Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nu vet vi vad som är fel på mig. 

Har jag några läsare som har astma? Kan ni inte dela med er av information och egna erfarenheter? 

Jag slutade röka samma sekund som min läkare sa att det var det. Jag har senaste året inte rökt speciellt mycket ändå. Några cigg när jag är full mest. Inte ens sugen efter två-tre glas längre… Så det kommer inte vara sådär extremt svårt. 

Något mer jag bör tänka på? Jag har fått inhalator utskrivet som jag hämtat ut…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • is it difficult for you to quit smoking?

  Chuck 2016-10-12 20:39:18
  Svara
 • Åh, ge inhalatorerna lite tid så ska du se att du mår bättre! Jag fick astma själv för ett drygt år sedan och var så otroligt förvirrad i början. Kunde inte riktigt förstå kroppens signaler (bara det att det är helt okej att ta lite fler inhalationer om man behöver när man är sjuk och plötsligt inte kan andas?!?) men sen fick jag träffa en astmaläkare som kunde svara på alla frågor (så det är ett tips att be få träffa en sån!) Men håller med några tidigare kommentarer: konditionsträning är verkligen det bästa på lång sikt, framför allt intervaller. Viktigt att värma upp ordentligt så lungorna hänger med dock.

  Y 2016-10-08 18:24:09
  Svara
 • Tips är att ta en långtidsverkande astmaspray varje dag, i början när man fått diagnosen. Jag slarvade med det och körde slut på inhalatorn hela tiden. Hjälpte verkligen och höll i länge! Temperaturskillnader kan vara känsligt. Från varm luft till kall eller tvärtom.

  Anna 2016-10-08 13:48:15
  Svara
 • Luftrenare är toppen!

  Ronja 2016-10-08 10:11:49
  Svara
 • Jag har astma, konditionsträning gör verkligen jättemycket för astman! Det blir verkligen så mycket lättare att andas! Försök att alltid tänka på andningen när den blir oregelbunden eller när du får svårt att andas så att du inte stressar upp dig!

  Sandra 2016-10-08 09:36:02
  Svara
 • Hej,
  Jag har haft astma i 17 år. Mina tips är: – ta ALLTID din medicin! Glömmer du blir det jobbigt ett tag. – prata med din PT och träna med astman, då blir den ingen begränsning! – ha med din medicin på fester, när jag blir superglad och uppe i varv brukar jag behöva ta extra. – lev som du gjorde innan, men fundera ut var du behöver pausa! Jag klarar inte kyla så mycket vilket gör att ex. Skidåkning inkluderar mycket paus 🙂
  Lycka till! Så bra att du nu vet vad det är!

  Emmi 2016-10-08 09:35:36
  Svara
 • Har genomgått typ exakt samma sak, hostade som en galning (trodde jag skulle bli knäpp tillslut) i flera månader. Mådde psykiskt dåligt av det och fick inte luft , hade detta 24/7.Gick till doktorn flera gånger och de visste inte vad det var och fick antibiotika, gjorde lungröntgen osv men fick inga klara besked och blev bara värre och värre.Sen kom de på att det nog var astma så fått inhalatorer för det. Det hjälper verkligen mycket! Kommer aldrig röka igen, så fort jag röker en endaste cigg numera får jag ångra det dagar efter så har slutat nu för är typ avskräckt haha. Men som sagt det finns bra mediciner mot astma så man kan leva normalt

  Sara 2016-10-07 22:23:46
  Svara
 • Prioritera konditionsträningen, det sa min astmaläkare 🙂

  Anna 2016-10-07 20:04:20
  Svara
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
34 kvadrat
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand