Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Odla morötter hemma 

Min farmor hade gröna fingrar. Säger har för att hon fixar inte med trädgården längre. Hon mår inte så bra på äldre dagar. Det är alzheimers. Men sådant händer här i livet. 

Ett av mina starkaste minnen med henne är när jag var på landet i Moskva. Eller det ligger en bit utanför Moskva. Där spenderade jag många sommardagar i mina yngre dagar. Och hon förvandlade hela trädgården till den härligaste någonsin. Den var full av blommor men framförallt full av frukter, bär och grönsaker. 

Det var plommon, äpplen, krusbär, körsbär, vinbär (alla tre färgerna!), sådana mini gurkor, tomater, lök och starkast minns jag morötterna. Som jag och min lilla kusin sprang och ryckte från rabatten på tok för tidigt och fick oändligt med skäll av farmor. Kommer ihåg att hon sa att de var inte klara och att de skulle bli minst dubbelt så stora innan man fick rycka dem men jag tyckte de var så sockriga och goda och så var det så roligt att göra sånt man inte fick…. Hehe. 

Nu gjorde jag samma sak från våran lilla låda hos min killes föräldrar. Tog upp upp dem på tok för tidigt. 

  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Vilket fint minne ändå, med trädgården och att äta för tidigt plockade morötter! Det gjorde alltid jag också när jag var mindre, ryckte upp morötter från farmors trädgårdsland när de var små. Jag har för mig att jag tyckte de var godare då, troligtvis för att de såg mycket gulligare ut kanske, haha. Det är ju verkligen nostalgi när det är som bäst!

  En SOFIA 2015-07-28 21:14:32 http://ensofia.devote.se
  Svara
 • Jaaa jag kollar också in varje dag..flera ggr..älskar din blogg!! Hoppas att allt är väl med dig <3

  lisa 2015-07-28 20:37:48
  Svara
 • Hej Dasha!

  Hoppas du har en toppen semester med din kille 🙂
  Jag tänkte fråga dig om du vet någon som hyr ut sin lgh i Stockholm eller vet någon bra sida att hitta lägenhet på? Vet att det är sjukt svårt att få lägenhet i Stockholm utan att köpa en. Jag är 21 år (fyller 22) och är rätt trött på denna småstad i mellansverige, så jag vill nu flytta upp till Stockholm, leva livet och testa på storsstadslivet. Jag älskar Stockholm och åker dit så ofta jag kan och blir mer och mer kär för varje gång. Att åka hem är att slita ur hjärtat och stampa på det, 100 gånger om. Jag hoppas nu att du kanske ha några tips till hur jag ska gå till väga. Supertacksam för svar!

  Ha det bäst! <3

  Mathilda 2015-07-28 20:03:13 http://mathildaekmarks.blogg.se
  Svara
 • Jag läser din blogg varje dag och saknar dina inlägg!
  Hoppas allt är bra med dig och att det kommer en liten uppdatering snart 🙂
  Kraaam

  Emma F 2015-07-28 16:27:02
  Svara
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sara Che
Hälsa
Foodjunkie
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Imane Asry
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand