Svar på min resa med Costa Cruise del 2 (sista).

I detta inlägg förekommer det reklam för flygstolen.se

img_9763.jpg

Levde platserna upp till dina/era förväntningar, eftersom du sagt tidigare att vissa av dem varit dina drömresemål? Har varit SÅ KUL att följa den här resan på din snapchat. Puss och kram

Åh kul att du gillar min snap (DONDASHA heter jag där). La ju upp ganska mycket där men försökte vara så varierande och beskrivande av alla platser vi besökte. Men absolut, Mauritius och Seychellerna var magiska platser. De levde upp och levererade till mina förväntningar. Madagaskar hade jag aldrig haft en tanke till att besöka så det var verkligen ett äventyr att få göra det.

seychellerna

Hej!
Hur funkade middagarna?

Restaurangerna var öppna för middag från 18.30 till sent. Och var man hungrig under någon annan tid fanns det alltid något öppet. Man behövde dvs aldrig någonsin gå hungrig.

Var det dresscode, satt man alltid med samma personer och fanns det mer än en sorts mat?

Ingen dresscode. Men folk gjorde i ordning sig till middagen. Inte så att männen hade slips och kvinnorna klackar men alla såg vårdade ut. Det var fri sittning så man satt vart och med vem man ville. Det fanns tre buffeer, där fanns det flera olika sorters fisk, skaldjur, kött, kyckling, kalkon, stor salladsbuffe att välja emellan. Sedan fanns det tre ”betalrestauranger” som inte ingår i hel pensionen och kostar ca 30 euro för 4-5 rätter. Sedan fanns det en pizzarestaurang, där alla pizzor kostade 5 euro, en hamburgarrestaurang, en ciggbar en chokladbar, flera ”barer” ett disco!

img_9624-2.jpg

Hur var personalen?

Väldigt hjälpsamma och väldigt många!! Vi var 1700 passagerare och när jag var hos läkaren berättade han att de var över 700 personal på båten. Så det var extremt rent och aldrig så man inte fick någon service när man önskade utan snarare tvärtom.

img_9518.jpg

Har fått så blandade intryck om dem från din snap att jag inte riktigt förstår gungade båten mycket eller var det bara när ni hade storm?

Nej det var två kvällar av 14 det gungade med stora vågor. Vi vart lite sjösjuka då men i receptionen fick min åksjuketabletter kostnadsfritt som hjälpte!

img_9232.jpg

Och en sista! Var det dresscode på dagarna? Eller fanns det outtalade regler som ”alla” följde?
Tror det är mina frågor er resa verkar ha varit fantastisk! Hoppas du inte är allergisk mot något utan att det ”bara” var en båtgrej! 

Näe ingen dresscode på det sättet… Men givetvis inga badkläder inne på restaurangerna. Utan man var tvungen att sätta på sig något över det. Men det är väl mer vett och etikett.

img_8855-1.jpg

Hej, vad kostade resan och hur långt i förväg bokade du? Får man välja själv hur länge man vill vara borta eller finns det en standard tid? Är det mycket fix med visum/vaccin osv innan?  puss du är så härlig

Vi bokade ca två veckor innan avgång (!). Men jag är ju lite så. Gillar att åka på resa när jag känner att jag vill åka nånstans. Minns inte när jag bokade en resa månader i förväg senast. Det var många år sedan. Inget visum inget vaccin om man inte tänkt klättra i djungeln… Kryssningen är 14 dagar. Del i hytt kostar från 7000kr exklusive flyg men inkusive hel pension dvs all mat. Läs mer om kryssningen och priser HÄR.

img_9708.jpg img_9694.jpg

Med vilket ”bolag” reste du? Vad kostade allt? Hur länge var du borta exakt och till vilka länder var ni? Hur är det att kryssa egentligen? Man sover på båten, men dagtid så får man uppleva och så eller?

Jag reste med Flygstolen. Totalt var vi borta i 16 eller 17 dagar. Men vi valde att bo en natt i Mauritius innan vi gick på båten osv. Kryssningen är totalt 14 dagar. Vi besökte Mauritius, Seychellerna, Madagaskar och Reunion Island (som tillhör Frankrike och då helt plötsligt kliver man in i EU. Mitt i Indiska Oceanan,udda grej). Ja, man kan föreställa sig att båten är som ett portabelt hotell. Man kliver av på dagarna och vissa destinationer stannar man till på i flera dagar och då kan man checka in på någon resort om man vill. Men vi valde att bo kvar på båten varje natt men göra olika utflykter.

img_9891-1.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!