar utan eget kök eller matbord.. 🙁 men desto mysigare blir det när vi går ut och äter 🙂

  Josefine 2015-03-24 09:26:00 http://anotherfoodblog.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!