Smygrasisterna i min närhet.

Vi är otroligt lyckligt lottade som får bo i fina, rättvisa Sverige.

Men jag förstår inte hur vi kan vara så egoistiska att vi (och ja, jag använder ordet ”vi” eftersom jag vet att det är många i min närhet som tycker detta men inte säger det högt) tycker att vi förtjänar att bo i fina Sverige men inte någon annan. Att vi på något sätt är mer värda än några andra människor? Det är för mig helt obegripligt.

Jag var på Fotografiska med min mamma i fredags där det just nu finns en utställning som heter ”Där barnen sover” av Magnus Wennman. Jag var där för att se en annan utställning så när jag klev in i denna förväntade jag mig ingenting. Men jag stod och tittade på dessa bilder i en timma, tror jag. Och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. De rann längst mina kinder medan jag tittade på dessa barn som är offer för vuxnas problem.

Men jag var inte ledsen för att jag tyckte synd om dessa barn. Jag var ledsen för att det finns människor i vårt land som helt seriöst tycker att vi inte ska släppa in dessa barn i vårt samhälle. Att dessa barn med sina familjer inte ska få möjligheten till samma liv som vi har fått. Att jag har människor i min närhet som struntar i denna situation och tycker ”det är jobbigt när tiggarna tigger” (oj så jobbigt det är för DIG när de tigger pengar till mat av dig). Som använder uttryck som ”vi måste ta hand om våra egna först” och ”de kommer ändå bara hit och våldtar”. Det gör mig ledsen. 

Vill ni se en stark utställning så rekommenderar jag den av hela mitt hjärta. Nedan har jag fotat av några av barnen och deras historier.

   

  
  
  
  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Tänk alla dom som blivit våldtagna av en etnisk svensk man. Jag hatar när man lägger all skuld på invandring. Det fanns våldtäkter, misshandel, ekobrott, skattefiffel etc etc innan invandring. Jävla as som lägger allt det hemska på andra bara för dom har ett annat ursprung.

  sara 2015-11-09 15:59:39
  Svara
 • Tycker man skall vara mer försiktig och betänksam hur man använder sig av ordet rasism. Rasism är ett mycket starkt ord och innebörden i det är att man har tydliga negativa åsikter om en hel folkgrupps religion, hudfärg etc. Att kalla någon för rasist då det i denna turbulenta tid inte tycker det är ok att öppna ett lands gränser för alla som vill komma hit utan att först seriöst reflektera över hur resurserna gällande jobb, boende, utbildning etc. och samhället i stort påverkas är inte rättvist.

  Isa 2015-11-09 13:16:33
  Svara
 • Bra inlägg! Dina medmänniskor som säger sånt där hoppas jag du verkligen att du dumpar som vänner.

  Johanna 2015-11-09 10:17:56
  Svara
 • Så bra du är som tar upp det här i din blogg Dasha!!

  Emma 2015-11-08 21:51:57
  Svara
 • Min bror har i ungefär fyra års tid fotat och intervjuat flyktingbarn och samtidigt sammanställt materialet till en bok som han nu hoppas på att kunna ge ut. För att kunna göra boken till verklighet behöver han dock hjälp. Här kan man läsa mer om det, bidra med pengar och samtidigt köpa boken: https://www.fundedbyme.com/en/campaign/7044/jag-kom-ensam-av-kenny-bengtsson/

  Petronella 2015-11-08 21:50:58
  Svara
 • Otroligt viktigt att du lyfter fram smygrasismen – som var och varannan svensk propagerar för genom att uttala sig på exakt de sättet du skrev ”jobbigt med tiggarna utanför min matbutik”, ”ska vi inte ta hand om våra egna först” osv osv. Man kan läsa i populära bloggar, som drivs av människor som bor i våningar på Östermalm och bär handväskor för 20.000 kr, hur jobbiga romerna är som insisterar på få kontanter av folk på tunnelbanan. Det är ren och skär rasism. Rasism är inte bara i de mest extrema fallen, så som SD-politikerna uttalar sig. Och det är så JÄVLA VIKTIGT ATT FÖRSTÅ att den här typ av ”smyg”rasism häller ännu mer bensin på elden. Bra att poängterar detta i din blogg Dasha, då du har så många läsare och förhoppningsvis blir fler uppmärksamma. All systerkärlek till dig!

  siri 2015-11-08 19:14:19
  Svara
 • Jättebra inlägg och bra att du väljer att göra det tycker jag! Viktigt att låta rösterna emot rasismen höras, överallt. Megastor tumme upp 😀

  Isabelle 2015-11-08 19:05:13
  Svara
 • Så Hemskt men så viktigt inlägg! Så viktigt att offentliga personer tar ställning mot rasism, Himla bra av dig.
  Även så bra av Niklas Strömstedt igår i Så mycket bättre.

  Ellinor 2015-11-08 18:31:00
  Svara
 • Så viktigt Dasha!! Det här inlägget gjorde att jag tycker om dig mer, så viktigt att du tar upp detta och du når så himla många och förhoppningsvis så får du någon att tänka till en extra gång med din text!

  Paula 2015-11-08 18:03:39 http://livehealthier.blogg.se
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Tack! Precis det jag tänkte också. Om jag kan få någon att tänka om, känna om, så är jag nöjd.

   dasha 2015-11-08 18:14:38
   Svara
 • Åh vilket fint inlägg, blir varm i hjärtat 🙂
  Älskar mixen i din blogg Dasha, hur du i ena inlägget kan tipsa om ett nytt läppstift, i ett annat lägga upp ett recept och i det tredje skriva sådana här, lite djupare texter. Gillar verkligen det!

  Anna-Karin 2015-11-08 17:50:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!