Svar på min resa med Costa Cruise del 1.

I detta inlägg förekommer det reklam från Flygstolen.se

 

Kan du berätta lite om Madagaskar. Vad var bra/dåligt, vad skulle du rekommendera osv! Kram
Madagaskar hade en helt otrolig natur. Såg träd jag aldrig sett förut och då anser jag mig själv ändå bara ganska berest. Vissa platser såg ut som om jag hade tagit ett kliv rakt in i en Disneyfilm. Men å andra sidan har Madagaskar några väldigt fattiga platser också. Mer eller mindre kåkstäder. Jag och Linnea köpte nog ett par hundra handgjorda magneter under de timmarna vi var där av barn som sålde dem på stranden och på gatorna. Människorna var väldigt vänliga och barnen urgulliga!

 img_9262.jpg img_9249.jpg img_9254.jpg img_9257.jpg img_9268.jpg img_9272.jpg img_9265.jpg   img_9368.jpg img_9370.jpg img_9329.jpg img_9310-1.jpg img_9478.jpg img_9388-1.jpg img_9489.jpg img_9543.jpg

Ska du kolla upp vad du fick en allergisk reaktion av? Var det otäckt när det var storm? Kände ni att ni fick tillräckligt med tid på varje ställe eller blev det typ lite stressigt?

Ja, det ska jag givetvis kolla upp. Bokat in en tid om två veckor! Näe det var noll procents otäckt när det var storm. Det var ju en så himla stor båt och just ”storm” var nog en lite kryddning från min sida. Det var väldigt vågigt och så regnade det men inte fullblodig storm, så absolut inte otäckt. Jag tycker det var bra med tid på alla ställen. Vissa var vi ju på i hela tre dygn. Då kunde man tom checka ut från båten och in på ett hotell om man ville det.

Hur funkade det med middagarna, betalade man direkt efter varje middag eller käkade och drack man och betalade för allihopa när man gick av båten?

Det fanns tre buffer på båten och alla bufferna ingick i priset man betalar för hytten. Dvs en sk ”all inclusive”. Sedan fanns det också tre restauranger till som var ”betalrestauranger” men de var inte dyra. Ca 30 euro för 4-5 rätters. Ville man ha all inclusive på alkohol kunde man köpa till det också. Inga pengar används på båten man fick ett ”Costacard” som fungerar som nyckel till hytten och som sitt legitimation. Det kortet drar man om man köper något på båten, taxfreen tex och även som legitimation för att kliva av och på båten.

img_8971-2.jpg  img_8955.jpg img_9828.jpg img_8996.jpg

Var det mycket människor ombord, så att det kändes fullt och jobbigt?

Absolut inte fullt. Det var mycket människor, tror vi var 1700 gäster hörde jag någon säga. Men alla åt inte samtidigt och alla låg inte vid de olika poolerna samtidigt. Det var ju ca 60% gulliga pensionärer på båten och 40% nygifta honeymoon-par. Alla hade olika prioriteringar och intressen, om man säger så. Hehe.

img_9149-2.jpg

Fanns det olika prisklasser, tänker att om man sparar ihop till kryssningen, men inte har så stor budget för resan i sig heheh. Kram Dasha, du verkar vara en så himla fin människa.

Det finns lite olika hytter och olika priser beroende på när man åker. Nyår är givetvis dyrare än under perioden jag åkte tex. Men här kan du kika på priser och här kommer några exempel:

12-26 november 2016
Pris fr. 7.099 kr/pers vid del i insideshytt
Pris fr. 8.899 kr/pers vid del i utsideshytt

10-23 december 2016
Pris fr. 6.739 kr/pers vid del i insideshytt
Pris fr. 7.639 kr/pers vid del i utsideshytt

5-19 januari 2017
Pris fr. 8.169 kr/pers vid del i insideshytt
Pris fr. 11.929 kr/pers vid del i utsideshytt

img_9185-1.jpg

 Om du skulle åka på en resa och INTE på kryssning , vilket av ställena ni stannade på skulle du välja, och varför?

Bestämt mig att jag måste återvända till  Seychellerna. Det var så rent och så fint… Det kändes som om alla som gör reserepotage eller reklam för någon plats med palmer åker just dit för att fotografera och sedan fejka att de är tagit i Thailand. Hehe. Nä men det är såhär paradiset ser ut. På riktigt. Seychellerna var dock väldigt dyrt. Men jag tycker det var värt det. De har även en regel att de inte får bygga ett enda hotell till. De värnar starkt om sin miljö och… Ja, jag låter bilderna nedan tala för sig.

img_9015.jpg img_9096-1.jpg img_9094-1.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!