Entreprenörerna i mitt liv och nya försäljningsbyrån Borg och Owilli.

Jag minns när jag satt i en kompis frisörstol för ungefär sju-åtta år sedan och hon är från Halmstad och så sa hon hur otroligt hon tyckte det var att alla i Stockholm var så himla karriärlystna. Att vem som än satte sig i hennes stol hade storslagna planer eller redan var på god väg att skapa något stort och framför allt något ”eget”. Ska tilläggas att hon jobbade på en av stans mest centrala frisörsalonger på Stureplan.

Jag antar att man blir som man umgås och därför mindre rädd. Har man ingen i sin närhet, kanske inte ens en ”vuxen” som startat eget så känns det väldigt långt ifrån och kanske tom skrämmande. Men innan vi startade Helium hade jag säkert tjugo olika idéer om vad jag ville starta. Men jag har ofta och många gånger tänkt att bara jag hade en tillräckligt bra ide så skulle jag köra på det. Lite såhär ”hur svårt kan de va? Känner så många som startat eget företag”. Sedan är det ingen dans på rosor. Många gånger har jag nästan trillat bakåt och svimmat eller skrikit rakt ut för att det är både svårt och läskigt och hårt. Man är väldigt ensam och utsatt. Men samtidigt är man väldigt fri och den kreativa och den ansvarsfulla sidan får verkligen leka fullt ut. Jag tänker även såhär, alla framgångsrika entreprenörer har flera olika bolag i ryggen innan de hittade det som blommade mest. Så det är egentligen bara att köra på. 

Nu har två vänner till i mitt liv taget steget och startat eget. Det är David och Mike och de kallar sin försäljningsbyrå för ”Borg och Owilli”. De söker just nu fyra stycken mediasäljare. De båda två är ganska speciella och så är även deras arbetsprov.

Smakprov

Borg & Owilli är en nystartad försäljningsbyrå inom media som nu söker efter fyra stycken mediaförsäljare som kan börja under februari och mars, utöver en vanlig anställningsintervju kommer du vara tvungen att göra en okonventionell pitch. 

”Vi jobbar med några utav Sveriges största branschtidningar och att övertyga någon om att boka in en annons hos någon av våra partners är inte speciellt svårt, vi vill hitta smarta personer som sticker ut rejält och har en kreativ ådra. Därför vill vi hitta några som kan övertyga oss om att 20 minusgrader är ett trevligt väder”, säger grundaren David Borg.

Läs mer om jobbtillfället HÄR.

12506998_10205690542250663_2007005281_n

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!