PESSAR som preventivmedel?

Hej hopp. 

 

Nu är jag inne på detta med preventivmedel igen. Petra skrev på sin blogg precis att hon slutat med sin spiral och slutade vara svullen. Jag har ju gått upp hela 8 kilo på ett år… Kan de att ha med min p-ring att göra? 8 kilo är sjukt mycket. Vi snackar hejdå till halva garderoben. Det är inte alls kul. Dyrt om inte annat. 

Så nu sitter jag här och funderar på att sluta med min p-ring också. Dock är jag inte i tider där jag vill baka barn. Så vad gör man? Jag började googla och kom precis på den gamla hederliga pessaren! Minns ni den? Ni äldre här i bloggen gör ju det. Ni lite yngre kanske inte ens har en aning om vad det är. Det är som en liten mugg man för in och så förhindrar den spermierna att simma upp till livmodern (se bild!). Vadrför slutade man med denna? Och tex börjad med ppiller och hormoner istället? 

Var kan man köpa dessa? Finns de på apoteket? Någon som har koll? Jag ska gå och kika idag. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • It’s nice to see the best quality content from such sites. live racing stream

  live horse racing tv 2023-07-07 04:48:09 https://freehorseracingtv.com/live/horse-racing-tv-free-stream/
  Svara
 • Kopparspiral är tyvärr inte så biverkningsfri för alla.
  Läs gärna kopparspiral.blogspot.se
  Finns nu en FB sida med över 600 medlemmar som fått svåra problem pga kopparjonöverskott sannolikt från kopparspiralen, Den koppar som tas in via mat är en helt annan sort än den som tas upp av slemhinnan från spiralen.Dessutom orsakar alla livmoderinlägg avsett material en konstant inflammation.
  Men för många fungerar kopparspiral bra. Använd gärna menskopp!

  Fast ALLA p-metoder är bättre för hälsan och miljön än p-piller.

  2015-06-02 12:10:02
  Svara
 • Pessar har ökat enormtt i användning senaste åren eftersom det kommit två moderna pessar. FemCap och Caya. Alltså inte Milex som du visar på bilden. Det är en gammal modell.Pessar är till skillnad från p-tabletter en biverkningsfri och miljöbra metod. Säkerheten beror mycket på användaren. Men enligt en studie av Trussel så är p-piller 91% och den modellen av FemCap som har blivit CE märkt hade en säkerhet på 92%.Men det mesta handlar alltså om användaren. Läs mer på pessar.nu där står det också om säkerhet. Men de som väljer pessar gör det inte för att få en effektiv metod, då är Naturlig Familjeplanering, hormonspiral och p-stav de mest effektiva, utan för att få en enkel och helt biverkningsfri metod.
  Pessar minskar dessutom risken för hiv/STI det är därför Melinda och Bill Gates fond har sponsrat utveckligen av nya Caya med flera miljoner. FemCap finns i tre storlekar och Caya i en. Läkare har ofta väldigt dålig koll på pessar och det sprids felaktiga siffror när det gäller säkerhet, baserade på provmodeller och pessar som inte finns idag. Bäst att läsa själv, alltså på pessar.nu / femcap.com och testa. För alla er i Sthlms Län är dessutom pessar helt subventionerat. Men preventivgelen måste en köpa själv. Hälsar Birgit Linderoth/ Gröna Barnmorskan som också skrivit boken ”Grönt är skönt-miljösmart födelsekontroll” tillsammans med Irene Ivarsson.

  2015-06-02 12:05:14 http://gronabarnmorskan.se
  Svara
 • KONDOMER! Vad är det för fel att använda detta? Superbra uppfinning!

  2015-05-28 09:57:28
  Svara
 • Det finns en sida där du kan jämföra säkerheten på olika preventivmedel
  http://www.naturafemme.se/l%C3%A4r-dig-mer/j%C3%A4mf%C3%B6relse-mellan-olika-preventivmedel-15213683

  Om du vill ha koll på vilka hormonfria alternativ som finns, så kolla in sidan hormonfri.nu.

  2015-05-28 09:05:25
  Svara
 • Förstår inte varför alla inte stoppar in en kopparspiral, de har jag då jag är känslig för hormoner då kopparspiralen innehåller 0 Hormoner! End of story!

  2015-05-28 00:44:58
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Svar till Evelina
   Instämmer! Kan inte begripa varför inte alla gör det?! Absolut bäst och billigaste 🙂

   2015-05-29 21:05:57
   Svara
 • Min mamma har sagt att det blir väldigt fina barn med pessar. Alltså, hon blev gravid två gånger med mina storebröder fast hon använde pessar. Inte så säkert!

  2015-05-27 13:49:48
  Svara
 • Hej Dasha! Jag har läst din frustration över NC men jag själv använder Lady Comp från Naturafemme, det är en p-dator med temperatur. Denna är, till skillnad från Natural Cycles, godkänd i flertalet tester. Den kostar lite mer men har en garanti på flera år! Jag slutade med p-piller i februari pga pms-besvär, ångest, oro m.m. och det är som bortblåst, magen är platt och jag har aldrig mått såhär bra i kroppen och själen framförallt. Så ett tips är att kolla deras hemsida. Den billigare varianten har ett batteri som skall bytas ut med några års mellanrum, den dyrare varianten har utbytbara och laddningsbart batteri :))

  Ta hand om dig <3

  2015-05-26 22:45:21
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   *Den billigare varianten skall skickas utomlands för batteribyte, glömde tillägga. 🙂

   2015-05-27 09:59:30
   Svara
 • När man blir svullen går man upp i vatten bara, omöjligt att gå upp i kg om du inte äter mer! Hoppas pessar funkar bättre!!

  2015-05-26 22:42:14
  Svara
 • Hej igen, (samma person som dampade över NC som blev gravid) jag nämnde då att jag mått skit över p-ring. Största skälet var vikten, jag gick också upp 8 kg på typ 5 månader. Mina bröst exploderade i storlek också – hårda & spända, gick inte ens att använda vanlig bh. Svullen var ju bara förnamnet. Sen efter jag slutade med p-ringen och började med NC blev jag ju ofrivilligt gravid. Har verkligen haft flyt senaste halvåret 😉 haha. orkar inte med hormoner längre, läser mkt om detta. Spiraler hit och dit folk, som blöder floder och har mensvärk från helvetet osv. Jag ger upp, blir kondomer, får helt enkelt lära mig att tycka om det. Köpa sånna thin och köra på. FYFAN för allt detta! Helvetesresa också att gå ner dessa 8 kg.

  2015-05-26 19:33:10
  Svara
 • KOPPARSPIRAL!! Ville bara dö när de satt in den men alltså fördelarna av att vara hormonfri och KONDOMFRI <3 livet!!! Plus ingen jäkla fånig trendig app som köper reklam av folk…

  Kan varmt rekommendera kopparspiral :)) prata med en barnmorska! Rekommenderar Mama Mia alla dagar i veckan! Grym barnmorska 🙂 skriv om du vill ha samma som mig som var så jäkla gullig!

  2015-05-26 17:41:34
  Svara
 • Jag hade också p-ring innan och gick också upp i vikt. Tänkte inte så mycket på det eftersom det var i tonåren, men när jag tog ut den så smalnade jag av rejält 🙂 satte in hormonspiral Mirena som funkar bra! Slipper nu även de upprepade svampinfektionerna jag hade med p-ring. Lycka till med att hitta rätt!

  2015-05-26 16:36:38
  Svara
 • Har haft kopparspiral i 3 månader nu, och det har funkat jättebra för mig. Får rikligare mens och något kraftigare mensvärk än innan, men tycker det är värt det med tanke på att den är HELT hormonfri.

  2015-05-26 16:24:26
  Svara
 • Jag använder kopparspiral och jag har gått ner i vikt och det är nice (tyvärr försvann brösten med) Det negativa med kopparspiral är att man får mycket mer mens, PMS, mens ont och så har jag fått mycket mer akne.
  Antar att man helt enkelt får väga för och nackdelarna mot varandra, inget verkar fungera perfekt.

  // Susanna

  2015-05-26 16:00:32
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Svar till susanna
   Fick inte mer mens, möjligtvis de två första blödningarna men inte sen. Däremot mer mensvärl 🙁 Tycker ändå absolut att det är värt det. Så billigt också! My cycle och andra p-appar är sjukt dyra och väldigt osäkra 🙁

   2015-05-29 21:04:36
   Svara
 • Hormonspiral, Mirena! Bästa som hänt. Ja det är hormoner, men så pass lite att det motsvarar ett minipiller varannan vecka enligt min barnmorska. Du slipper mens och mensvärk och behöver inte byta den på fem år. Bästa ever.

  Josefine 2015-05-26 14:48:51 http://anotherfoodblog.devote.se
  Svara
 • Rekommenderar också kopparspiral! är 24 år, inga barn, känslig mot hormoner och det fantastiska med kopparspiral är att jag inte får några biverkningar alls!

  2015-05-26 13:47:12
  Svara
 • Mens* skulle det stå hehe

  2015-05-26 13:33:11
  Svara
 • P-stav, super bra!!! ”Preventivmedlet för tjejer som” sol har minst bieffekter.
  Hade p-piller innan men pstav är en ny värld, har inte mena överhuvud taget och inga problem överhuvdtaget!
  Puss

  2015-05-26 13:32:43
  Svara
 • Hej Dasha! Jag rekommenderar dig att sätta in en hormon-fri spiral. En kopparspiral. Det gör lite ont när den sätts in men sedan har du den där i 5 år! Och samma dag som du tar ut den kan du bli gravid igen – ingen hormonpåverkan! Använder den själv och är nöjd. Märks inte att den sitter där. Förr var det mest kvinnor som fått barn som fick spiral men nu är den för alla. Rekommendation!

  2015-05-26 13:27:12
  Svara
 • Vill inte vara sån men 8 kg på ett år är helt normalt, kanske pga. jobbat mer, sambokilo etc. vikten går ju i vågor precis som livet.. petra var ju väl bara svullen vid magen och kände det direkt? att tro att p-ringen skulle ha orsakat din viktuppgång är nog mer att ”skylla ifrån sig”, menar inget illa, jag gjorde exakt samma sak och slutade hit och dit med p-piller, men det blev typ inte bättre. fick tillslut inse att studentstad inte är gynnsamt för figuren haha 🙂 tror inte det är bra för kroppen att hålla på byta hit o dit..

  2015-05-26 12:38:49
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Googlat mkt kring nuvaring, större bröst och viktuppgång är ju 2 av det vanligaste biverkningarna folk nämner. Samma sak när man vill förnya ringarna (man börjar ju med 3 månader vanligtvis) så är ju en av frågorna man får av barnmorskan om man gått upp mer än 5 kg , så ska man byta metod. Så tror ej hon använder p-ringen som ursäkt. Spec om man lever ett aktivt liv osv. ba hej hopp gå upp 8 kg. Svar till

   2015-05-26 19:39:38
   Svara
 • Man provar ut rätt storlek på pessaret hos en barnmorska och sen är det meningen att man ska hämta ut/beställa på apoteket. Dock verkar det vara så att apoteken har slutat med det, så jag beställde mitt över nätet. Googla så hittar du nog! 🙂

  2015-05-26 12:36:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!