Nu ska jag berätta för er hur ni åstadkommer den absolut perfekta tacon. Allting ligger inte i ingredienserna utan i HUR ni lägger upp dem. Hur smakerna nuddar varandra och hur de kompletterar varandra. Jag ska förklara hur jag menar.
Den första regel är att man ska tänka ”varann”. Dvs varannan stark- varannan mild smak. Tänk sÃ¥här, tex lök är en stark smak. DÃ¥ ska man lägga gurka eller exempelvis ost som är en annan neutral smak bredvid löken.
Här börjar jag tex med en riktigt riktigt riktigt stark sås jag köpte i Brooklyn i NYC.
Den är egentligen ett komplement till Tacosåsen som jag älskar men tycker är på tok för svag.
Då jag valde att börja med en het botten så blir nästa lager något som neutraliserar smakerna. Som gurka!
En annan sak som som är extremt viktig är att allt som hackas måste hackas i minibitar. Ingen vill ta en tugga av en tacos och bara få en stor gurkbit i munnen?
Sen la jag på köttfärs!
…regel nummer tvÃ¥. Alltid ost pÃ¥ köttfärsen. SÃ¥ den blir mjuk och smälter lite.
Jag avslutade denna lilla taco med min berömda vitlökssås. Den innehåller gräddfil, pressad vitlök och Herbamare. Här hade man även kunnat haft lök på.
Vill man ha guacamole så skulle jag haft det på löken eller vitlökssåsen. Man kan aldrig ha för mycket sås. Det är heller ingen skillnad på upplägget om det är hårt eller mjukt bröd.
Jag antar att jag inte är den enda som har mina mÃ¥sten när det kommer till tacos. Vad är era? Har ni nÃ¥gon speciell kombination? Jag har även en salsa jag alltid gör men var för trött/sjuk för att göra den i helgen. Den innehÃ¥ller tomat, chili, lime, vitlök och koriander bla. Ãr ni gulliga kanske ni fÃ¥r receptet pÃ¥ den nÃ¥gon gÃ¥ng.