Anpassa livet efter individen

För er som inte vet så var jag inte den bästa eleven i skolan. ”Jag var varken intresserad eller hade tålamodet” – trodde jag fram tills bara nyligen. Men faktum är att jag alltid haft svårt att koncentrera mig och jag har alltid varit lätt att störa. Men vad som varit jobbigast för mig under hela livet har varit tidiga mornar. Jag klarar inte av det. Och faktum är att jag suttit på kontoret och varit ”närvarande” men jag har inte varit med. Jag är inte vaken och jag fungerar inte innan tio på morgonen. Så är det helt enkelt. Och det kan ingen larmklocka eller ”ny morgonrutin” ändra på. Jag fyller 29 nästa vecka och det har varit så här så länge jag kan minnas. 

Mitt arbetsliv fungerar så bra som det aldrig gjort förr. Jag är inte först på kontoret, jag kommer in vid tiotiden men skillnaden är att jag är glad och pigg och jag börjar jobba på en gång. När jag började åtta på morgonen så tog det mig MINST en timma att vakna. Och tjura. Och vara lättretlig. 

På mitt gamla arbete var det stenhårt 08.00. Var man fem minuter sen fick man ett sms (hitlervarning på det där). Vilket gjorde att jag blev ännu mer sen och ännu mer trött och irriterad och det kunde sluta med att jag tjurade hur länge som helst. Och då får man inte mycket gjort ska ni veta!

Jag vet inte hur jag ska överföra detta till mina framtida anställda men någon form av flex ska det vara. Alla är vi olika individer och det gäller att anpassa arbetet efter det. Så att alla kan prestera på absolut bästa sätt med de främsta förutsättningarna. 

Håller ni med? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • This post post made me think. I will write something about this on my blog. Have a nice day!! free horse racing videos online

  newsmax live tv streaming now 2023-07-15 10:37:39 https://freehorseracingtv.com/live/newsmax-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation. how to watch gulfstream park live

  greyhound racing live stream free 2023-07-07 13:42:06 https://freehorseracingtv.com/live/horse-racing-tv-free-stream/
  Svara
 • Håller med om det fungerar med själva anställningen, men ditt förra jobb var väl som säljare? Då ska du ju ha kontakt med personer på kontor där 8-17 är huvudregeln = du tappar 2 h effektiv säljtid som inte går att ta igen om du kommer in 10.

  2015-04-01 20:54:11
  Svara
 • 2015-04-01 20:52:25
  Svara
 • Håller helt med dig Dasha!! 🙂

  2015-04-01 18:48:35
  Svara
 • Så skönt att du skriver detta! Jag går själv i skolan och kommer sent flera dagar i veckan. Jag kan ite gå upp innan 09.00, det spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig, det går bara inte.

  2015-04-01 18:28:40
  Svara
 • Måste bara fråga av ren nyfikenhet, är din pojkvän och Joakim Köhler från Paradise Hotel släkt? Tänkte på efternamnet 🙂 Kram

  2015-04-01 15:10:40
  Svara
 • Fler chefer som tänker som du! Det beror såklart på vilket jobb man har men är det ett företag med särskilda öppettider så måste man ju komma i tid och inte 5 – 10 minuter sent. Det fungerar ju inte att jobba i butik och öppna 10.10 istället för 10. Är det dock ett kontorsjobb där man t ex ändå styr över sin egen tid och sina egna möten tycker jag också att man ska få anpassa det efter hur det passar för en själv när alla, precis som du skriver, är olika!
  Jag jobbar 7-16 och hade gärna velat kunna flexa och börja vid 9 vissa dagar för jag är ofta så trött på morgonen och det sitter ju i så att jag inte orkar göra så mycket på kvällarna heller.

  2015-04-01 12:05:11
  Svara
 • Håller absolut med! Kan inte gå upp vid 07.00, groggy hela dagen då oavsett när jag somnar!

  2015-04-01 11:11:46
  Svara
 • håller med. känns så extremt förlegat med 8-17. Speciellt när man vet att människor fungerar olika som du säger och att särskilt tonåringar har ett annat sömnmönster och större sömnbehov. Jag var högpresterande i skolan och kom alltid i tid, men min plugghjärna kom aldrig igång förrän vid tio på kvällen. Så pluggade man järnet till 03 och hur alert var man då när man var på plats kl 08.

  Josefine 2015-04-01 11:09:24 http://anotherfoodblog.devote.se
  Svara
 • håller HELT med dig. Jag är morgonpigg och tycker det är jätteskönt att börja tidigt och gå tidigare pga är helt oproduktiv efter kl 17. Jobbar på ett kontor med flex nu och älskar det! Grymt att du har hittat ett jobb som tillåter dig att vara ditt bästa jag:) Kram!

  2015-04-01 10:37:35
  Svara
 • Gud vad jag känner igen mig i detta! Tänk om fler arbetsgivare var som du dasha!

  2015-04-01 10:30:27
  Svara
 • Men så härligt att kunna anpassa så att vardagen passar en själv!

  Frida 2015-04-01 09:54:38 http://fridachristinas.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!