RÄDDA MIG.

Okej fram med alla husmorsknep.

Jag köpte ett par nya skor i lördags. Gick hemifrån mig till Strandvägen 1 i dem vilket är max 300m. Sedan gjorde det så ont i båda hälarna att när jag kom fram skulle jag kolla skadan och det freakin BLÖDDE från ena hälen. Och andra var det redan en blåsa på. Så dessa är ju djävulens skor. Men fina! Kände jag behövde ett par sjuka för att kompensera för att jag förmodligen inte kommer kunna gå i klackar i sommar…

Men nu till problemet. Är ju rädd för dessa skor, hur ska jag mjuka upp dem? Hur gör man? Finns det några knep? För att skynda på processen. De är alltså inte ”lite hårda” utan hårda som om de vore från en annan värld.

img_5348.jpg

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Thank you for great content. I look forward to the continuation. horse racing live streaming video

  newsmax com live 2023-07-15 04:22:53 https://freehorseracingtv.com/live/newsmax-tv-live/
  Svara
 • I do not even understand how I ended up here, but I assumed this publish used to be great free horse racing stream

  watch horse racing online free streaming 2023-07-07 06:08:04 https://freehorseracingtv.com/live/equidia-pro-horse-racing-live-stream/
  Svara
 • But wanna say that this really is quite helpful , Thanks for taking your time to write this. izmir istanbul nakliye

  izmir evden eve nakliyat 2023-03-22 12:16:12 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • I appreciate you sharing this blog post. Thanks Again. Cool. arynews live urdu

  free horse racing stream 2023-03-21 02:23:20 https://freehorseracingtv.com/live/
  Svara
 • Good article with great ideas! Thank you for this important article. Thank you very much for this wonderful information. cnn stream

  wh cm tv racing radio 2022-12-27 20:02:14 https://oneotv.online/live/racing-tv-live/
  Svara
 • But wanna say that this really is quite helpful , Thanks for taking your time to write this. https://freehorseracingtv.com/live/

  watch racing tv online free 2022-12-24 04:06:32 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • Thank you for great information. I look forward to the continuation.

  izmir evden eve 2022-12-08 11:20:46 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Hur är dom i storleken??

  bella 2016-06-10 17:12:49
  Svara
 • Jag brukar tejpa fötterna med leukoplst när jag får skavsår och sedan fortsätta tejpa när jag använder skorna tills de känns mjuka. Olika länge beroende på olikaskor såklart.. annars har jag hört om trycket med påsar fyllda med vatten i skorna som sedan får står i frysen över natten. Ett annat tips, om det är skin/läder kan du prova att föna dem länge med varmaste läget på din hårfön och sedan ta på dig skorna med typ tre strumpor. Ha på dig skorna tills de svalnat helt och upprepa vid behov.

  Linda 2016-06-09 12:35:05
  Svara
 • Jag brukar ställa in dem på 170 grader i ugnen i typ 10 minuter och sedan gå med dem tills de svalnat – då format de sig finfint efter foten 🙂

  Isabella 2016-06-09 10:46:06
  Svara
 • Många knep man kan ta till hemma, men mitt bästa råd är att gå till skomakaren och få det ur världen på en gång. De bankar liksom och töjer ut lädret så det blir mjukt. Puss!

  Maria 2016-06-09 10:13:44
  Svara
 • Kan också rekommendera ”tantsockar” sådana där tunna nylonstrumpor. Brukar alltid köra på sådana i lite tightare/nya skor tills de mjukat upp sig. Blir inte lika mkt friktion av dom som av vanliga strumpor då de är mer ”hala”. Sedan brukar jag sätta plåster på hälen eller ibland köpa mjuka hälgrepp om det ryms i skorna. Brukar ta ett par dagar och gå in dom hemma också. Tyvärr har jag nog världens jobbigaste hälar och får alltid skavsår. Dock har jag upptäckt att vissa skor har som en liten osynlig, hård kant i hälen om man känner efter. Sådana är bara att glömma för mig; antingen får jag ta dom till skomakaren eller så hamnar dom på hyllan sådant gånger tyvärr (har ett par skor jag försökt gå in i tre år – fail, haha) :/ lycka till! 🙂

  Sofia 2016-06-08 23:00:22
  Svara
 • Alltså mitt bästa knep för såna skor är att ha skavsårsplåster innan jag får skav, typ så länge det behövs innan de mjukat upp sig tillräckligt. Så låt skavsåret läka ut, sen använder du skavsårsplåster på stället du fick skav ett bra tag tills de blivit mjuka. Inte så ekonomiskt, men det funkar!

  evelina 2016-06-08 22:36:21
  Svara
 • Hur är det med ditt knä som du opererade? Har det blivit bättre efter operationen? Jag har nämligen också problem med mitt knä ( menisk ) och kan inte ha högklackat och överväger nu om jag ska göra operation eller ej. Är livrädd för allt som har med sjukhus att göra ? Har du fortfarande ont i knät?

  Hoppas du orkar svara! Har följt din blogg i flera flera år nu och tycker att du är en fin och jordnära tjej!

  Kristina 2016-06-08 20:37:49
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Hej Kristina!!! Ja jag har verkligen ont men inte samma ont. Nu måste jag liksom jobba upp massa olika muskler som inte fungerat på ett år ungefär. Därför har ja ont för massa andra muskler fått överkompensera… Det är lång rehab efter en operation. Men det SKA ju bli bättre nångång.

   dasha 2016-06-08 22:27:26
   Svara
 • Lägg is i fryspåsar en i varje sko och in i frysen 🙂

  Sandra 2016-06-08 20:11:40
  Svara
 • Gå till en skomakare och be om råd.

  Grit 2016-06-08 20:04:51
  Svara
 • När jag har haft nya fotbollsskor har jag alltid gått i bastun med dem på, om de är läder formar de sig då enligt foten!

  Sara 2016-06-08 18:54:20
  Svara
 • Det finns utlästningsspray som ska mjuka upp skorna för runt 80 kr. Finns att köpa hos vissa skomakare och skoaffärer.

  Skofreak 2016-06-08 17:59:43
  Svara
 • Håller med alla above!

  Har haft blöt strumpa i Dr Martens och som en annan skrev fotbollsskor. Vad de har gemensamt är ju att det är läder!
  Sedan skulle jag verkligen rekommendera en tunn sula och en snällare strumpa (kanske inte en gammal knottrig om du förstår hur jag tänker), brukar också typ behandla mina fötter och typ peela dem innan, gärna smörja och ha på strumpan ett tag innan jag använder skorna tycker att det blir mindre skav då.

  Kram!

  Melissa 2016-06-08 17:45:06 https://www.instagram.com/gordonisalive/
  Svara
 • Ett tips kan vara att blöta ner dom, och sen ha på sig skorna tills de torkar. Man gör så med läderskor i fotboll, köper dom ofta en storlek (minst) för små och mjukar upp dom på detta vis. Kanske beror på vilket material skorna är dock, men du kan ju säkert försöka

  Maria 2016-06-08 17:11:15
  Svara
 • Hej!
  när skavet har kommit vilar jag från skorna tills det läkt, sedan plåstrar jag med vanligt vattenfast plåster där skavet innan var som skydd och så har jag på mig skorna, får inga skavsår men ont som fan tills de är ingådda!

  Lycka till!

  Emmi 2016-06-08 17:09:29
  Svara
 • Trist med skavsår. När jag råkat köpa obekväma skor, börjar jag med att använda dem när jag sitter på jobbet. Ett par timmar åt gången, för att ”mjuka” upp skorna, för att sen börja med korta promenader.

  Frida 2016-06-08 16:23:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!