Det värsta är att oftast vet man inte när det hände men jag vet exakt när det hände. När det gick helt åt helvete.

Ni vet det där pipet i örat. Det som kallas för ”Tinnitus”. Jag har haft lite sådant genom åren. Aldrig permanent men någon gång när man varit på en nattklubb eller konsert som inte tagit hänsyn till att vissa ljudnivåer är ormliga så har jag hört suset av pip i örat när jag sa lägga mig och sova. Men morgon efter har det alltid varit borta.

Den här gången vaknade jag inte till tystnad. Jag vaknade igår morse till att fortfarande ha ”lock” för öronen och med det där höga pipet som inte ville försvinna. Jag ignorerade panikkänslorna och försökte prata i telefon med några vänner. Men det gick inte. De höga tonerna av kompisar som skrattade eller ärligt talat bara pratade fick mig att spänna igen ögonlocken och vilja hålla för öronen med händerna.

Jag vet exakt när det hände. Jag stod där på klubben och de höjde volymen så det small till i högtalarna. Jag skrek till och vände mig mot resten av mitt sällskap som också reagerade. Där fick jag lock för öronen. Minns den sekunden så starkt.

Nu två dygn senare tjuter det lika mycket. Jag känner mig helt orklös för jag har sovit så dåligt inatt. Har haft svårt att tänka bort pipet. Det är så högt!? Ska till läkaren imorgon. Hoppas jag inte behöver leva med detta resten av mitt liv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Great post Thank you. I look forward to the continuation. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • As I website owner I believe the content material here is really good , appreciate it for your efforts. https://freehorseracingtv.com/live2/

  Svara
 • Some really excellent info, Sword lily I detected this. https://freehorseracingtv.com/live/

  racing tv race replays 2022-12-24 04:04:01 https://freehorseracingtv.com/live/racing-tv-live/
  Svara
 • I appreciate you sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great.

  karşıyaka evden eve nakliyat 2022-12-08 11:17:19 https://izmirmerkitevdenevenakliyat.com/
  Svara
 • A big thank you for your blog.Really looking forward to read more. Want more. https://freehorseracingtv.com/

  Svara
 • Hej! Jag har haft tinnitus sen 4 år tillbaka och det skedde på exakt Liknande sätt som för dig! Stod vid en högtalare när dom skruvade upp volymen. Nummer 1, de kan absolut försvinna och är olika för alla såklart! Nummer 2 de blir så himla mycket bättre när man slutar stressa upp sig över de (vilket såklart tar ett tag) TIPS sålänge, köp en takflält, sållar bort de pipande ljudet å gör de lättare att sova. TIPS 2. Oavsett om tinnitusen försvinner för dig eller inte så är örat skadat och ljudvolymerna på de flesta klubbar är orimliga. Gå till en hörselklinik och gjut egna öronproppar, man kan välja hur mycket ljud som ska tas bort eller tonas ner så att säga. Har alltid på mig dessa när ja går ut. Syns inte då de är genomskinliga samt är väldigt snälla mot öronen, de skrikiga ljuden blir mjuka å du hör fortfarande vad folk säger. KRAM på dig å hoppas de går över, men va försiktig med öronen!

  Isabelle 2016-06-14 09:05:10
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Åh tack! Bokat tid på hörselklinik för dessa öronproppar på torsdag. Kör med vanliga från Apoteket så länge 🙂

   dasha 2016-06-14 13:39:50
   Svara
 • Jag har också lite småtjut som kommer o går men inte alls farligt, nu har jag faktiskt inte hört på flera månader när jag tänker efter. Men har också haft väldigt högt tjut som suttit i i flera dagar men det har alltid gått ner och försvunnit. Mot tinnitus kan man ändå inte göra något så bästa är att låta tiden ha sin gång. Tror och hoppas det är bättre snart! 🙂

  Anna 2016-06-14 02:15:01
  Svara
 • Jag lovar, det kommer att kännas bättre med tiden, hjärnan lär sig att filtrera bort tinnitusljudet så småningom. Kanske inte allt, men tillräckligt för att det ska kännas bättre. Ladda ner appen White Noise om du behöver hjälp att sova. Kram!

  Lina 2016-06-13 21:03:51
  Svara
 • Hej Dasha! Var med om samma, i många fall går det över efter ett tag, men ge det tid. Jag har alltid varit rätt hänsynslös till det så fick faktiskt lite tinnitus, fick också panik osv. men pratade med en läkare som sa att hjärnan kommer vänja sig så man kommer sluta tänka på det, dessutom är det ju alltid små ljud som man inte tänker på från alla maskiner, ljus osv i lägenheten/hus. Så i mitt fall gick det inte över (vilket det absolut kan i ditt!! Men ge det tid som sagt) men ärligt talat så tänker jag faktiskt inte på det alls förutom i sånna här lägen om jag läser det och ba ”just det ja”, så det är inte så hemskt som det kan verka! För min hjärna har vant sig liksom, så den sållar bort den ljudinformationen i och med att den är oväsentlig. Likt för de som inte har tinnitus, så tänker man inte på att det är små ljud konstant från allt i hemmet som sagt

  Anna 2016-06-13 21:03:00
  Svara
 • Hade exakt samma panikkänslor efter ständigt ringande öron efter en festival för massa år sedan och tänkte fuck yolo, livet är långt som fan och trauman ska man undvika. Gick till läkare som konstaterade öroninflammation och efter en kur antibiotika var tonen borta. Jag hoppas innerligt att detta löser sig på liknande sätt för dig, lycka till och massa kramar.

  S 2016-06-13 19:33:34
  Svara
 • Min kompis hade något liknande som höll på flera dagar efter en konsert men försvann lyckligtvis efter ett tag. Mitt råd är att låta dina öron vila från alla sorters ljud. Du kunde t.ex. gå med öronproppar resten av veckan för att skydda öronen och inte orsaka permanenta skador.

  Elsa 2016-06-13 19:14:30
  Svara
 • Finns tyvärr inget botemedel mot det, men ljudet brukar bli svagare efter en tid

  sandra 2016-06-13 18:39:56
  Svara
 • Stackare. Hoppas det går över! Jag har haft liknande många gånger där det även tjutit dagen efter. Som längst tror jag det höll i sig i 3-4 dagar så hoppas verkligen det försvinner för dig oxå. Annars kan man väl operera tinnitus nu för tiden tror jag. Massa pepp till dig!

  Cissi 2016-06-13 14:48:59
  Svara
 • Skickar en styrkekram <3 Kämpa Dasha och unna dig glass ikväll

  Kristina 2016-06-13 14:04:54
  Svara
 • Hoppas och tror att det går över och bara är tillfälligt <3

  Jojo 2016-06-13 13:58:24
  Svara
 • Därför ska man alltid ha öronproppar på festivalen/konserter

  Elin 2016-06-13 13:31:01
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   tråkig kommentar.

   Emina 2016-06-13 17:23:35
   Svara
   • Svar på Eminas kommentar.

    Fast relevant. Jag fick som Dasha tinnitus efter klubbesök, och det har tackolov nästan försvunnit. Tog dock några månader innan jag inte tänkte på det längre. Hör det ibland fortfarande men inget jag inte kan leva med. Går efter det alltid med öronproppar i väskan så att jag inte glömmer på konserter etc. Det är väl ett jättebra tips, många som inte fattar hur mycket öronen kan skadas.

    Linda 2016-06-13 22:14:06
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Fast ändå det sista man vill höra när man är mitt i paniken, sjukt onödig kommentar och väldigt okänsligt. Dasha seriöst, det kan mycket väl gå över efter ett tag. Om det inte gör det så vänjer sig hjärnan och man tänker inte på det. Som sagt, ändå gången jag tänker på det är om jag läser det som här t.ex och då blir påmind om att juste ja, det har ju jag. Men hade samma panik de första dagarna (första veckan nästan), men lovar att det blir bra

     Anna 2016-06-13 22:19:22
     Svara
 • Men fy vad jobbigt!!!! Krya på dig

  Gabriella 2016-06-13 13:26:24 http://gabella.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!