Jag är blott en fimp 

Den här dikten trillade jag över när jag fick mitt hjärta krossat på riktigt för första gången. 

Jag hade precis fyllt femton år och hade utsvängda, urtvättade ljusa jeans och smygrökte bakom skolan. Han var nitton och häftig och tog min oskuld och sen skämdes han över att umgås med mig för att jag var för ung, erkände han många år senare. Han tyckte om mig. Han tyckte jag var rolig och modig berättade han. Men hans kompisar tyckte jag var för liten för honom och han föll för grupptrycket. I månaders tid stannade mitt hjärta en halv sekund varje gång jag fick ett sms och hoppades varje gång att det var från honom. 

Nångång under denna tid kom jag över den här dikten och kände att det var PRECIS så här det var. Läste den om och om igen och grät högt i kudden. Nu hittade jag den av en slump. 

Den heter ”Jag är blott en fimp” och skriven av Margareta Garpe och Suzanne Osten

Han tar i mig å jag glöder

Han rör vid mig

med sina läppar

å Han kramar mig


Han går med mig

ut på gatan

Han trampar på mig

Varför trampar han på mig?


Jo, jag är blott en fimp som Han har tänt

en fimp som Han har bränt

en fimp som Han har slängt

Vad tycker ni om den? 


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/lv/register?ref=OMM3XK51

  binance konta izveide 2024-01-21 15:55:55 https://www.binance.com/lv/register?ref=OMM3XK51
  Svara
 • Hej.

  Dikten är skriven av Maria Wine.

  Med vänliga hälsningar

  Johannes

  Johannes 2018-01-24 16:39:27
  Svara
 • Åh jag måste fråga vart dom ursnygga solglasögonen du har på bilden är ifrån? Såg att dom andra du har är från Dior men dessa är några andra eller? 🙂

  Annika 2016-10-26 15:38:12
  Svara
 • Dasha, visst har du skrivit ut den dikten här i bloggen förut? För jag gjorde EXAKT samma sak när det tog slut med mitt ex! Läste denna och grät i kudden, eller upprepade den som ett mantra i huvet medans jag själv slängde fimpjävlar på gatan.

  <3

  Sara 2016-10-26 08:16:06
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Ja men typ men det var nog sju år sen! Är du så gammal och trogen läsare!!!

   dasha 2016-10-26 08:56:16
   Svara
   • Svar på dashas kommentar.

    Haha jaaa det är jag 😀 Tänkte skriva i kommentaren att det måste varit typ 10 år sedan, men sen ba näää… så lång tid kan det väl inte gått och så har det det! Jisses alltså

    Sara 2016-10-26 09:36:31
    Svara
 • Men åh vilken vacker OCH hemsk <3

  WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Johanna Grahn 2016-10-25 15:58:45 http://www.johannagrahn.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!