VINN INREDNING TILL ETT HELT HEM FÖR 50.000kr

VINNARE UTSEDD! TÄVLING AVSLUTAD. 

GRATTIS MIKAELA MED DETTA BIDRAG: 

”Att hitta den rätta lägenheten är minst sagt utamanande, och med en studentbudget började jag utgå ifrån LAPT, detta står för att den ska vara ljus, avslappnande, praktiskt & trygg. Ljus för att stora fönsterparti och bra med lampor ger energi, speciellt under vintern samt att lägenheten får looks efter tid på dygnet.

Avslappnande för att i Stockholm (som jag bor i) stressar jag runt i kollektivtrafiken cirka två timmar om dagen, springer mellan plugg & jobb samt försöker ha ett rikt socialt liv, då måste man kunna slappna av hemma, kunna njuta av Netflix & chill.

Praktisk, många tror att det är kvm som är avgörande, men det är ju planlösningen, hur ser förvaringen ut? En praktisk lägenhet underlättar vardagen, mindre tid för städning och plock samt mer yta.

Slutligen är det viktigt för mig att lägenheten ska vara trygg, jag är tyvärr mörkrädd, men känner jag mig trygg (vilket jag inte gör där jag bor för tillfället) sover jag bättre, mår bättre och det leder även till det viktiga avslappnande. Trygghet handlar inte om läget, det handlar om energin, ljuden, ljusen och vibbarna lägenheten ger, som ett sjätte sinne.

LAPT, people.. Det är mottot!”

 

—–

Blogginlägget sponsras av Riksbyggen

”Vad är viktigast med en lägenhet förutom läget?”

För ungefär en månad sedan gjorde jag det jag tycker är absolut roligast. Och det är att stå framför kameran. Jag inredde en liten etta med massa praktiska tips. Hur ska man tänka med förvaring och hur gör man badrummet till ett faktiskt rum och inte ett hörn man endast borstar gaddarna i?
Se filmen med mina tips här: 

Det bästa med all denna inredning är att ni kan vinna den! Alltihop! Allt ni sett i filmen kan bli ert. Det enda ni behöver göra är att svara på ovanstående fråga – vad som är viktigast med en lägenhet förutom läget! Då kan ni vinna denna inredning till ett värde av över 50.000kr.

Bland annat följande möbler;

Grå 3-sitssoffa, Reforma Stockholm 6995kr
http://www.reformasthlm.se/sv/artiklar/soffa-nordic-3-sits-gra.html

Skärmavbild 2016-11-08 kl. 09.04.50

Knytbandsgardiner vita 2 längder, Jotex 698kr

http://www.jotex.se/jotex/hedda-knytbandslangd-2-pack/393577?N=1z13zmgZ1z13zgsZ1z141m5&Ns=RankValue2%7C1&Nao=4

85-2782

Pläd, Klippan 675kr

http://klippanyllefabrik.se/produkt/claudia/

http://www.sleepo.se/varumarken/klippan-yllefabrik/klippan-yllefabrik-claudia-plad.html?gclid=CjwKEAjwj92_BRDQ-NuC98SZkWYSJACWmjhlD8lliKk7M6Lsbgvqb8HBKwg8Fi2MYxgJn-krRXGWehoC5v7w_wcB

claudia_puderrosa

Servis Indiska 772kr

https://indiska.com/se/Chennai-porslin/c/chennai

1000004736546

Bordslampa Jotex 349kr

http://www.jotex.se/jotex/england-bordslampa/499425?N=1z13zknZ1z13zfz&Ns=RankValue7|1&Nao=2

91-1671

Krukor Jotex 158kr

http://www.jotex.se/jotex/lagan-kruka-liten/471727?N=1z13zkgZ1z13zfs&Ns=RankValue2|1&Nao=0

 92-0041

Dessutom möbler från HAY och mycket mer! Så börja kommentera! Viktig sak är att vinnarna måste hämta alla möbler själv, ni kommer behöva en mindre lastbil alt ett släp. Och ni ska komma överens med Riksbyggen om vilken dag det passar alla parter. 

Tävlingsregler:

Tävla i kommentarsfältet genom att svara på frågan ”Förutom läget, vad tycker du är viktigast när du letar ny lägenhet?” tävlingen gäller fram till och med 21 november 2016 och vinnaren står för transport. Lägenheten är belägen i centrala Sundbyberg. Datum för upphämtning sker efter överenskommelse med Riksbyggen. Anställda på Metro och Riksbyggen får inte vara med och tävla. Värde drygt 50 000kr, för att se lista på allt som tävlas ut, se produkterna här: Dasha x Riksbyggen.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
326kommentarer
 • Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://www.binance.com/bn/join?ref=W0BCQMF1

  binance 2024-02-19 07:37:25 https://www.binance.com/bn/join?ref=W0BCQMF1
  Svara
 • Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

  dep io 2023-02-25 22:22:27 https://www.gate.io/es/signup/612995
  Svara
 • Grattis Mikaela!

  Anna Hoffström 2016-11-29 13:40:28 http://www.annashotell.se
  Svara
 • Vem vann?

  Helena 2016-11-25 16:57:32
  Svara
 • Åh vilket härligt pris! Är på jakt efter nytt boende just nu och efter att ha sållat igenom ett antal har jag kommit fram till som så många andra att planlösningen är otroligt viktig. Det gör hela skillnaden och sätter den där speciella känslan över boendet. En bra planlösning kan kompensera att boendet egentligen är mindre än vad man tänkt sig.

  Marie Björk 2016-11-22 22:17:46
  Svara
 • Det viktigaste när jag letar bostad (förutom läget) är planlösningen! Jag vill ha relativt öppna ytor som släpper in ljus och där det finns plats för umgänge med vänner och familj. Med en bra planlösning så kan man enkelt med lite uppfräschning få en bostad precis som man vill ha den ☺️

  Stina 2016-11-22 08:40:09
  Svara
 • Priset, känslan ska infinna sig att det ska kännas trivsamt.

  Anna 2016-11-22 07:25:05
  Svara
 • Efter att ha hoppat runt på diverse olika kontrakt, varit sambo och inneboende har saknaden över att ha en egen lägenhet varit stor. Kraven på hur min egen lägenhet ska vara har i princip bestått av ”tak över huvudet”, men det går ju ändå inte att komma ifrån vad jag faktiskt drömt mest om när jag tänkt på min egen lägenhet, vilket har varit möjligheten till ett eget boende där jag bara kan få vara och ÄNTLIGEN bjuda hem mina bästa kompisar. Jag vill skapa mig ett hem där alla mina kompisar vill vara, där jag kan få ha middagar vardag som helgdag, dit folk kan komma för o få va, andas, hänga, dansa, dricka, sova, osv. Jag har längtat så mycket efter att få ha en stor och öppen yta med ett runt bord där jag kan få BJUDA ALLA MINA KOMPISAR på middag. Typ bara så enkelt. Tack och kram till dig 🙂

  Julia 2016-11-21 23:40:55
  Svara
 • Åh, herregud vilken summa! Skulle kunna inreda om hela min lägenhet som i dagsläget är ganska opersonlig… För, för mig är det viktigaste att det är min frizon. Att komma hem och känna att man är hemma, kan släppa tankar på jobb och ”måsten” och bara vara med sig själv och nära och kära. Det är vad jag alltid vill känna när jag kommer hem. Ska man mer se det ur Riksbyggens perspektiv att ha i åtanke så tycker jag att planlösning är en viktig grund för att man sedan ska kunna skapa ett hem som man vill ha det, oavsett vem som ska bo där.

  Linnéa 2016-11-21 20:57:33
  Svara
 • Är lite spökig så bra känsla är i topp på viktigaste. Lyx är braljusinsläpp genom vackra fönster och en sådan planering där man kan ta ”varvet runt” i lägenheten. Älskar det!

  Marta Lönnberg 2016-11-21 18:37:57
  Svara
 • Toppen fina grejer. Tänk om man fick överraska lillasyster med en sån här flytta hemifrån present?. Viktigast efter läget måste vara att det finns plats att umgås. Att nära, kära och familj känner sig välkomna.

  Daniel 2016-11-21 14:11:58
  Svara
 • Jag skulle säga att ett kök är oerhört viktigt för mig, eftersom att trängas i en köksvrå kan man knappt laga mat tillsammans med personer man tycker om. Jag älskar att laga mat tillsammans med min sambo eller vänner och därför är ett kök viktigt eftersom jag har erfarenhet av köksvråer i studentlägenheter där man verkligen inte får plats att laga mat. Utan endast en person i köket får plats. Det är så tråkigt, eftersom det är det bästa som finns att laga god middag med sina vänner eller sambo och sedan äta det man nyss tillagat.

  Emelie Gröndahl 2016-11-21 13:33:11
  Svara
 • Det viktigaste när jag letar ny lägenhet är att jag får en positiv magkänsla som säger att här vill jag bo! Oavsett hur lägenheten ser ut är det viktigt att jag känner att jag vill spendera tid i lägenheten, att jag längtar efter att få bo där. Allt annat kan fixas med tiden. Om man inte känner sig hemma i sitt hem kommer man inte att vilja spendera tid där, och då spelar det ingen roll hur många kvadratmeter man har eller om tvättmaskin ingår. Helt enkelt att man får en positiv känsla när man kliver in genom dörren och känner sig peppad på att få göra lägenheten till sitt eget hem!

  Jojo 2016-11-21 12:12:00
  Svara
 • Det allra viktigaste för mig är att det ska kännas som hemma och hemtrevligt, man ska tycka att det är mysigt att komma hem till mig! Detta skapar man ju med att inreda lägenheten så att den känns hemtrevlig. Har precis flyttat hemifrån och börjat på universitetet så att köpa en massa inredning har jag inte haft möjlighet för nu när man inte kan jobba och tjäna lika mycket pengar som innan. Därför skulle detta vara en riktigt dröm att få vinna, skulle bli lyckligast i världen! Dessutom älskar jag hur du inrett din lägenhet, så att få ha möbler som du valt ut skulle även det vara en dröm!

  Maria 2016-11-21 11:42:15
  Svara
 • Hej Dasha och Riksbyggen,  Tack för en kul, spännande tävling! Jag har nyligen flyttat in i en ny lägenhet tillsammans med min sambo, och det ska bli härligt att göra ett hem utav det. Även om jag som kreativ och hemmakär person älskar lägenhet med bra planlösning, underbar ljusinsläpp och som är tillräcklig stor för våra behov, har jag med åren bildat en uppfattning om att det viktigaste i mitt hem, är vad jag gör utav det och att jag ska kunna dela det med andra. Genom åren har jag rest en del, och som ung tjej har jag vid många tillfällen tack vare godhjärtade människor fått tak över huvudet, en hjälpande hand och som bonus en extra familj i ett främmande land. Det har stundtals varit en räddning. Mina föräldrar har även alltid öppnat upp sitt hem för behövande, och det har inspirerat mig och min syn på hur jag vill bygga mitt hem. Jag har alltid tänkt att mitt hem ska vara öppet, som ett café, en favoritateljé eller ett bibliotek som kan få människor att vilja slå sig ned, slappna av en stund och känna sig som hemma. Hur jag inreder och försöker göra det bästa med vad jag har, är med ett syfte att det ska vara lätt och välkomnande för andra, att komma in i värmen, för en god hemlagad middag eller få ett tak över huvudet när det behövs. För mig är det ett hem.

  Tam Thi 2016-11-21 00:35:06 http://www.tamthi.com
  Svara
 • Känslan ska infinna sig – Här vill jag bo! Men det är ju planlösningen och bra materialval i grunden som gör det. Sen måste det ju finnas möjlighet till förvaring och gärna en balkong, möjligheten att öppna upp och komma ut. Det är viktigt. Sen finns ju möjligheterna att skapa sitt hem precis som man vill
  och känner.

  Karin Wase 2016-11-21 00:34:04
  Svara
 • Något jag anser bland det viktigaste när jag letar lägenhet är att jag ska känna mig inspirerad av den. Jag upplever det som väldigt sällsynt faktiskt! Det ska finnas en simplicitet i hemmet som bidrar till att det är lätt att inreda på flera olika sätt. Genom att bara kunna måla om, flytta runt möbler och mindre ting i lägenheten så tas behovet om ny lägenhet bort, för att flytta runt är i alla fall inte min önskan.
  Några mer specifika saker som tilltalar just mig och inspirerar mig är: mycket/stora fönster (det ska vara så mycket naturligt ljus som möjligt), högt i tak och vackert trägolv. Finns den basen kan du göra i stort sätt vad för inredning som helst, och det blir alltid bra!

  /S

  Sandra 2016-11-20 22:35:13
  Svara
 • Hej Dasha och tack för en härlig & inspirerande blogg!

  Jag och min pojkvän har precis gett oss ut i Stockholms snåriga bostadsdjungel med varsitt kamouflageset och kikare i högsta hugg.
  När vi sållar mellan lägenheter är närhet till kommunikation en viktig del men med en begränsad budgeten bantas kvadratmetrarna ned. Därför är planlösningen i den framtida lägenheten det allra viktigaste för oss. En bra planlösning gör det möjligt att möblera smart och utnyttja det allra minsta ytor. En drömlägenhet för oss är tex:

  ♥ om hall, vardagsrum och kök är i ett och samma rum –> lägenheten upplevs större och mer rymlig
  ♥ om takhöjden är liiiiite högre än normalt kan ex hyllor sättas upp och därmed skapa mer yta (horisontellt istället för vertikalt)
  ♥ om det finns balkong –> dröm. Ytterligare ett ”rum” att inreda (yes!) och som såklart innefattar sena sommarkvällar med bärs och drinks (!!)

  Sofia 2016-11-20 21:42:19
  Svara
 • Hej Dasha och Riksbyggen,
  Ibland är det svårt att sätta ord på en upplevelse. Hela min uppväxt är kantad av flyttar, och frågor som den du ställer – vad som egentligen är viktigt med ett nytt hem, är något som förföljt mig så länge jag kan minnas. Som barn har jag flyttat till, och bott i många nya städer, länder och världsdelar. Mitt liv är fyllt av möten med nya personer och kulturer, men även av avsked och längtan.
  Jag har bott bland rika och bland fattiga, i lägenheter och i hus. Och om det finns en lärdom jag bär med mig efter allt detta är det att läge inte betyder någonting om du inte har trygghet. Trygghet låter mig sova om natten, trygghet låter mig njuta av maten, trygghet låter mig lämna fönstret öppet och trygghet låter mig dagdrömma.

  Den trygghet jag talar om behöver inte alltid ha med säkerhet att göra. Visst kan ett extra lås på dörren ge oss en viss sinnesfrid, men för äkta trygghet behöver vi känna att vår insida speglas i det yttre. Att rummen vi rör oss i skapar en symbios mellan människa och möbler. När inredningen i mitt hem är vald med samma omtanke som själva lägenheten i sig, då kan jag känna mig trygg. Något man inte ofta får uppleva när man måste flytta snart igen.
  

Men nu har jag och min sambo bestämt oss för att nästa flytt blir den sista på länge, och att hitta en plats där hela min familj kan känna trygghet är absolut viktigast. För om jag inte kan känna mig lugn kan jag inte känna mig lycklig.

  Karl 2016-11-20 21:30:14
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att jag kan se möjligheter och potential både i ytplanering och känsla. Det finns så många olika inredningsstilar som jag gillar och jag har sällan bestämt mig redan innan jag köper en lägenhet. Det är något som lägenheten ska hjälpa till med att ta fram och forma så att det blir rätt för just den lägenheten.

  Sandra 2016-11-20 20:26:19
  Svara
 • att mina vänner hittar dit!

  Helena i Uppsala 2016-11-20 19:17:55
  Svara
 • Att lägenheten ger dig en grymt positiv känsla! Man ska känns att denna måste jag ha för att kunna se potentialen för lägenheten

  Rebecka 2016-11-20 18:26:42
  Svara
 • Det viktigaste för mig är magkänslan när jag går in i en lägenhet, känns den bra då så kan jag känna mig trygg och hemma vilket är viktigt för mig då jag jobbar mycket och behöver kunna varva ner hemma. Ska precis ska flytta till min första egna lägenhet efter att ha bott med sambo i flera år. DEN känslan! Bra magkänsla får jag av magisk planlösning som gör att man kan möblera om och ändra efter vad jag känner för just den perioden, genomgående ljus i lägenheten och att den ligger nära kommunikationsmöjligheter.

  Gisela 2016-11-20 17:43:27
  Svara
 • Läget är det enda man inte kan ändra på!
  Lita på magkänslan, känns det bra när vi är på visning så trivs man oftast senare också. Gå på många visningar så man vet när verkligen ”rätt” känsla infinner sig.
  Viktigt när vi letar lägenhet är potentialen, att kunna tänka utanför boxen. Kan man slå upp en vägg, ta bort en vägg eller kanske bygga in en trevlig nish/hylla i väggen. Vi sitter alltid och ritar i objektbeskrivningen innan vi går på visning så vi är förberedda på ungefär vi vill ha det.
  Planlösningen är a och o!
  Blanda gammalt med nytt och modernt, både vad gäller renovering och inredning.
  Personlig stil, det är vi som ska bo och trivas i lägenheten och ingen annan. Vad passar oss bäst? Sen vill man givetvis att andra uppskattar att komma på besök, men det är jag övertygad om att folk gör om man själv trivs.

  Vi gillar möbler med inbyggd förvaring, då behöver man inte ha så många möbler. Även öppen planlösning med egna detaljer. Så som halvvägg mellan kök och vardagsrum tex och platsbyggda möbler som fungerar optimalt för just detta boende.
  Betydligt roligare att laga mat och känna delaktighet med familj och gäster.
  Praktiska lösningar och en touch med inrednings detaljer så har man skapat ett trivsamt och kärleksfullt hem.
  Sist men inte minst, var lyhörd på vad alla i familjen tycker men sug även åt er av tips från andra bloggar, vänner föräldrar osv. Det bästa är att vi själva väljer vad vi vill ha men tips & idéer kan man inte få för många av.

  Marcus 2016-11-20 16:53:43
  Svara
 • Hej Dasha och Riksbyggen,

  Efter att ha arbetat med kundservice och eftermarknadsarbete inom fastighetsutveckling i ett år vill jag tro att jag fått en någorlunda annorlunda syn gentemot de flesta om vad som är viktigast när man köper och säljer en lägenhet, inte minst sagt nyproduktion.

  De flesta som köper en ny lägenhet stirrar sig blinda på prospekt och digitalt framtagna bilder som tyvärr bildar en felaktig uppfattning om bostaden och dess skick. Att tillträda en ny bostad ska vara en av de mest pirriga och roligaste dagarna i ens liv, men tyvärr kan den felaktiga bilden som målats upp hos kunder istället leda till att bostaden inte riktigt lever upp till kundens förväntningar. Det beror inte endast på att prospekten sällan tar med detaljer som radiatorer, luftventiler, rör etc. men också på grund av att kunderna själva bildar sig en högre förväntan på bostaden när de väntat länge. För mig är därför det absolut viktigaste både när jag köper eller säljer en bostad att se till att inte endast framställa det positiva med bostaden, utan även visa det negativa. Genom att göra det blir det inga ”onda” överraskningar på tillträdesdagen och istället går det att uppskatta tillfället för vad det erbjuder. Det är dessutom ett sätt att se till att de som bor i bostaden kommer att fortsätta vara nöjda med sitt köp då de inte i ett senare skede upptäcker negativa detaljer som helt dolts under försäljningen.

  Jag vet inte riktigt om det är detta svar ni söker till er fråga, det är någorlunda ”off-topic”, men jag hoppas hur som helst att fastighetsutvecklare generellt inte glömmer att ha detta i åtanke vid försäljningen!

  Hoppas att allt är bra med er! 🙂
  Med vänliga hälsningar,
  Martin

  Martin 2016-11-20 16:14:11
  Svara
 • Hemmet måste vara en plats för både återhämtning och inspiration. Det är där livet skall pågå, där mina vänner skall trivas, och där jag kan vara jag. ’A woman must have money and and a room of her own, to write fiction’, skrev Virginia Woolf. Jag tror att det samma gäller för att kunna skriva sitt liv.

  Halla 2016-11-20 15:50:08
  Svara
 • Men Dasha, guuud vilken drömmig tävling!
  I grund och botten vill man ha rätt känsla i lägenheten och rent praktiskt brukar jag prioritera ett bra ljusinsläpp och en bra takhöjd. Jag är nämligen fast övertygad om att ”hem”-känslan sitter i inredningen. Det gäller bara att man står på en bra grund gällande just ljus och höjd i tak (släng in vacker takstruckatur också och jag är din) för då tror jag du har alla möjligheter i världen att, men rätt inredning, fixa den perfekta lägenheten med en riktigt ”wow, bor jag verkligen här”-känsla.

  Kram, Ebba

  Ebba 2016-11-20 08:58:05
  Svara
 • Hej Dasha! Jag tycker det viktigaste med en lägenhet förutom läget är den personliga prägeln på lägenheten. Folk som kommer till min lägenhet ska känna från att de kommer in att ”här bor Lisa” och komma ihåg den känslan efteråt.

  Lisa Moise Morel 2016-11-19 19:03:24
  Svara
 • Hej Dasha!
  Vad jag anser vara viktigast när man flyttar in i en ny lägenhet förutom läget är atmosfären, för vad är egentligen en lägenhet ifall man inte får feeling när man för första gången går in där?
  Jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag klev in i min första lägenhet med min dåvarande kille – hela jag skrek inombords utav lycka. Vi hade hittat hem, jag skulle lämna min trygga plats hemma hos föräldrarna och flytta in i min alldeles egna lägenhet (som tyvärr min dåvarande kille tog över när vi gjorde slut, jag drömmer fortfarande om hur bra den var, det var hemma).
  För vad är egentligen hemmet ifall det inte känns hemma? Min nuvarande lägenhet benämner jag självklart som ”hem” men det känns inte som det. Jag behöver en nystart, ny lägenhet i en ny stad (läget på lägenheten i detta fallet är då staden) och en ny bra feeling – något som att vinna detta självklart skulle hjälpa då jag för tillfället är i stadiet då jag ska flytta till Stockholm för studier.

  Massor med kramar från en vilsen själ i Halmstad som önskar sig ett fint och hemma-trevligt hem i fina staden Stockholm! <3

  Jessica 2016-11-19 00:27:34
  Svara
 • Viktigast för mig är att försäkra sig om att det inte kommer dyka upp oväntade negativa överraskningar efter överlåtelsen, exempelvis avgiftshöjningar, oplanerade renoveringsåtgärder som måste göras, störande ljudnivåer, osv.

  Jens 2016-11-18 22:56:53
  Svara
 • Hej Dasha och Riksbyggen!

  Det viktigaste när man letar ny lägenhet är enligt mig att man kan se sig själv leva sitt liv fullt ut i lägenheten. Man ska inspireras av tanken att bo och inreda i lägenheten, man ska se praktiska utvecklingsmöjligheter med lägenheten och främst, man ska kunna föreställa sig en vardag i lägenheten med ens nära och kära. En lägenhet ska enligt mig vara som en typisk kärlek, man ska smälta vid första ögonkastet för att lära känna den (och dennes brister) allt eftersom.

  Jag tycker sammanfattat att det viktigaste när man letar nu lägenhet är att man blir inspirerad, glad och pirrig av tanken på att bli ett med lägenheten!

  Julia Holmberg 2016-11-18 18:15:23
  Svara
 • Det viktigaste är ju att hemmet speglar den som bor där, att det är inbjudande och intressant och hemtrevligt:-). Vi håller på att bygga nytt och väntar på att flytta från 73 m2 mitt i stan till 144 m2 lite utanför stan. Det som verkligen kommer kännas när vi flyttar är att vi inte har tillräckligt med möbler och piff att fylla ut vårt nya hem med, så detta vore ju verkligen en dröm att få chansen att vinna. Hoppas hoppas hoppas Håller både tummar o tår…

  Marie 2016-11-18 16:02:29
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är planlösningen, eftersom den kan vara svår att ändra på. En bra planlösning gör att man kan
  utnyttja lägenhetens kvadratmeter fullt ut. Andra viktiga saker är att det finns gott om förvaringsutrymmen och att det finns
  en balkong eller uteplats, eftersom de gör att lägenheten känns större.

  Linnea 2016-11-18 16:00:07
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag tittar på en lägenhet är dess potential, jag måste få bli inspirerad av den och känna att jag skulle tycka att det var roligt att få flytta in där och inreda. Kliver jag in i en lägenhet där jag har svårt att se någonting annat framför mig än det som är just nu, så får jag automatiskt en känsla av att jag inte kan bo där. Det måste helt enkelt finnas utrymme för att jag ska kunna göra det till mitt hem.
  Rymd och ljus är två faktorer som spelar speciellt stor roll. Inte nödvändigtvis rymd räknat i kvadratmeter eller ljus räknat i antal fönster, utan istället rymd och ljus som i en smart planlösning med belysning som lockar fram en känsla. Det ska kännas hemtrevligt och mysigt, inte instängt och kallt. Det betyder däremot inte att det inte kan vara litet och mörkt. Ett litet rum kan kännas stort med ljusa väggar och golv, på samma sätt som ett stort rum kan göras litet med mörka färger. Det gäller bara att se potentialen.

  Love 2016-11-18 14:14:04
  Svara
 • Hej Dasha!
  Tänk dig att bo i en lägenhet med perfekt läge. Den lilla studentlägenheter har potential med sitt vackra parkettgolv och sin höga takhöjd. Nu står där en gammal fläckig soffa. Det finns ingen inredning som lyfter lägenheten och får mig att sucka av tillfredsställelse när jag går över tröskeln. Istället är det en suck av, hur ska jag känna mig hemma här?

  Oavsett hur bra läge, och vilka förutsättningar en lägenhet har till att bli fin är det viktigaste att inredningen gör att man känner sig hemma. När jag tittade på lägenheten stylad kändes den självklar. Det är för mig det viktigaste utöver läget. Att kunna se hur fin den kan bli genom att trolla med inredningen. Men nu står jag här. Men en liten lägenhet som jag vet kunde vara världens finaste. Med en studentbudget som inte tillåter lägenheten att bli sitt bästa jag. Men också med hopp om att det en dag kan bli en lägenhet jag kommer hem till och det inte längre känns som bara en lägenhet. Det känns som mitt hem.
  Stor kram

  Mikaela Lindén 2016-11-18 12:40:59
  Svara
 • Hej Dasha! Tack för en inspirerande blogg och fantastisk tävling!

  ”There is no place like home” önskar jag att jag kunde säga till mig själv med ett leende på läpparna när jag öppnar min dörr till min lilla studentlägenhet. Jag ska flytta hemifrån, äntligen! Men 2 veckor efter att jag flyttat in, märker jag att det är vatten på mitt golv i hallen. Det läcker in från taket, jag har vattenläckage! FUCK!

  I snart en månads tid har de arbetat med att åtgärda detta och jag har under denna tid fått leva i ett totalt kaos! Min TV-bänk har fått agera underklädslåda, Ikeakassar och kartonger är min tillfälliga garderob. Jag bara längtar efter att detta är över och skulle verkligen behöva hjälp med att förvandla detta till ett hem – fylld med värme och kärlek! Som jag tidigare sa, är detta mitt första egna hem. Jag äger inte en tavla, jag har fått låna gardiner från min fina farmor, jag har inga mattor eller mysiga lampor.

  Jag önskar verkligen att ni skulle hjälpa mig, för jag längtar efter att få hemkänsla!
  PUSS! <3

  Julia Eklöf 2016-11-18 11:18:39
  Svara
 • Hej Dasha, tack för en inspirerande blogg!
  Det viktigaste när jag letar ny lägenhet är att jag känner att: HÄR finns det plats för mig att växa 🙂 !
  Kram/ Annika

  Annika 2016-11-18 10:11:24
  Svara
 • Hej vilket underbar tävling!
  Jag är en mycket praktisk tjej så planlösningen är det viktigaste för mig.
  En bra planlösning kan göra att en lägenhet kan möbleras om på oändligt olika många sätt.
  Vilket jag gillar som tycker om att fixa, ändra och använda fantasin till max.

  Med vänlig hälsning Susanne (student och ensamstående mamma!)

  Susanne 2016-11-18 09:52:20
  Svara
 • Det aboslut viktigaste efter läget är planlösningen, att lägenheten är ljus och förvaring. Passar denna planlösning mig? Hur ser förvaringen ut? Om det inte redan finns inbyggd förvaring hur går det att lösa förvaring med den här planlösningen? Uppfyller lägenheten dessa kriterier så är allt möjligt!

  Josefine 2016-11-18 09:24:55
  Svara
 • Den viktigast är att magkänsla eller intuition säger – ja, här jag trivs, här jag vill bo, här är min nya hem – fågelbo. Här redan min själ finns…:)

  Egita 2016-11-18 07:34:57
  Svara
 • En klok planlösning och smarta detaljer i alla rum – eller rummet – om det så är en liten student-1:a. Inbyggd förvaring och stort ljusinsläpp är uppskattat även om sådant med lite planering och eftertanke är lätt att fixa!

  Emma Fogelström 2016-11-17 23:50:41
  Svara
 • Hej Dasha!

  Utan tvekan trygghet, att ha möbler och inredning runt sig som får en att känna sig trygg och hemma med. Att få komma hem efter en jobbdag och bara slappna av i en lägenhet som man trivs i, det är de allra viktigaste för mig. Kort men ett solklart svar för mig som jag fortfarande strävar efter. Jag har köpt min drömlägenhet i somras men ännu inte kunnat införskaffa mig alla möbler. Så att få detta skulle vara den absolut bästa presenten jag någonsin fått. Kram

  Johanna 2016-11-17 23:03:58
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att det ska kännas hemma, att min lägenhet ska finnas där för mig och vara min oas och fasta punkt i livet där jag kan känna trygghet i livets alla utmaningar. Att få denna känsla av hemma första gången jag går in i lägenheten är avgörande för fortsatt relation. Därefter kan stil, inredning och detaljer kombineras för att uppnå känslan av hemma och för att få just mig att må bra.

  Mikaela 2016-11-17 22:24:16
  Svara
 • Känns som att allt du rör vid blir stilfullt, detta är bara ett av alla bra exempel på det. Till frågan så tycker jag att förutom läget på en lägenhet så tycker jag att det absolut viktigaste är att det ska kännas som hemma. En lägenhet som man inte känner sig hemma i är en otrevlig lägenhet även om den är världens finaste. Jag tycker personligen att det som student ofta är på det viset, att man har en studentlägenhet men inte resurser för att göra lägenheten hemtrevlig. Därav hoppas jag att jag vinner denna tävling så jag kan sätta in dessa super fina möbler i min studentlägenhet och göra den till ett hem. Puss Linda!

  Linda Persson 2016-11-17 22:11:20
  Svara
 • Att hitta hem handlar för mig mer om att komma åt en känsla än en stil. Att omge sig med saker som man tycker om och att ge hemmet en personlig prägel. Att man jobbar med alla sinnen i inredningen. Det man ser, känner, hör och doftar, allt bidrar till att skapa en känsla och personlig prägel. Att man jobba med samspel och kontrastverkan i material, färg och strukturer. Ett hem ska kännas genuint och äkta. Ett hem påverkar oss mer än vi tror, det är därför extra viktigt att hemmet speglar ens personlighet, att man skapar en trygghet vilket man gör genom att omge sig av saker man tycker om. Ett hem ska man leva i med alla sina tillstånd, det är därför viktigt att man väljer saker man känner något inför. Ett hem handlar för mig om att hitta den rätta känslan.

  Terese 2016-11-17 21:34:30
  Svara
 • Förutom ett bra läge vill jag att den ska vara öppen och ljus. Och att man får en bra känsla när man är där! 🙂

  Sofia 2016-11-17 18:45:36
  Svara
 • Arbetsytor till matlagning. Jag ÄLSKAR att laga mat och som student är storkok standard. Jag måste ha ett bord eller ytor där jag kan jobba med min passion. Spelar faktiskt ingen roll om jag och mina vänner sitter på golvet och äter sen, men att ha möjligheten att laga mat fullt ut, utan begränsningar är något som jag saknat som student nu när man bott i diverse korridorsrum och små lägenheter, Haha. Ska flytta till en liten större etta nu i januari och där finns en stooor köksbänk så kunde inte vart lyckligare! Skulle verkligen vara grädden på moset om jag fick fylla den med den här fantastiska inredningen!!

  Madeleine 2016-11-17 16:12:17
  Svara
 • Precis som med en partner så måste det säga klick, att komma hem till något som får en att känna sig bekväm, rofylld och inspirerad! Det är ju trots allt där man ska slå rot och vilja spendera en stor del av sitt liv.

  Josefina 2016-11-17 15:58:31
  Svara
 • Förutom läget är det. Ljuset, ytorna, plats för möten och ett rymligt och väldisponerat kök. Runt grytan den bästa platsen för samtal och skratt

  Peter 2016-11-17 13:57:49
  Svara
 • Det är att få lägenheten att kännas som sin egen. Ritning, planering o i slutändan, material på möbler och textilier, färger och ljus. Att få det att kännas som MITT hem. Enkelt o svårt i samma stund men oerhört givande.

  Erik 2016-11-17 13:31:40
  Svara
 • Förutom läget så tycker jag att det viktigaste med en lägenhet är stämningen. Stämningen skapas genom den rätta inredningen, att ens egna personlighet lyser igenom och vännerna man bjuder hem till sig. Med en god stämning skapar man ett hem; en oas som man längtar att komma hem till – oavsett storlek.

  Liyen Chin 2016-11-17 13:07:57
  Svara
 • Att lägenheten (även den minsta lilla ettan) bjuder in till fest, skratt och alla människor man tycker om. Det ska vara en plats där man kan skapa de allra bästa av minnen.

  Moa 2016-11-17 12:01:13
  Svara
 • Ljuset! Finns inget vackrare än ljusinsläpp, det gör ALLT och får en skokartong att kännas som ett mansion!

  Fredrika 2016-11-17 10:41:48
  Svara
 • Hej Dasha!

  Vad kul, vilken rolig och unik tävling som du och Riksbyggen har! Precis som frågan lyder så är ju läget oftast bland det viktigaste när man letar lägenhet, och här ger jag en eloge till Riksbyggen för att jag har tidigare upptäckt att de oftast bygger lägenheter på bra lägen där man vill bo! =)

  Som inflyttad norrländska i Stockholm har det inte alltid varit lätt att hitta boende och man har hunnit beta av den ena tredjehandsuthyrningen efter den andra. Så lyckan då jag och min pojkvän fick nycklarna i vår hand till vår allra första egna lägenhet var så stor! Äntligen får vi nu börja inreda och bo med våra egna möbler. Och jag bara älskar den gråa soffan från Reforma och det vita runda matbordet!

  Men är det någonting som jag har lärt mig av att flytta runt så mycket så är det att det spelar ingen roll om boendet är ett slott eller en koja, utan det viktigaste är att den måste kännas välkomnande, varm och trygg. Och mitt billigaste inredningstips för att uppnå det är växter! Med dem förvandlas ett rum och blir mer personligt och livfullt. Kram!

  Hannah Lindholm 2016-11-17 10:12:05
  Svara
 • Planlösningen! Hur man kan utnyttja varje kvadratmeter i hemmet. Sen är det alltid ett plus med högt i tak och snygga golv. Vill man slippa renovera så är köket och badrummet viktiga att kolla in så att man har samma smak och stil som förra ägaren hade som instrallerade det.

  Elina 2016-11-17 08:40:23
  Svara
 • Det viktigaste, förutom läget, är tryggheten som ett hem innebär. Att den är som sin egen lilla borg där man känner sig trygg och hemma. Och att göra lägenheten mysig är ett stort steg på vägen. Jag vill att mitt hem ska kännas lika tryggt och mysigt för mig, min sambo och alla som kommer dit!

  Malin 2016-11-17 08:36:34
  Svara
 • KÄNSLAN! På en plats där man ska leva, äta, sova, älska, tänka, vila. Där är känslan viktigast. Att känna sig hemma, hemma. Att få en plats att andas ut på. En plats där jobbet försvinner när du går över tröskeln. En plats där du samlar dina vänner, där du samlar din familj. Där är känslan viktigast.

  Charlotte 2016-11-17 08:28:49
  Svara
 • Förutom läget som man aldrig kan ändra på är ljuset viktigast. Fönster överallt & att den inte känns mörk & murrigt.
  Man kan egentligen göra om det mesta som man inte gillar det i en lägenhet, men man kan aldrig fixa det viktiga naturliga ljuset. Vi som nordbor behöver allt ljus vi kan få.

  Lotta 2016-11-17 07:24:28
  Svara
 • Att kunna dela det med en människa/flera människor man älskar. Då himla viktigt <3

  Leyla 2016-11-17 07:21:39
  Svara
 • Min första tanke var att det viktigaste är en mångsidig planlösning för en adaptiv inredning, men faktum är att en välplanerad bostad inte behöver mer än detaljjusteringar när en klockren möblering väl är på plats. Det som sätter liv på en lägenhet för mig insåg jag nyss när min bror spatserade runt i rummet i telefon: det knarrande golvet. Det påminner om att en bostad är så mycket mer än bara ett utrymme. Den lever och den jävlas.

  Emily 2016-11-17 02:07:36
  Svara
 • Viktigast för mig är möjligheterna! Att kunna anpassa lägenheten efter behoven som förändras med livet. Att kunna köpa ett större matbord, att ens liv kärlek ska kunna flytta in & att familjen ska kunna växa utan att känns att ens lägenhet är ett problem.
  Så en bra befintlig planlösning eller en bra möjlig planlösning är det viktigaste för mig!

  Emma 2016-11-16 23:39:50
  Svara
 • Jag och min pojkvän letade länge efter en lägenhet och det var inte enkelt. Något som jag märkte var extremt viktigt när man letar efter en lägenhet är att det måste kännas rätt. Vi kollade på många lägenheter som egentligen inte gick att klaga på, men det var alltid varit något som saknades, något som inte gick att sätta fingret på! En dag när vi kollade på en lägenhet behövde vi inte ens säga något till varandra utan vi förstod på en gång att DÄR ska vi bo, där ska vi bygga vår framtid tillsammans och bilda familj. Jag tror att leta lägenhet är lite som att hitta kärleken, man ska inte försöka för mycket, för när man minst anar det dyker kärleken upp och båda två bara vet. Jag tycker därför att det viktigaste när man letar lägenhet är att det ska kännas rätt, man ska få en kemi med lägenheten och känna att här hör jag hemma!

  Elin 2016-11-16 23:37:53
  Svara
 • Det viktigaste måste nog vara att skapa mys med massa lampor som ger olika lys. Det måste också finnas tända ljus samtidigt som man utomhus hör vindens sus. Men att lägga sig under filten med en bra serie, det måste nog vara mitt största kriterie!

  Matilda Törnqvist 2016-11-16 22:13:27
  Svara
 • Hej Dasha!

  Så himla rolig tävling och jag som nybliven lägenhetsägare vill såklart försöka vinna alla dessa supersnygga möbler! Det viktigaste för mig när jag letade lägenhet (skrev kontrakt förra veckan till min första lägenhet) förutom läget var att planlösningen var öppen och gjord för sociala tillställningar. Jag är nämligen student, och flyttar till Lund från Malmö för att kunna ta del av studentlivet Lund erbjuder och lära känna fler människor genom att lättare kunna bjuda över folk! Jag som ska bo själv var bara ute efter en etta, men det kändes samtidigt tråkigt då det brukar betyda att allt är väldigt litet och opraktiskt om man skulle vilja bjuda över folk på middagar osv. Jag hittade, efter mycket letande, den perfekta lägenheten för mig. Läget var perfekt då den ligger i centrala Lund, men sen var planlösningen perfekt genom att köket var som ett eget rum, med utrymme för ett rymligt köksbord, där man samtidigt får plats några stycken som lagar mat ihop.

  Jag får tillgäng till min lägenhet vid årsskiftet och har ända sen kontraktet skrevs letat som en galning efter snygga möbler och inredning! Jag älskar inredning och trotts att jag endast lever på CSN vill jag inte nöja mig med halvtråkiga möbler som brukar vara det billigaste alternativet. Jag vill ha fina möbler och mysig inredning som får mig att känna hemkänslan och som samtidigt gör att jag mer än gärna vill bjuda över folk på frukostar, bruncher, middagar, myskvällar, fester och så!

  Grym blogg föresten, och podd!!!

  Kramis

  Annika Karlsson 2016-11-16 21:30:21 https://www.facebook.com/anniika.carlsson
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar efter en ny lägenhet är bra planlösning, ljusa färger, helst trägolv. Uppfyller lägenheten alla dessa kraven går den att göra personlig och man kan leka med detaljerna för en hemtrevlig känsla. Självklart är det superviktigt att lägenheten känns fräsch också, luktar det dåligt i lägenheten så mår man själv tillslut dåligt. För mig är alla delar i lägenheten viktig, jag älskar att laga mat, sitta vid ett köksbord och att äta där(även umgås med vänner), ha en soffa där man kan sitta och kolla på tv efter en lång dag (kanske till och med äta framför tv:n), och just därför skulle jag inte kunna tänka mig en lägenhet där alla dessa delar inte får plats. Livet är till för att man ska njuta, och det gör jag mer än gärna på den plats som jag kallar mitt hem. Krav är verkligen A och O.

  Lina 2016-11-16 20:30:03 http://www.nouw.com/linahidling
  Svara
 • Känslan av att komma hem. Att i trapphuset redan känna lycka över att sticka in nyckeln, vrida om och öppna dörren. Att vränga av sig kläderna i hallen, kasta sig i soffan och stirra upp i taket. Att förundras över skuggorna solljuset kastar på väggarna, att ta en dusch utan imma på fönstren, att känna att luften jag andas är ren, att gå till ut och längta hem.

  Emelie 2016-11-16 20:02:02
  Svara
 • Det absolut viktigaste är att man ska längta efter att komma hem. Jag har studerat på universitet i 4 år nu. Trodde att jag skulle vantrivas med att flytta. Började som inneboende på en luftmadrass och har sedan dess flyttat ett flertal gånger.
  Lördag morgon älskar jag min lilla student etta extra mycket. Då går min kille alltid upp före mig, lagar amerikanska pancakes med nutella, kokar kaffe och sätter på Nyhetsmorgon på paddan. Det doftar ljuvligt i mina 29,5 kvm och i den stunden är jag så kär i mitt hem, inte bara för att jag snart ska få pannkakor?utan för att jag försökt ge mitt hem kärlek. En inramad oasisposter och ett sängbord från ikea(som tog en evighet att sätta ihop), dom där ljusstakarna i grön marmor som jag var överlycklig över att hitta och det där skruttiga badrummet jag livat upp med mönstrade handdukar.

  Mitt hem, som ligger hundratals mil ifrån familj och vänner, som kanske inte är mycket för världen men som jag gjort till hela min värld. Vad jag menar är att oavsett om man har en luftmadrass eller en king-size bed är det viktigaste att älskar sitt hem. Det är kärleken man lägger på lyan som ger hemkänslan, allt från pannkakor till handdukar. Inred med hjärtat, låt lägenheten föra din talan. Visa andra vem du är och vad du gillar. Då spelar det ingen roll att lägenheten inte har perfekt läge.

  Sofia 2016-11-16 19:51:35
  Svara
 • Jag kan inte välja endast en sak! Men om jag får välja två så blir valet följande: stora fönster som vittnar om att de stängt ute kylan under en lång lång lång tid samt vackra trägolv som hängt med en längre tid och därför har charmiga slitningar. Andra saker kan man ofta enkelt ändra på (eller ja, jag vill helst också att det ska vara högt i tak…).

  Hanna N 2016-11-16 19:27:27
  Svara
 • Det viktigaste för mig med en lägenhet är att jag ska kunna föreställa mig själv i mitt nya hem. Och gärna mig själv i version 2.0. Det är en lägenhets små detaljer som får min fantasi att spinna loss. Finns ett knotigt äppelträd utanför fönstret kan jag se framför mig att jag definitivt är den som gör sitt eget äppelmos på hösten.

  Har köket en stor kraftfull spis, så står jag där i drömmen och smakar av ett långkok och smuttar på ett glas vin. I väntan på min brokiga skara av middagsgäster…

  Om sovrummet leder mig in i underbar garderob har jag i fantasin helt plötsligt en otrolig ordning och viker mina trosor som i en underklädesbutik.

  Har lägenheten djupa fönster skulle jag krypa upp i dem med en kopp te och sitta och fundera på livet. För en person som tar sig tid för eftertanke skulle jag såklart vara om jag bara hade sådana fönster…

  Emelie 2016-11-16 19:14:21
  Svara
 • Fönster. Stora härliga fönster för att få så mycket dagsljus som möjligt. Älskar fönster man kan sitta i också, så fint.

  Malin 2016-11-16 19:13:02
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste när man ska skaffa en lägenhet är att man kan känner ett lugn och inte känner av någon ångest i väggarna. Tanken när man kollar på lägenhetet är att man vill hitta en lägenhet vars miljö (ej läge) förmedlar känslan av trivsel och en vilja att skapa sitt eget nya hem där. Vidare är det viktigt att se möjligheter i lägenheten, att oavsett hur det ser ut så kan man ändra mer än vad man först tror för att få det att passa just sig.

  Hanna 2016-11-16 18:39:26
  Svara
 • Det allra viktigaste för mig i en lägenhet är att det ska kännas som min fristad. Att innanför mina väggar kan jag andas, vara lugn, återhämta mig.
  Jag vill att när jag tar av mig skorna, och lägger mig på soffan efter en hård dag ska jag känna mig rygg och lugn.
  Jag har precis flyttat och känner inte riktigt att jag fått till den känslan än.
  Det saknas ganska många möbler, och detta skulle vara ett toppenkit att vinna.
  Håller alla tummar och tår!

  Daniella 2016-11-16 16:18:29
  Svara
 • Förutom läget, vad tycker du är viktigast när du letar ny lägenhet?

  Det viktigaste, förutom läget som jag nästan ser som det vikigaste, men det viktigaste när jag letar lägenhet är väl att allt ska passa, lägenheten ska passa mig liksom. Jag ska kunna inreda den så som jag vill och anpassa den efter mig och mina behov. Inredningen är typ allt enligt mig! Det ska vara fina fönster och matchande kuddar och gardiner!

  Tora 2016-11-16 14:30:32
  Svara
 • Jag har precis fått mitt alldeles egna förstahandskontrakt! jag har flyttat långt hemifrån till Jönköping som både är helt nytt för mig och mycket större än min hemstad.
  Det viktigste med en lägenhet är att den är ett hem!!
  Jag jobbar dubbla jobb från tidig morgon till sen kväll för att ha råd att bygga upp mitt eget hem. Din tävling hade inte kunnat komma mer lägligt och hade passat helt perfekt för att förvandla min lägenhet till ett hem med känsla.

  Jennie Carlén 2016-11-16 14:30:05
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att komma hem till ett lugnt och tryggt hem. Där all stress och dagens alla händelser kan rinna av och jag ska bara kunna slappna av och gosa ner mig i soffan med en filt och godis utan att känna mig stressad över något. Det ska vara fridfullt och skönt att komma hem, inte stressigt och jobbigt över att det är trångt, rörigt eller otryggt.

  Hanna 2016-11-16 14:17:06
  Svara
 • Vad är viktigast med en lägenhet förutom läget?”
  Det viktigaste för mig är att hitta en lägenhet där jag känner mig hemma, trygg och kan spegla mig själv.

  Nathalie 2016-11-16 14:12:52
  Svara
 • Det allra viktigaste för mig i en lägenhet är planlösningen. Är lägenheten inte smart planerad och rätt för just mig och mina behov går den bort. Tråkiga färgval på väggar och golv kan man alltid göra något åt själv men att ta bort eller lägga till väggar är betydligt svårare.

  Ida 2016-11-16 13:46:01
  Svara
 • När man flyttat hemifrån för att börja plugga finns det många ekonomiskt svåra situationer,
  som när man ska inreda sin första lägenhet i olika toner
  Med knappa 3000kr över per månad,
  är det lätt att lägenheten blir så tom att det känns som att man blivit rånad!!
  Läget kanske är bra,
  men det är inte det enda som gör mig gla’
  Att få komma hem och överösas av lycka,
  för att det är min lägenhet som jag så snyggt lyckats smycka,
  det är det viktigaste för mig,
  puss och kram från en fattig studenttjej!

  Amanda 2016-11-16 13:42:12
  Svara
 • Förutom läget, är det viktigaste att det finns ytor där jag kan vara med nära och kära, samt att lägenheten känns som min. Jag vill att det finns plats för att bjuda över vänner och familj, och jag vill ha den rätta känslan när jag kommer in i lägenheten. Jag vill kunna stå i lägenheten och tänka ”här kan jag tänka mig att bo”. Sen får det mer än gärna finnas plats för förvaring! (Plats för kläder, hehe).

  Emma Karlsson 2016-11-16 13:37:42
  Svara
 • ”Förutom läget, vad tycker du är viktigast när du letar ny lägenhet?’
  Det jag tycker är viktigast är att hemmet ska spegla mig. Det ska kännas levande och man ska känna en trygghet när man kommer hem. Jag vill blanda gammalt med nytt. Mormors pläd hon stickat till mig, en vas jag ärvt av min farfar samt en ny fräsch trendig soffa. Jag vill ha foton på mina vänner och min familj, även växter för att få mer liv i lägenheten, ta vara på ljusinsläppen och förvaringsutrymmen. Speciellt när jag bor i en etta på 29 kvadrat. 🙂

  När jag kommer hem efter en lång dag vill jag känna mig avslappnad och trygg. Jag vill även att mina vänner ska känna sig välkomna hos mig (det är superviktigt!), därför är det bra att på ett praktiskt sätt kunna lösa fler sittplatser och sängplatser.

  / Isabelle 🙂

  Isabelle Lundmark 2016-11-16 12:50:57
  Svara
 • Skulle bli så väldans nöjd med hög TAKHÖJD.
  Många, stora FÖNSTER bidrar med kontraster, där man kan ställa blomster.
  Men ingen INSYN där, då man inte alltid är så folkkär.
  Tänk om man hade STUCKATUR, det som nästan bara finns i min litteratur.
  FÖRVARING kräver ingen förklaring, där kan man ha sin besparing.
  FRIA YTOR för sina kreativa sidor, så man enkelt kan bestämma vilka möbler som känns hemma.

  Jbela 2016-11-16 12:12:34
  Svara
 • Det absolut viktigaste för mig är att känna sig hemma när man kommer innanför dörren. Jag och min man har i snart 3 år bott i ett rivningskontrakt med gamla, fula och utslitna möbler och en lägenhet som inte varit renoverad sen 70-talet (gula köksluckor osv haha). Vi har inte vetat vart eller när vi ska flytta, så vi har inte lagt ner någon tid eller kraft på nya möbler. Men nu äntligen så får vi förstahand, en trea i Solna och nu är det bara inredning som gäller. Nu ska vi göra denna lägenhet till ett hem, ett riktigt hem med saker som vi själva väljer. Vi väntar även vårt första barn nu i januari, så för oss kommer ett snyggt och vuxet hem med fin inredning blandat med barnvänligt vara prio ett. Så för att svara på frågan, ett hem som doftar gott, känns tryggt och att man trivs är det viktigaste 🙂

  Trevlig dag 🙂

  Nathalie Morau Stefani 2016-11-16 11:41:01 http://moraustefani.vimedbarn.se
  Svara
 • Det viktigaste i en lägenhet förutom läget är att den är smart planerad och yteffektiv. Det måste gå att inreda lägenheten med mycket förvaring utan att ytorna blir för små och svåra att inreda. Det är dessutom viktigt att det finns eluttag på strategiska platser så att man inte måste dra förlängningskontakter runt hela lägenheten. Badrummet får gärna vara rymligt men inte ta upp ytan från hela lägenheten, hellre ett litet badrum och att resten av ytorna är större. Dessutom är det trevligt med stora fönster och mycket ljusinsläpp så att lägenheten känns större, och att köket är yteffektivt. Bra material på golv och i badrum känns för mig jätteviktigt, skippar helst linoleumgolv som blir gulaktigt och fort ser smutsigt ut. Förutom läget känns det viktigt att lägenheten går att göra hemtrevlig, vilket innebär att den är planerad så att man får plats med en säng på ett bra ställe, kan ha ett köksbord som är rymligt även om man bor litet, och kan få in en TV på en plats man ser från sängen. Garderober, om de är uppställda från början får gärna vara flyttbara, eftersom man kanske själv har en annan ide om hur man vill inreda. Också superviktigt med en kontakt i badrummet för hårtorken! Det var det jag kom på:)

  Karolina 2016-11-16 11:37:02
  Svara
 • Det viktigaste för mig när det kommer till en lägenhet är definitivt känslan! Jag vill kunna känna mig trygg och hemma där jag bor, och för mig är det viktigt att lägenheten ger ett tryggt och ”vänligt” intryck, speciellt eftersom jag bor själv. Det är ju ganska abstrakt, men i min jakt på ett vänligt hem har jag insett att inredningen verkligen A och O. Genom inredning som jag väljer går det att skapa precis rätt känsla som jag är ute efter, och då spelar varken planlösning, storlek eller funktioner såsom tvättmaskin/diskmaskin/balkong någon roll – även om det såklart också är bra att ha hemma.

  Sofia Eriksson 2016-11-16 11:18:02
  Svara
 • ”Vad är viktigast med en lägenhet förutom läget?”
  Hur ofta får vi inte frågan ’Vem är du?’? Och hur ofta är det inte supersvårt att besvara? Faktauppgifter kan vi rabbla i sömnen, men när vi har skalat av alla lager och kommit in till själva kärnan av vilka vi är, vad säger vi då? För mig är det viktigaste med en lägenhet att den berättar vem jag är; inte bara faktauppgifterna utan även själva kärnan. Mina gäster ska få en känsla och förståelse av vem jag är; något som kan vara svårt att uttrycka med ord både för mig och mina gäster. Det här är en utmaning och det som gör att exakt samma grundinredning i två olika hem kan komma att utstråla två helt olika uttryck och personlighet beroende på vem som bor där.

  Christina Lindström 2016-11-16 11:13:24
  Svara
 • Det viktigaste för mig med en lägenhet är ljusinsläppet och ”hemma känslan”. Man ska kunna känna sig trygg och kunna slappna av i sin lägenhet samtidigt som dagsljus piggar upp.

  Louise 2016-11-16 11:06:32 http://nouw.com/tittajagflyger
  Svara
 • För mig är det absolut viktigaste i ett hem att både jag och alla mina vänner/familj ska trivas i lägenheten, och att alla ska känna sig hemma så fort man kliver in innanför dörren. För att få den känslan tycker jag att det ska vara varmt och mysigt, mycket levande ljus, varma färger, massvis med plädar och filtar, stora fönster med mycket ljusinsläpp och stora öppna ytor så att alla kan vara tillsammans och ha mysigt! Om jag går på en lägenhetsvisning och kan visualisera mig allt detta i just den lägenheten så är det den perfekta lägenheten för mig!

  Hanna Asplund 2016-11-16 11:04:57
  Svara
 • Ljus! Det är absolut viktigast för mig. Det gör att ytan känns så mycket större och ger en mer hemtrevlig känsla. Inredningsmässigt ger ett stort ljusinsläpp rummet även mer liv och får färger och material att skifta och utmärkas.

  Elsa Aurora Pahne 2016-11-16 11:03:43
  Svara
 • Vilket kul samarbete!!

  För att jag ska trivas ska allt kännas perfekt, det ska kännas hemtrevligt och det ska inte få kännas alltför sterilt och modernt, utan hemtrevligt och det ska synas att folk bor där!

  Clara Toll 2016-11-16 11:01:26 http://claratoll.se
  Svara
 • jag är på jakt efter en bostadsrätt i stockholm just nu och går på visning, efter visning, efter visning. det viktigaste för mig är att jag ska få feeling för lägenheten när jag kliver in innanför tröskeln! har du ingen feeling och bra magkänsla för lägenheten är det inte meant to be!

  Martina Mårtensson 2016-11-16 09:54:59
  Svara
 • Jag letar efter lägenhet i en stad som för mig idag är främmande, jag har nyligen flyttat hit för studera och det jag behöver just nu är den trygghet som ett hem kan ge mig. Förutom det önskar jag mig en yta som är hängvänlig, jag älskar att laga mat eller att bjuda in vänner på en fika, i en ny stad är det precis vad jag behöver i.

  Elin 2016-11-16 09:46:12
  Svara
 • Nu när jag fyllt 18 så ska jag flytta. Så förutom läget (som är väldigt viktigt) så kollar jag efter en lägenhet som är smart planerad eftersom jag inte kommer ha råd med en stor lägenhet så är smarta lösningar samt förvaring a och o! Kram

  Nikita 2016-11-16 09:40:43
  Svara
 • Förutom att jag trivs med läget när jag letar ny lägenhet, är det viktigt att jag kan visualisera mig själv bo där. Det är viktigt att jag kan få en känsla av vart möbler och inredning ska stå, och färger, för att få lägenheten att kännas som min.

  Amanda Lundell 2016-11-16 09:36:39
  Svara
 • Förutom att jag trivs med läget när jag letar ny lägenhet, är det viktigt att jag kan få en bild av inredning och

  Amanda Lundell 2016-11-16 09:34:14
  Svara
 • För mig är det allra viktigaste i min lägenhet att den är just min, att den utstrålar känslan av att vara hemma och en trygghet som man inte kan finna nån annanstans. Om man ska säga det på ett fint sätt så har min uppväxt inte varit optimal, så därför är det viktigaste för mig att känna att jag har min trygghet, att jag får bestämma vem och vem som inte får komma in i mitt hem, i min trygga bubbla.

  Lovisa 2016-11-16 09:34:03
  Svara
 • Helt oroligt fina grejer som mitt barnbarn Cajsa skulle bli överlycklig över . Hon söker lägenhet i Stockholm just nu så hon slipper pendla från Västerås med tåg som aldrig håller tiden.Håller tummarna?

  Barbro Stefansson 2016-11-16 08:09:14
  Svara
 • Om det är en liten lägenhet så är praktiska saker som förvaring och liknande så klart viktigt. Men viktigast av allt är känslan? . Att känna att borta är bra men hemma är alltid bäst.

  Pia stefansson 2016-11-16 07:43:09
  Svara
 • Det jag tycker är viktigast med en lägenhet förutom läget är känslan. Det ska kännas mysigt, det ska lukta gott och man ska känna trygghet och lugn innanför väggarna. Hemkänsla ska alltså infinna sig! Sedan ska självklart planlösningen och ytskiktet passa köparen. Men viktigast är hemkänsla. Man kan faktiskt bli kär i ett hem!

  Micaela Sjöberg 2016-11-16 06:55:04
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar lägenhet är förutom läget, ett kök man blir glad av! Kost är A och O när det kommer till hälsa och därför är det för mig viktigt att man trivs med köket i lägenheten man bor i. Ett inbjudande kök som gör att man ser fram emot att ställa sig och laga mat varje dag. Jag tycker det är viktigt att mat förknippas med glädje och inte ångest. För vad är egentligen viktigare än ens egna hälsa? Ingenting.

  Ulla 2016-11-16 00:43:02
  Svara
 • Ååå när du berättade om detta på din snap så lät det to good to be true för en timme innan hade jag signat på min första egna lägenhet i Stockholm dit jag nu flyttar för att börja jobba som jurist. Efter många år som student och diverse lägenheter som aldrig varit mina så är det viktigaste för mig med en lägenhet att den är mitt hem, min borg och min trygghet. Jag älskar fart och fläkt, glitter och livet men är också beroende av att kunna komma hem. Jag pluggade utomlands ett tag och då bodde min kompis i min lägenhet, chocken när hon lyckats trolla om hela lägenheten? Jag har bara inte inrednings-ögat och att få ta del av din expertis (din nya lgh är underbar men din gamla var goals!!!) hade räddat mig. Vill inte panik-shoppa på IKEA?? Help a girl out. Man ska göra det man är bäst på och outsourca det andra (källa: onsdagsbubbel) och låt mig sköta era avtal (på en cool byrå med 70% kvinnor!!!!) så får ni girls som kan inredning sköta det! Det viktigaste är att vi kan hjälpa varandra och att man mår bra hemma så man kan RUN THE WORLD på jobbet sen :):):)))

  Sofie 2016-11-15 23:38:14
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att det ska kännas som att jag kommit hem. Det ska kännas så tryggt och hemma att jag vill att mina barn kan växa upp där 🙂

  Fanny 2016-11-15 23:36:44
  Svara
 • Hej fina Dasha,
  Vilken superhärlig tävling! Roligt att du samarbetar med Riksbyggen, jag har alltid velat bo i ett Riksbyggenhem då de har fina lägenheter på bra lägen och kooperativet verkar skötas på rätt sätt. Härligt med en organisation där vinsten inte går till aktieägare utan tillbaka till de berörda parterna som är en del av organisationen 🙂

  Jag tycker att, förutom läget, planlösningen är det viktigaste i en lägenhet. Det ska vara rätt upplagd med en sovdel som ligger avskilt, kök med sällskapsyta, badrum i anslutning till sovrum och mycket fönster med ljusinsläpp. Ibland har inte lägenheter perfekta planlösningar och då får man jobba kreativt med möbler och detaljer, så som du har gjort i inredningsvideon! Man kan skapa magi med inredning, t.ex. en sovalkov i en etta med hjälp av bokhyllor som avskärmar, eller tygstycken som inramar. Att placera soffan mitt i rummet kan också skapa nya dimensioner i en lägenhet och dela upp ett rum på ett snyggt sätt. Jag älskar att jobba kreativt med möbler och inredning, att vinna den fina inredning som du valt ut från Ellos vore en riktig dröm! Håller tummarna att det ska gå hela vägen!

  Kram Katarina

  Katarina Tisner 2016-11-15 22:56:34
  Svara
 • Hej fina dasha.
  Jag smälter för både gamla som nya detaljer. Jag drömmer om en riktigt gammal och fin lägenhet, med sådär löjligt högt i tak, med gamla fönsterluckor och en riktigt tung, gammal ytterdörr. Sedan med nytt, modernt kök och ett badrum som badar i marmor. Typ så. Det ska kännas att det är gammalt, som att väggarna bär med sig historier.
  <3

  Frida 2016-11-15 22:40:40
  Svara
 • Det viktigaste i en lägenhet för mig är att känna trygghet, och att det är mitt hem. Jag har senaste året haft en del motgångar och då har jag insett att jag måste ha en trygg plats att vara på när allt runt omkring är kaos. Det kan handla om att få en bra magkänsla av lägenheten, ha personliga inredningsdetaljer, bra förvaring så det går att han ordning och ha en inredningsstil så det inte ser ut som ett kalt opersonligt tillfälle. Jag vill att jag ska kunna stänga inne mig i lägenheten när jag behöver lugn och ro från vardagen. KRAM

  Josefine 2016-11-15 22:24:38
  Svara
 • Det viktigaste med sin lägenhet är att den känns som ett hem, att den speglar en själv.

  Alida 2016-11-15 22:20:48
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att mitt hem passar både mina behov och mina intressen, vilket gör att det krävs både eftertanke och kreativitet för att kunna kombinera mysiga hemmakvällar i soffan, stora tillställningar med vänner och familj, likväl som jobb. Smarta och snygga lösningar och möbler för att få till den rätta känslan är därför avgörande för mig förutom läget – som ska vara centralt men också ha närhet till naturen.

  Anna 2016-11-15 21:57:00
  Svara
 • För mig är den näst viktigaste att lägenheten släpper in mycket ljus. Stora fönster som släpper igenom mycket ljus är A och O.

  Tack för en fin blogg

  Seppi 2016-11-15 21:39:14
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att känna sig hemma och att ens lägenhet är ens frizon. En annan sak jag älskar med lägenheten jag bor i nu är att den är väldigt lättjobbad när det kommer till detaljer och variation- vilket jag verkligen älskar!! Detta gör att man kan byta ut detaljer med jämna mellanrum och verkligen göra sitt hem levande.
  Jättekul att se din video och få lite inspiration!
  Kramar <3

  Micaela 2016-11-15 21:38:24
  Svara
 • Hej Dasha!

  Först och främst så är jag troligen inte först med att säga att det viktigaste för mig är att jag får en bra känsla av lägenheten. Men det går ju inte att bortse. Det är superviktigt att jag får en känsla och kan se det som mitt framtida hem, min trygga punkt att komma hem till varje dag. Om inte den känslan finns där kommer resten att mer eller mindre kvitta. Det kommer inte att bli bra hur mycket du än vrider och vänder på saker, om det inte känns rätt i mage och hjärta från början. Jag har flyttat in i en superfin lägenhet men jag kan inte undgå med att jag inte känner mig helt hemma än. Jag känner mig inte helt hel när jag kommer hem hur luddigt det än må låta. Jag tror mycket väl att det som saknas är den materiella kärleken som min lägenhet saknar. Jag vill bara tillägga att jag är så tacksam för att jag kunnat flytta hemifrån och äger min alldeles egna lägenhet. Men, jag saknar det där sista bitarna för att fylla det retsamma tomrummet, som jag själv inte kan fylla för tillfället på grund av ekonomiska skäl som följde med i och med att jag varit student de tre senaste åren.

  Tack för en lättsam och härlig blogg Dasha! Hoppas på att min lägenhet även kan få en släng av detta.

  Malin 2016-11-15 21:29:57
  Svara
 • Det allra viktigaste i ett hem är att man trivs. Man ska känna att här vill jag bo och här kommer jag att känna mig hemma. Samma känsla vill jag att mina gäster ska känna när de kommer hem till mig, de ska trivas där lika mycket som jag. Jag tycker att planlösningen är a och o. Det ska kännas ljust, öppet och välkomnande när man kliver in genom dörren. Inredningen gör väldigt mycket och kan förvandla vilken lägenhet som helst till ett helt fantastiskt boende. Det är viktigt att känna att det är ens eget hem och att lägenheten innehåller saker och ting som man själv gillar. Man ska kunna längta hem!

  Elin 2016-11-15 21:22:31
  Svara
 • Åh, har precis lagt bud på en lägenhet efter många månaders letande efter just den perfekta!

  Förutom läget så ligger balkong eller en mysig innegård högt på listan. Att inte tala om fönster som ska vara stora med fin struktur. För att det inte ska bli så stelt så tycker jag det är viktigt att man ser på äldre charmiga lägenheter med takros. Öppen spis i vardagsrummet ger den perfekta myskänslan på vinterhel-halvåret, vi bor ju i Sverige 😉 Det behöver oftast inte vara luftigt eller stort, så länge det är en bra planlösning så funkar allt. Ett enskilt kök med smarta lösningar är ett måste för varje kvinna. Att inte avsluta med bra garderobslösningar.

  -kärlek

  Anna 2016-11-15 21:07:44
  Svara
 • Super rolig tävling! Jag har precis hittat min första lägenhet så det skulle vara så roligt att vinna denna tävling. Förutom magkänslan gick jag på att det skulle kännas ljust och luftigt. Sen spelade även självklart priset in. Älskar din blogg, kram!

  Cornelia 2016-11-15 21:03:14
  Svara
 • Trygghet. För mig måste det kännas som ett hem.
  När jag letade efter min bostad gick jag på magkänsla. Jag förälskade mig i små detaljer och kände av stämningen, när jag gick in i min nuvarande lägenhet visste jag direkt att denna skulle bli min.
  Jag kämpar mot panikångest, hyperaktivitet och depprision och inredning för mig är som terapi. När jag mår dåligt kan jag gå runt i butiker och känna på textiler, förälska mig i små detaljer och dofta på olika växter. Det skulle för mig vara en otrolig kick att vinna lite ny inredning. Tro mig, det behövs.

  Alma Isabella Olsen 2016-11-15 20:50:33
  Svara
 • Hallihallå!
  Det jag tycker är det viktigaste när det kommer till att hitta ett eget hem är feelingen. Den ”rätta” magkänslan så att säga. Låter kanske superflummigt men jag tror på att det finns en viss typ av energi kvar i lägenheter/hus, speciellt om dom är gamla! Jag tycker man ska känna av en positiv vibe, och en dragningskraft till den. Och inte då bara att den är fräsch och fin utan liksom att kärnan är positiv och god!
  Det tycker jag! Roligt med tävling, jag har precis köpt min första lägenhet men har ännu inga möbler haha. 1 sak i taget

  Ha det fint!!

  Lone Petersen 2016-11-15 20:43:10
  Svara
 • Många fönster! ? Då får man på köpet många fönsterkarmar som man kan fylla med blommor och dekoration! ?? Skulle bli oerhört glad om jag vann då jag nyligen flyttat till en ny stad där jag börjat plugga och idag hittat en lägenhet med förstahandskontrakt!!

  Ida Holme 2016-11-15 20:39:02
  Svara
 • Jag tror att innan du flyttar in i en ny lägenhet du måste tänka på vad du gillar mest. Stadslivet, barnvänligt område, natur, lätt tillgång till transporter, oavsett vad det är. Det viktigaste är att du är nöjd med var du är. Jag skulle säga att förutom detta, ljus, bra utsikt och trevliga grannar är mycket viktiga också !
  Kram!

  Petronela 2016-11-15 20:37:35
  Svara
 • Men åh så fint! Det viktigaste för mig förutom läget och vad som är realistiskt rent prismässigt är formen på rummet/rummen. Det gör så stor skillnad om rummet är rektangulärt, runt eller mer kvadratformat. Jobbigast tycker jag är när det är små rum med ”inbuktningar” som äter upp onödig yta och tvingar en anpassa inredningen efter formen, istället för att man får inreda och skapa egna ”former”/delar i rummet, om du förstår. Håller tummarna <3

  Sheima 2016-11-15 20:36:10
  Svara
 • Hej det viktigaste är känsla när man kommer in i lägenheten,vilka vibrationer och signaler lägenhet skickar till min sinnesstämning.Inredning ska man inte bry sig oftast.När allting stämmer måste man kolla fakta till. Ex.grannar,gården,tvättstuga,förrådet,gatan och närheten till buss,affär m.m. Förhandla bra pris för även det ser bra ut kan man hitta dålda fel sen.När man har flyttat in gör man lägenheten till sin eget med vackra detaljer och inreder i varma färger och myssigt inredning och man får inte glömma belysningen.Visst vill man ha en dröm lägenheten???

  Alv elisabet 2016-11-15 20:31:11
  Svara
 • Något som jag tycker är viktigt är stora fönster för att få in ett naturligt ljusinsläpp. De ger en så mycket positiv energi under soliga sommardagar & mysfaktor under vintern. De gör även att man kan inreda mer efter årstid.
  Med vänlig hälsning,
  Cassandra

  Cassandra Närenborn 2016-11-15 20:22:38
  Svara
 • Potential! Ingen lägenhet är perfekt, men jag ska känna lust och se möjligheter att göra den till min. Mycket går att renovera, förvaring kan man lösa med kreativitet. Med hjälp av inspiration och tålamod kan man lösa det mesta 🙂

  Anna Zetterqvist 2016-11-15 20:16:45
  Svara
 • Hej! Jag är 18 år och håller just nu på att leta lägenhet för att kunna flytta in till stan, då det i dagsläget tar mig 2 timmar att komma till skolan och senaste nattbussen på lördagar går klockan 01(festen har nyss börjat??!!!).
  Lägenheten sponsrar mina föräldrar mig med men en fräsig inredning tänker nog dem att jag ska stå för själv.. Därför hade det verkligen varit super kul att vinna denna snygga inredningen!:)
  Det finns två saker som jag tycker är jätte, jätte viktiga i min lägenhet och det är en stor öppen planlösning med många fönster. Det ska vara öppet, fräsch och selfielight ljus i hela lägenheten (om det är möjligt). Jag vill lixom vakna av att solen lyser in i rummet och väcker mig. Lägeheten får också jätte gräna ha ett badkar då ett varmt bad är som terapi för mig. Speciellt vintertider!!
  Kram

  Noelle Jazz 2016-11-15 20:11:48
  Svara
 • Hej dasha!
  Viktigast för mig förutom läget är hela magkänslan för stället, och det innefattar läge, ljus, grannar, omgivning. Eftersom jag är så mörkrädd brukar jag ställa mig frågan: ”skulle jag våga sova här ensam?” Denna fråga har gjort att jag har tackat nej till lägenheter. De är min slutgiltiga fråga innan jag bestämmer mig för att flytta. Ha de så bra kram

  Maja 2016-11-15 20:10:27
  Svara
 • Mitt hem ska vara min trygghet. Om killar så ska flytta ut och in och mitt hjärta ska krossas 10 miljoner gånger till så måste mitt hem skapa ett inre lugn och en inre trygghet så att jag aldrig rubbas helt <3

  Julia 2016-11-15 20:08:35
  Svara
 • Att hitta den rätta lägenheten är minst sagt utamanande, och med en studentbudget började jag utgå ifrån LAPT, detta står för att den ska vara ljus, avslappnande, praktiskt & trygg. Ljus för att stora fönsterparti och bra med lampor ger energi, speciellt under vintern samt att lägenheten får looks efter tid på dygnet.
  Avslappnande för att i Stockholm (som jag bor i) stressar jag runt i kollektivtrafiken cirka två timmar om dagen, springer mellan plugg & jobb samt försöker ha ett rikt socialt liv, då måste man kunna slappna av hemma, kunna njuta av Netflix & chill.
  Praktisk, många tror att det är kvm som är avgörande, men det är ju planlösningen, hur ser förvaringen ut? En praktisk lägenhet underlättar vardagen, mindre tid för städning och plock samt mer yta.
  Slutligen är det viktigt för mig att lägenheten ska vara trygg, jag är tyvärr mörkrädd, men känner jag mig trygg (vilket jag inte gör där jag bor för tillfället) sover jag bättre, mår bättre och det leder även till det viktiga avslappnande. Trygghet handlar inte om läget, det handlar om energin, ljuden, ljusen och vibbarna lägenheten ger, som ett sjätte sinne.

  LAPT, people.. Det är mottot!

  Mikaela 2016-11-15 19:59:32
  Svara
 • Hej finaste Dasha!! Så oerhört vacker inredning, rena drömmen. Och vet du vad? Det är precis vad jag tycker är viktigast med en lägenhet. Just drömmen OM hur du vill ha det, vad du vill ha. Alla kanske inte har råd med det allra värsta, det dyraste och lyxigaste. Jag tycker att det är viktigt att kunna drömma, se utöver vad som redan finns i just den där lägenheten och kunna vara kreativ i sina egna tankar. Mitt största mål just nu är att kunna spara till att flytta hemifrån, och jag vet att jag inte kommer få ALLT på en gång. Men bara om jag börjar någonstans, kommer jag närmare mina drömmar och det jag vill ha med tiden. Bara jag sätter mina händer och hela mitt hjärta i det. En lägenhet är inte allt, men du kan göra det till vad du vill, du kan göra det till ditt eget. Och det tycker jag är det fina med att hitta ett ställe att bosätta sig på. Som jag sa, ett ställe att vara kreativ på. Så vad är inte bättre att få chans att få den möjligheten på vägen. Just nu går jag igenom en väldigt svår tid i livet och något nytt som en lägenhet där jag kan börja om och göra det till ett ställe där jag känner mig hemma. Det för mig är något viktigt, inte just lägenheten men möjligheten att kunna göra vad man vill med det, och det gäller att du ser det i den lägenheten du sen också väljer.
  Kram!!

  Ida Jonsson 2016-11-15 19:58:56
  Svara
 • Eftersom du sa på snapchat-story att man ska ge en motivering om varför just jag ska vinna inredningen, så svarar jag på det med 🙂 (Snapchat Family ;))
  Jag vill vinna då jag är student och försöker dra in på kostnaden så mycket jag kan. Jag har följt råden du och Forni gav i er förra podd, där man byter ut småsaker i lägenheten istället för stora saker för att göra mindre förändringar. Typ byta gardiner, byta dynor osv istället för att byta om en hel möbelgrupp för ekonomin! Jag bor också i en 1a och det vore så himla kul att få möblera om den och få in lite mer liv i den, eftersom jag bott här i något år nu utan att riktigt förändra möblerna eller inredningen 🙂 Skulle bli en riktig kick att få komma hem till en student-lägenhet och verkligen känna att: wow!! Det här är mitt hem. Något som är lite svårt när man har en liten lägenhet, där de flesta sakerna är köpta för priset och inte utseendet 🙂 PS, rosa är verkligen min favoritfärg! Denna inredning är som drömmen för mig, nytt fräscht rosa och guld!! Det vore något i jämförelse med min gamla begagnade soffa och matbord haha!

  Och till blogginläggets fråga: Jag tycker helhetkänslan är avgörande. Värsta klyschan men sant! Att bara ha en balkong istället för att inte ha en balkong ger så mycket mer, man får fler ideér på vad man kan sätta för möbler där, vad man kan göra för bjudningar osv! Sen som sagt, helheten. Hur litet eller stor lägenheten än är så tycker jag det är viktigt att den har en liten unik planlösning som inte får lägenheten att kännas som ”en i mängden”.

  Amanda 2016-11-15 19:47:18
  Svara
 • Att en lägenhet är praktisk är a och o för mig. Med praktisk menas att den har en genomtänkt planlösning, smarta förvaringslösningar och är anpassad för målgruppen. Som exempel kan jag ge min egen lägenhet som är en etagelägenhet. På nedre plan har vi hall, toalett, städskrubb och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt balkong. På övre plan har vi en hall med en stor garderobskösning, badrum, sovrum och kontor samt balkong. När vi var 2 uppfyllde lägenheten alla våra krav med dess sociala ytor på nedre plan och mer privata ytor på övre plan, gott med förvaring samt var det praktiskt att vi bodde högst upp (då störde varken vi eller grannarna varandra). Nu när vi är 3 är den dock inte praktisk längre med 3 trappor bara för att ta sig till lägenheten från bottenplan samt en trappa inne i lägenheten. Vi är med andra ord inte rätt målgrupp för vår älskade lägenhet längre 🙁 Att hitta en lägenhet som är just praktisk för en familj om 3 har dock visat sig vara svårt, inte minst om man som jag är inredningstokig och önskar större valmöjligheter Vad gäller val av golv, köksinredning etc. vid köp av nyproducerade lägenheter.

  Elisabeth 2016-11-15 19:29:42
  Svara
 • Hej det viktigaste är känsla när man kommer in

  Alv elisabet 2016-11-15 19:22:29
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste är stora fönster och luftiga rum där man får plats med mycket indredning och stora fina tavlor! En dröm är att ha en ”sittplats” i sitt fönster med puffiga kuddar och sköna filtar…

  🙂

  Emma 2016-11-15 19:00:35
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att det är gott om fönster, helst en balkong som gärna får vara inglasad. Allt för att mina älskade gröna bebisar ska ha bästa möjliga förutsättningar för att blomstra!
  Vänliga hälsningar Johanna aka. Crazy Plant Lady

  Johanna Rosenberg 2016-11-15 18:36:01
  Svara
 • Hej Dasha!
  Så mysigt du inredde, precis som jag vill ha det. Älskar verkligen ljusrosa och GULD. Det viktigaste för mig i ett hem är att känna mig trygg, med trygghet menar jag till exempel som igår. Jag hade haft en riktig skitdag, kände mig utsatt, värdelös och hudlös. Ute var allt kallt och rått, och då menar jag inte bara vädret. Allt jag ville var att komma hem. En frizon att bädda ner mig med en massa filtar, kuddar, tidningar och en riktig tjejtidning. Tyvärr, har jag inte den känslan i hemmet just nu, då jag fattas en del möbler. Men jag jobbar på att få den varma känslan! Att bjuda hem en ledsen vän på en hemlagad middag, att poppa en flaska bubbel för att fira min systers nya jobb, eller att ha bakishäng med mina tjejer efter en jävligt rolig utekväll på stan. Så kanske låter detta lite banalt, men jag gillar att gå in i ett hem och få en bra feeling. Något som jag kan få i vilket hem jag än går in i. Energier är så jäkla viktigt, och det är nog faktiskt den känslan som är viktigast efter läget.

  PUSS på dig. Din & Hannas pod är underbaaaar och gör mig glad under ångestfyllda pluggtimmar.

  Isabelle 2016-11-15 18:32:46
  Svara
 • Det jag tycker är viktigast är är planlösningen, att det känns som om man har uttnytjatt varje kvadratmeter som finns i lägenheten när man har gjort rummen. Något som jag också ser som ett stort PLUS är ifall det finns stora fönster som kan släppa in solljus och att det är högt i tak, för det ger lite lyxkänsla tycker jag.

  Hanna 2016-11-15 18:32:04
  Svara
 • Förutom läget så känner jag nog att planlösningen är det allra viktigaste. Vill ha det öppet och luftigt! Gärna att köket och vardagsrummet är sammankopplade så man kan laga middagar samtidigt som vännerna som besöker kan sitta bekvämt i soffan intill. Även en stor och härlig balkong, eller uteplats där man kan sitta med sina närmsta och vina och mysa under sommaren känns viktig för mig!
  För har man en lägenhet med bra läge och bra planlösning så går resten alltid att piffa upp med lite färg och inredning!
  Jag och min kille ska snart flytta in i vår första lägenhet tillsammans och då skulle detta sitta perfekt! Du har ju dessutom en väldigt varm och smakfull stil som jag gillar så skulle vara superkul att vinna detta!
  Kram/ Sanne ☺️

  Sanne 2016-11-15 18:23:23
  Svara
 • Hej Dasha! Vad kul med en sådan här tävling!

  Jag tror att de flesta personer har en liten bild i huvudet över hur de vill att ens hem ska se ut och alla lägenheter kanske inte passar ihop med just den bilden. När jag kollar runt på lägenheter så försöker jag få just den bilden jag har i huvudet att passa in i lägenheten jag kollar på. Jag försöker tänka på hur soffan jag vill ha kan stå här, hur färgerna som jag gillar kommer passa in, kommer alla möbler som jag faktiskt BEHÖVER/vill ha att få plats och det viktigaste, är planlösningen rätt för vad jag tänkt mig?, kan jag se mig själv i denna lägenhet och känna att jag uppnått det jag vill med mitt hem. Jag spanar i nuläget efter en ny, större lägenhet och jag har redan två mål med hur jag vill ha det, ett sovrum med plats för dubbelsäng och vardagsrum med plats för två soffor. Jag vill kunna sitta i en av mina soffor med en kopp te och känna mig nöjd över min supermysiga lägenhet!

  Kram

  Doris 2016-11-15 18:16:14 http://dorisjander.forme.se
  Svara
 • > Det viktigaste för mig är att känna mig som hemma, som skilsmässobarn har jag mellan olika boenden hela mitt liv fått ränna
  > Efter tre års studier och olika boenden varje termin, flyttar jag snart in i en lägenhet som jag längtar efter att få göra så himla fin
  > Det blir mitt första boende där jag permanent kan ha alla mina saker, och inreda helt och hållet efter mina smaker
  > Lägenheten behöver just nu hjälp från en inredningsfe med trollspö, det ultimata för mig vore att kunna bygga en köksö
  > Där skulle tillställningar för vänner ofta att ske, jag skulle stå vid köksön och laga Carbonara a la Dashas specialité
  > Inspiration har jag gott om från alla bloggare på Metro Mode, dock räcker pengarna inte till med enbart CSN som arvode
  > Kära Riksbyggensthlm låt mig vinna detta pris, så får jag möjlighet att känna mig som hemma i lägenheten – på mitt egna vis.

  Ebba Zimmerman 2016-11-15 17:56:23
  Svara
 • Hej Dasha!
  Först och främst vill jag säga grattis till en fantastiskt bra blogg och att du är en stor inspiration för många människor, så även för mig!
  Jag kikar in på din blogg varje dag för att se om det kommit upp några nya inlägg och när jag såg det här inlägget med ett underbart pris blev jag otroligt glad!
  Först och främst har jag aldrig i mitt 23 åriga liv haft tur med varken spel eller kärlek och jag hoppas att den här tävlingen kan förändra det och låta mig bli den lyckligaste vinnaren!
  Jag kämpar och sliter med universitetsstudier på heltid, flera extra jobb och inte mycket tid över till annat, varken i vardagen eller på helger..
  Att få vinna det här priset skulle betyda allt för mig!
  Det viktigaste jag söker när jag letar efter en lägenhet är den varma, mysiga och kärleksfulla känslan. Den känslan när man öppnar ytterdörren och känner ett lugn, det här kan bli min trygghet, min vardag.
  Ungefär samma känsla som när man finner sitt livskärlek – man vet när man hittat rätt. Vilket är en känsla som jag upplevt när jag nyligen flyttade in i min livs första lägenhet som just nu står utan inredning på grund av tidsbrist och pengar.
  Jag hoppas att jag vinner detta underbara och fantastiska pris och får möjligheten att fylla min varma och trygga punkt i livet med en vacker omgivning!
  Jag håller alla tummar och tår att jag blir den lyckliga vinnaren och för första gången får stå som en vinnare av ett pris.
  Många kramar!
  /Rebecca

  Rebecca 2016-11-15 17:55:19
  Svara
 • Viktigast för mig är att lägenheten är hemtrevlig och lättmöblerad. Det måste kännas WOOOW direkt när man kommer in i den och man kan se sina egna saker där. Rymligt kök är ett krav så man kan umgås där och laga mat tillsammans .

  Carina Levau 2016-11-15 17:44:39
  Svara
 • Hej Dasha!
  Rolig tävling! 🙂 Förutom läget tycker jag att planlösningen är viktig! Jag älskar stora öppna ytor, och vill gärna att kök och vardagsrum ska samsas om ett stort öppet rum. På så sätt kan jag inreda det mer utefter hur jag vill ha det, ställa både soffa och TV på olika platser i rummet och därmed möblera om för att få en ”ny” känsla oftare! Kram Erica

  Erica Lindqvist 2016-11-15 17:40:41
  Svara
 • Jag och min man har hållit på som galningar och letat nytt boende och med tre barn är det inte det enklaste. Vi letar efter efter en lägenhet med bra känsla när man stiger innanför dörren, man ska känna ett lugn och självklart potiensial. En harmonisk grund som man sen kan bygga vidare på med sin personliga stil och färger på textiler.

  Yasmine 2016-11-15 17:35:44
  Svara
 • Hej! Det absolut viktigaste med en lägenhet energin du skapat i lägenheten.
  Denna energi skapar du genom att ha dina favorit-personer och kanske till och med din kärlek. Minnen du skapar i din lägenhet är oftast det som får dig att känna en trygghet och glädje när du kliver in genom dörren.

  De materiella har absolut en stor betydelse för att få en glad och uppiggande känsla. Jag älskar ljusa färger med fräscha detaljer och ett enda stor mysfaktor på hela lägenheten.???
  Ha en fantastisk kväll!!

  Elina 2016-11-15 17:34:14
  Svara
 • Hej! Det absolut viktigaste med en lägenhet är känslan, den positiva känslan när du kliver in och som befinner sig i lägenheten. Detta kan du endast skapa själv då du skapar genom att ha fina vänner över och göra

  Elina 2016-11-15 17:25:16
  Svara
 • Förutom läget är det viktigaste när jag letar lägenhet att den har potential att kunna bli den där perfekta egna frizonen, mitt tempel. Den behöver inte vara perfekt, det är mitt jobb att ombona den och göra den perfekt om det så krävs små hjälpmedel som tapeter och inredningsdetaljer, eller något mer drastiskt som renovering. Det jag söker är ett hem med tak, golv och väggar, dit jag kan få komma hem och stänga ytterdörren och känna mig trygg, där det finns både hjärterum och stjärterum för nära och kära!

  Amelia Larsson 2016-11-15 17:19:22
  Svara
 • Hej Dasha!
  Det viktiga för mig är att lägenheten är formbar, att jag kan göra den till det jag vill att den ska vara och att jag enkelt kan styla om – att lägenheten kan växa med mig och passa mig genom många år 🙂

  Har faktiskt precis skrivit kontrakt på min allra första egna lägenhet! Men den ekar tomt – hoppas jag kan få inreda den med allt detta fint! 🙂

  Kram

  Felizia Höök 2016-11-15 17:14:00
  Svara
 • Först & främst hej!
  Det som är viktigast i en lägenhet enligt mig är definitivt att det ska kännas fräscht och bekvämt! Jag rycker att gäster ska kunna känna sig bekväma & att det finns bra utrymme för att umgås! Jag älskar ljust & fräscht men samtidigt mysigt!
  Kram från Emma

  Emma svensson 2016-11-15 17:09:06
  Svara
 • Förutom läget är det viktigaste för mig att man känner att min lägenhet representerar mig. Att man ser potentialen i lägenheten då man vill kunna inreda utefter eget tycke och smak.
  Mitt hem ska ju vara min trygga zon och därefter vill man ju att andra ska få samma känsla när dom kommer hem till mig samt att man ska trivas!

  Elin Nyrén 2016-11-15 17:06:32
  Svara
 • Det viktigaste för mig är helt klart förvaringsmöjligheter! I och med att jag själv bor i en liten etta tillsammans med min sambo, så gäller det för mig att inte ha för mycket saker framme. Har man det, blir ju utrymmena så mycket mindre! Så bra förvaringmöjligheter och då istället satsa på enstaka snygga detaljer som får stå framme som då skapar det harmoniska hemmet. Alla ens femtiosex ljusstakar kan ju liksom inte stå framme..

  Pauline Karlsson 2016-11-15 17:01:16
  Svara
 • Förutom läget är det viktigaste för mig att hemmet ska utgöra en trygghetszon, en oas där jag kan skapa mitt home away from home. Ett hem där det ska finnas potential och plats för värme och kärlek trots avståndet från nära och kära. Ett hem där jag kan experimentera och leka med planlösningen och möblera utefter årstid och humör. Helt enkelt en lägenhet som har den rätta förutsättningen att skapa mitt egna lilla rum av trygghet som ju är så viktigt som ungvuxen.
  Ljusinsläpp, planlösning och potential att göra det till sitt är tre pelare jag letar efter!

  Nathalie 2016-11-15 16:44:55
  Svara
 • En ny lägenhet jag vill finna, men jag är ingen trollkvinna.
  Viktigt att den är bra belägen, gärna på Strandvägen.
  När jag den funnit har, är det bara möblerna kvar.
  Något jag verkligen vill ha är förvaring, för det är ju minsann som en riktig kärleksförklaring.
  Och för att inte hamna i totalt blåsväder, behöver jag stort utrymme till mina kläder.
  Låt mig denna tävling vinna, för mina pengar på kontot tycks försvinna.

  Lina Sparr 2016-11-15 16:34:02
  Svara
 • För mig är det viktigaste att lägenheten är väl genomtänkt, att det är bra planlösning och ljusinsläpp. Brukar också fråga vilka väggar som är bärande för ibland finns ju möjligheten att slå ut en vägg och ge helt nytt liv till lägenheten. Att slå ihop köket och vardagsrummet tycker jag är en fantastisk ide om man kan – för vad är trevligare än öppna upp till ljusa utrymmen där massor med fina människor som man tycker om kan umgås.

  Elin 2016-11-15 16:27:34 http://www.instagram.com/ribjer
  Svara
 • Förlåt…
  Som fortsättning på min tidigare kommentar… ?
  Det viktigaste är planlösning, och läget… Och även köksdelen .

  Sandra 2016-11-15 16:24:44
  Svara
 • Först vill jag bara säga: att du är en stor inspiration! Så fantastisk! Och fin blogg ??❤️
  Jag har varit sjuk i många år, och har nu blivit bättre… Men har fortfarande skador i kroppen så jag kan fortfarande inte arbeta och göra det vardagliga som jag var van vid att göra…
  Mitt liv förändrades totalt… Från att vara personal/ drift ansvarig, kunna resa umgås med vänner, träna… Och nu finna acceptens att livet förändrades…

  Så just nu blir det ganska mycket hemmatid … Och då spelar hemmet stor roll…
  Att få chansen att få inredning skulle betyda allt i världen!!!
  Kan inte beskriva i ord hur mycket detta skulle betyda…. Jag hoppas och ber att ha tur/ chans … ❤️

  Stor kram

  Sandra 2016-11-15 16:22:34
  Svara
 • Jag tycker absolut planlösningen är det viktigaste då men egentligen kan renovera allt i lägenheten om man har ekonomin till det, men planlösningen är alltid något som består liksom. Högt i tak är även absolut ett plus när de kommer till lägenhet. Även att man känner en samhörighet med lägenhet så man eftersom faktiskt kan göra den personlig ???

  Moa 2016-11-15 16:08:21
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet tycker jag absolut är att den ska kännas som en plats med många möjligheter. Om du vill ha en riktig myskväll med pizza, tända ljus och en film ska du kunna ha det. Eller så känner du kanske för att ha fetaste festen med dina vänner och då ska lägenheten kunna passa för det också. Ens hem speglar vem man är som person och inredningen har så viktig del i det. En grym inredning som går att anpassa för alla tillfällen är bästa och är det som skapar den där mysiga ”det här är mitt hem”-känslan.

  Äskar din blogg, Kram!! <3

  Rebecka 2016-11-15 16:00:13
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste med en lägenhet ör att man har inrett den mysigt så att folk känner sig som hemma när dom kommer dit.

  Alva Östlund 2016-11-15 15:59:13
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är att lägenheten är inbjudande, varm och trygg! Jag hade skilda föräldrar som liten och kunde inte sova på nätterna hos min ena förälder just för att det hemmet kändes kallt och otryggt.. Jag tycker att man känner på en gång om man är trygg eller inte i en lägenhet. Förutom det älskar jag öppna planytor, då har man alltid koll på läget! Annars att lägenheten är ljus och fräsch. Jag är 21år och letar nu lägenhet i en stad jag inte bott i tidigare och just därför är tryggheten så viktig för mig, för till en början kommer jag inte känna mig trygg i omgivningen och då är det skönt att ha ett ställe som är hemma även fast man inte är just ”hemma”. Kramis!!

  Emelie 2016-11-15 15:59:07
  Svara
 • Det viktigaste med ett hem är att man känner kärlek till det och att man vill bjuda dit sina kära personer.

  Kristina Danckwardt-Lillieström 2016-11-15 15:47:13
  Svara
 • En lägenhet utan en rätta känslan är definitivt ingenting att satsa på, det viktigaste för mig är just att du får en bra känsla av lägenheten och känner att just du kommer trivas i den. Då vi trots allt spenderar en stor del av våra liv i hemmet är det för mig viktigt att känna en trygghet och harmoni i lägenheten. Är relativt ny i min lägenhet och dessutom student (med allt vad det innebär) vilket lett till att jag ännu inte funnit den rätta känslan i lägenheten, mycket på grund av just avsakand av inredning. Tack för en rolig tävling, kram

  Josefin Gustavsen 2016-11-15 15:45:22
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet förutom läget är att när man öppnar dörrren ska man kunna slänga av sig skorna, bh-n, sätta upp håret och känna ”fan va skönt, nu är jag hemma!” 🙂

  Rebecka 2016-11-15 15:42:34
  Svara
 • Jag flyttade runt mycket som liten då min mamma var ensam med mig. Jag kände mig aldrig riktigt hemma någonstans och bestämde mig väldigt tidigt för att min första lägenhet ska vara varm, inbjudande, hemtrevlig och ett ställe för avkoppling samt ett ställe som kompisarna gärna föreslår när man funderar över vart man ska hänga på kvällen. Så nu är jag 19 år, bor i min egna lägenhet och gör allt för att den ska va allt det som 12-åriga jag saknade hemma när vi flyttade runt så mycket och dessa saker hade varit pricken över i.

  Sara 2016-11-15 15:36:01
  Svara
 • Det viktigaste ät helt klart att falla för lägenheten. Lägenheten ska kännas rätt. När jag skulle köpa lägenhet var jag ute efter nåt helt annat egentligen men när jag såg den hör lägenheten på Hemnet kändes den bara så bra. Jag föll för den.

  Amanda Lundberg 2016-11-15 15:35:50
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är att lägenheten känns ljus och fräsch. Det värsta jag vet är mörka boenden. Vi har tillräckligt med mörker hela vintern i Sverige som det är!
  Jag blev så glad när jag påmindes om denna tävling på din snapchat idag. Jag är en 22årig student som letat lägenhet ett bra tag nu (bor hemma hos föräldrarna ännu…. Inte kul vid min ålder) och idag ringde en hyresförening! Dessutom den jag helst vill flytta till. Så nu måste jag skaffa mig massa inredning! Perfekt med en sådan här tävling då!
  Tack för en grym blogg Dasha! Puss!

  Malin Johansson 2016-11-15 15:32:35
  Svara
 • För mig är det viktigt att den har en varm atmosfär, ljus och bjuder in. Självklart är planlösning också viktigt men jag tror att det första man tänker på är inredningen, belysning och att den får in så mycket dagsljus som möjligt. Varma färger ger absolut en skön och inbjudande känsla!

  Rosa 2016-11-15 15:29:04
  Svara
 • Känslan när man för första gången kliver in i en lägenhet tycker jag har en avgörande betydelse. Man behöver känna sig välkommen och infinna det här lugnet som man bara får när man känner sig riktigt hemma. Lägenheten ska vara en plats där man trivs och som man inte vill lämna, det är allt som krävs för att man ska känns sig hemma! Stor kram!

  Olivia 2016-11-15 15:25:43
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att lägenheten känns personlig och hemtrevlig. Eftersom att jag fortfarande går på gymnasiet men flyttar snart ifrån min familj för att studera i en annan stad så skulle det passa perfekt med inredning som gör att jag kommer trivs, fastän jag har min familj i en annan stad!

  Elin Lindberg 2016-11-15 15:23:15
  Svara
 • När jag letar ny lägenhet tittar jag ofta på planlösningen, går det att möblera på flera sätt än 1? Jag är en person som fort tröttnar på hur saker och ting står eller ser ut. Enda sedan barnsben möblerade jag om mitt rum minst 1 gång i månaden. Så när jag tittar på en lägenhet letar jag efter möjlighet att kunna förändra mitt hem utan att det behövs byggas om och så vidare. Sen är det väldigt viktigt för mig att gå på känslan, trivs jag när jag är här inne? Och sist men inte minst, LJUSET, lägenheten ska ha potential att lysa upp vilken mörk dag som helst i mitt liv. Jag hoppas jag vinner då jag precis flyttat ihop med kärleken i mitt liv och vi skulle behöva nya möbler där vi känner att dessa saker är våra tillsammans, både hans och mitt 🙂 KRAM

  Malin Wahlne 2016-11-15 15:22:45
  Svara
 • För mig är det viktigaste förutom läget att lägenheten ska kännas varm, trygg och ha en lugnande inverkan. Där man kan känna sig hemma och blir trygg och lugn så fort man kliver innanför dörren. Just nu är vår lägenhet allt annat än dessa tre grejer, då jag studerar och min sambo är säsongsanställd (vilket innebär att han inte har fast anställning eller arbete året runt) gör det att vår ekonomi är begränsad. När vi flyttade ihop för två år sen så blev det ett ihopplock av möbler från hans tidigare lägenhet och mitt flickrum, vilket gör att lägenheten saknar värme och inte har fått den omtanken den förtjänar! Den känns så tråkig och kall!

  Hanna kindh 2016-11-15 15:22:07
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar lägenhet, förutom läget, är att lägenheten känns genomtänkt. Vad jag menar med det är att den ska ha en planlösning som är välplanerad och fungerar bra i praktiken, där det går att ta vara på alla utrymmen och där det finns gott om förvaring! Oavsett storlek på boendet så är det mycket lättare att hålla rent och snyggt omkring sig och trivas om man kan använda sig av hela lägenheten och gömma undan sånt som inte behöver vara framme 🙂 I det läget spelar det ingen roll om man inte har så stor yta, om man inte har så mycket pengar att lägga på eventuell renovering eller svårt att hitta möbler som passar ens plånbok, för om lägenheten är bra planerad så går allt sånt att lösa med både knep; t.ex. förvaring på höjd, under säng etc. och tid; t.ex. spara ihop pengar till drömmöbler eller den nödvändiga renoveringen!

  Malin 2016-11-15 15:13:56 http://maulun.blogg.se
  Svara
 • Det viktigaste när jag letar ny lägenhet(vilket jag gör nu) är att lägenheten är välplanerad, den ger en bra känsla, precis som du sa i videon är det ens frizon 🙂 Sist men absolut inte minst är läget, för renovera kan man alltid göra 🙂

  Leila 2016-11-15 14:58:47
  Svara
 • Planlösningen och flödet i lägenheten är det viktigaste. Inga långa korridorer! Och smart , gärna dold, förvaring. Sen är det bara att låta kreativitet flöda!

  Malin 2016-11-15 14:13:16
  Svara
 • Planlösningen är verkligen A och O, men köper man lägenhet bör man också passa på att kolla upp vilka väggar som är bärande – man kan ju faktiskt ta bort en vägg om den sitter dumt till! Har man tajt budget för renovering bör man även fundera på om man kan tänka sig att leva med badrum och kök under en period – att måla om ett rum är inte särskilt dyrt och det finns idag prisvärda och snygga golv – men kök och badrum kostar en slant att göra om. Vi har nyligen flyttat till hus och den här vinsten hade verkligen varit helt perfekt för oss! Håller mina tummar!

  Malin J 2016-11-15 13:31:19
  Svara
 • Samma klick som jag kände första gången jag såg min pojkvän, samma känsla fick jag första gången jag klev in i min nuvarande lägenhet. Home is where the heart is du vet, den känslan kan man inte fejka med varken vackra fönster eller en stor balkong. Kalla det magkänsla eller kärlek vid första ögonkastet. Man bara vet när man hittat rätt.

  Sandra 2016-11-15 12:49:11
  Svara
 • Det ska kännas att jag kan trivas där och finna ett lugn och trygghet. Alla unga vet nu förtiden hur det känns att inte känna det i en lägenhet..

  Anna 2016-11-15 12:33:16
  Svara
 • I min framtida lägenhet letar jag efter den rätta atmosfären och känslan som infaller av att kliva in. Planlösningen ska öppna olika möjligheter för variation och flexibilitet, som gör att jag kan anpassa lägenheten till min egen stil. Jag vill ha en lägenhet att växa i, utrymme att samla minnen i och plats för min familj och vänner. Det viktigaste av allt är att de ska kännas vacker att vistas i, vilket dessa möbler kan bidra med. Jag står för det personliga. Kombinationen kommer göra min lägenhet helt magisk.

  Fanny Isberg 2016-11-15 12:23:12
  Svara
 • jag tycker att det viktigaste i en lägenhet är att den känns personlig och hemtrevlig, att man trivs när man kommer hem och har fina saker som man tycker om!

  cajsa olsson 2016-11-15 12:14:54 http://nouw.com/cajsaolsson
  Svara
 • Planlösningen och att det är möjligt att stänga till sovrummet. Sen skadar det förstås inte med en balkong också 🙂

  Nathalie 2016-11-15 12:03:54
  Svara
 • Planlösningen, och hur flexibelt det är att ändra på planlösningen om man skulle vilja göra det.

  Zoe 2016-11-15 11:52:57
  Svara
 • Det viktigaste för mig med en lägenhet är att den känns personlig! Var och hälsa på en tjejkompis som precis flyttat in i en liten etta på söder, då slog det mig att varken planlösning eller kvadratmeter behöver avgöra hur bra en lägenhet är, man kan verkligen göra vilken lägenhet som helst hemtrevlig med rätt inredning! <3

  Klara 2016-11-15 11:30:10
  Svara
 • Förutom läget på en lägenhet tycker jag det är viktigt med att det blir personligt och stilfullt men endå ett hem där man känner sig lugn och får inspiration av färg på ex en möbel eller av en pläd

  Monica Åkesson 2016-11-15 11:29:15
  Svara
 • Size does matter 😉 sedan är det viktigt med en bra planlösning och takhöjd.

  Ida Nilsson 2016-11-15 11:24:20
  Svara
 • Förutom läget tycker jag att ljusinsläpp, planlösning och känsla är viktigast när jag letar ny lägenhet. Jag tycker att naturligt ljusinsläpp ger det allra bästa ljuset, det ger oftast möbler rättvisa. Planlösningen är viktigt just eftersom en liten lägenhet kan bli otroligt mycket större med en bra planlösning och flertalet möjligheter. Slutligen är känslan allra viktigast. Från första sekund när jag kliver in i en potentiell lägenhet vill jag att drömmar om framtiden ska väckas till liv.
  Kramar

  Sarah Turesson 2016-11-15 10:35:59
  Svara
 • Det viktigaste förutom läget tycker jag är att det ska vara mysigt och hemtrevligt så att man trivs, det skulle det göra med alla dessa fina saker. kramar <3

  Emma 2016-11-15 10:26:49
  Svara
 • Det vikigaste för mig är helt klart att det finns ett badkar eller plats för ett badkar! I den lägenheten jag bor i nu tog jag bort tvättmaskinen för att få plats med ett badkar. Jag skulle absolut överväga att ta bort sängen för att få plats med mitt älskade badkar, badkar for the win helt enkelt!

  Klara Lind 2016-11-15 10:25:53
  Svara
 • Känslan är väldigt viktig tycker jag! Man kan klicka med rätt lägenhet precis som man klickar med rätt person, vilket ofta redan händer på visningen. Då kommer man kunna bo i lägenheten väldigt länge utan att bli trött på den.

  Frida Gunnarsson 2016-11-15 10:19:49
  Svara
 • Planlösningen! Och när man som jag bor i Stockholm blir det extra viktigt, då det är kompakt living som gäller 🙂 Då är en bra planlösning som gör det lätt att möblera och lätt att röra sig i lägenheten a & o!

  Och att sen få fylla upp den med snygga möbler skadar ju inte! ?

  Josefine Jernberg 2016-11-15 10:13:35
  Svara
 • Det viktigaste för mig i en lägenhet är känslan den först inger när man går igenom ytterdörren och att denna inte förändras ju längre in man går. Är känslan i lägenheten bra har man möjligheten att utveckla och renovera bostaden till den stil man vill ha, detta är tusen gånger roligare än att bo i en nyrenoverad lägenhet som inte känns som hemma.

  Vilma 2016-11-15 10:06:27
  Svara
 • Viktigast för mig är att jag köper lägenhet i en trygg förening. Där ekonomin är god, där de boende har mycket att säga till om och att det ständigt sker förbättringar med miljön i åtanke!

  Kristina Malm 2016-11-15 10:04:25
  Svara
 • Jag tycker det viktigaste är att lägenheten känns genuin och inte för ”modern”. Jag tycker inte om när det känns för sterilt och minimalistiskt det får gärna vara oslipade trägolv och ett kök från 50-talet.

  Alex 2016-11-15 09:59:33 http://www.alexaaaa.blogg.se
  Svara
 • Lägenheten måste ha karaktär, det måste finnas möjlighet att bygga upp ett unikt hem utifrån den fasta integören. För mig personligen är det viktigt att skapa en illusion av rymd. När jag först flyttade in i min 20 kvm stora lägenhet var instängdhet & att känna sig begränsad något jag jobbade mycket med för att motverka

  Anna Eriksson 2016-11-15 09:52:00
  Svara
 • Stor balkong (i mysigt läge)!! Vill så gärna få plats med bord och sittplatser för 4-6 personer så man kan njuta av sena sommarkvällar på hemmaplan! Kunna äta gott på en balkong full med mysiga filtar och lummiga gröna plantor i fina krukor 🙂

  Anna E 2016-11-15 09:42:58
  Svara
 • Ljuset, luften, rymden. Helt enkelt känslan att man kan andas ända från botten av sina lungor i sitt hem. Det finns inget viktigare. Det ger energi. Det ger lugn. Men mest av allt så ger det utrymme att leva.

  Hanna-M M 2016-11-15 09:39:56
  Svara
 • Hej,

  Förutom läget är den ”rätta känslan” viktig för mig.
  Kommer denna bostaden att vara ett med mig?

  Jag har bott i både nyproducerat, sekelskifte och funkis och även om stilarna har varit diametralt olika har det varit magen som fått avgöra om det varit rätt plats för mig eller ej och det har aldrig slagit fel.

  Hälsningar,
  Johanna

  Johanna Granath 2016-11-15 09:38:10
  Svara
 • För mig är det viktigaste att jag trivs med energierna som lägenheten ger och även planlösningen 🙂

  Isabella Rubin 2016-11-15 09:35:38
  Svara
 • För mig är känslan det viktigaste när man söker lägenhet. När du kliver in i en lägenhet på visningen ska du uppleva ett lugn och känna ”du är hemma nu”. Då blir det alltid rätt.

  Elin Niklasson 2016-11-15 09:28:17
  Svara
 • Viktigaste för mig är planlösningen! Med en bra planlösning kan även en liten lägenhet kännas stor och rymlig 🙂

  Maria Wahlström 2016-11-15 09:25:46
  Svara
 • Jag skulle säga efter läget så är det definitivt planlösningen. Har jag inte en lägenhet med bra planlösning så kommer det bli svårmöblerat. Det i sin tur leder antagligen till att jag inte trivs.

  Mikaela 2016-11-15 09:24:42
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att lägenheten får mig att längta hem. Att komma hem till min drömlägenhet ska vara avslappnande och inspirerande. Den ska alltid kännas välkommnande för just mig och den jag bor med.

  Milana 2016-11-15 09:24:07
  Svara
 • Att lägenheten ger mig umgänge och visioner! Jag vill att lägenheten ”pratar” med mig, att den inbjuder till härliga middagar, fester och mys. Ett tryggt hem för mig och mina närmaste.

  Sanna Selin 2016-11-15 09:20:50
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar lägenheten är såklart först hyran, man vill ju inte överstiga ens egna budget.

  Samtidigt som detta, så letar jag såklart alltid efter en lägenhet som är full med charm. Där man känner i väggarna att energin är bra och tecken på att lägenheten har levt ett liv också!
  Det är viktigt för mig.

  Emina 2016-11-15 09:13:25
  Svara
 • Det viktigaste för mig är känslan i lägenheten. En av saker som bidrar mest till den för mig är vilket ljusinsläpp lägenheten har. Jag vill helt enkelt ha en ljus lägenhet, som badar i sol vackra dagar (gärna morgonsol i köket och eftermiddagssol i vardagsrummet) och som inte känns för mörk gråa dagar. Lägenheten som du, Dasha, och Riksbyggen inredde blev jättefin! 🙂

  Louise 2016-11-15 09:07:45
  Svara
 • Eftersom jag är en riktigt hemmatjej så är det allra vikigaste för mig att det är hemtrevligt, inbjudande och mysigt. Mycket textilier och kuddar, massa filtar som man kan krypa in under. En plats där min nära & kära VILL komma till och känna lugn, trygghet och kunna skratta! Detta är någon man får försöka skapa själv med hjälp av inredning. Annat som är viktigt förutom att lägenheten har bra läge är att lägenheten har karaktär. Att det finns lite historia och inte bara ett kallt och sterilt boende. ?

  Era 2016-11-15 09:06:02
  Svara
 • Viktigaste för mig är att omgivningen känns mysig och rätt

  Heike Kapp 2016-11-15 09:03:11
  Svara
 • Förutom läge är en av de viktigaste sakerna jag tittar på i en ny lägenhet förvaring. Det låter ju inte så himla festligt men jag vet hur bra jag trivs när det är ordning och reda. Genom att kunna förvara kläder, skor, saker mm tycker jag att hela lägenheten får en mysigare känsla. Den känslan är för mig väldigt viktig och det bidrar också till att inredning kan få ta en större del i lägenheten då ytorna förhoppningsvis känns större. Med en ren målarduk blir det lättare att sätta sin prägel på inredningen!

  Hanna Åhlén 2016-11-15 08:50:46
  Svara
 • Nu trivs vi väldigt bra i min lägenhet men jag vet att det kommer komma en dag då vi vill bo större och faktiskt köpa något ihop. Då vet jag att vi kommer vilja bo större eftersom vi båda vill ha barn. Därför känner jag att det viktigaste för oss kommer att vara att hitta en lägenhet där vi kan känna oss trygga. Då menar jag trygga nog att vilja att vårat barn kommer få en bra uppväxt här. Sen tycker jag att planeringen av lägenheten är enormt viktig. Ett öppet köp med vardagsrum i ett vore drömmen. Tänk att kunna laga mat samtidigt som gästerna får en fördrink i soffan 😉

  Tilda 2016-11-15 08:49:42
  Svara
 • Det viktigaste är en rofylld sovplats! Vare sig man har lyxen att inreda ett stort sovrum á la hotellsvit eller en liten härlig sovalkov.

  Jennifer Farrow 2016-11-15 08:48:18
  Svara
 • Det som är allra viktigast är känslan man får när man går in i lägenheten första gången. Att man känner ”det här är hemma” o man kan se sig själv i lägenheten med sina möbler o stå o laga mat vi köket. Förvarings utrymmen är också en stor del.

  Linnea 2016-11-15 08:36:01
  Svara
 • När jag letade efter min lya så var, förutom läget, det viktigaste att man ska känna sig hemma. Känna hur man kan leva i lägenheten, se framförsig hur man rör sig och att man känner att lägenheten passar ens liv.

  Visst kan man köpa en lägenhet som har alla ”trendiga” funktioner som kanelsås och fina brasa trägolv, men kan man inte se och känna hur man kommer leva i lägenheten tror jag att man inte kommer trivas så länge. Hitta känslan är mitt tips!

  Sen kan man inreda för att förhöja känslan med fina saker så som du gjort. 🙂

  Erika Kuus 2016-11-15 08:23:29
  Svara
 • Förutom läget på en lägenhet så tittar jag mest efter planlösningen, om man kan ta ner en vägg eller om alla rum fungerar tillsammans. Det är viktigt att hela lägenheten har en bra genomströmning av luft och ljus. /Emma

  Emma 2016-11-15 08:17:38
  Svara
 • Planlösning, planlösning, planlösning…och så ljuset! Klart!

  Paula 2016-11-15 08:16:35
  Svara
 • Det viktigaste när jag letar ny lägenhet är att jag får en känsla då jag kommer innanför dörren att ”här kommer jag kunna trivas”. För mig är det så viktigt att vilja komma hem, att må bra i hemmet och som du påpekar skapa som sin egen borg. Jag har bott på platser där jag av olika anledningar dragit mig för att gå hem. Att hellre vara ute eller hos vänner för att det ligger en dålig känsla i lägenheter (eller en pojkvän man egentligen inte vill vara ihop med). Idag har jag äntligen fått iväg den dåliga ”känslan” och känner för första gången på fem år att jag trivs hemma men visst vore det fint att kunna få byta ut vissa påminnande saker med de vackra som du plockat ihop för att göra det lite mer till mitt hem igen…

  Nina Damberg 2016-11-15 08:05:35
  Svara
 • Jag tycker att planlösning och stora fönster är viktigast. Men det är nästan lika viktig att känna sig hemma. Och den känslan far jag genom inredningsdetaljer som textiler, mönster, färgerna osv. Jag bor själv i en etta och hade svårt att inreda den. Fick många tips från Dasha och skulle vilja vinna hela shebang SÅ gärna!
  Lena

  Lena 2016-11-15 07:59:45
  Svara
 • Jag vill påstå planlösning men en specifik sådan: ett kök som inte syns från soffan. När man haft en hela-havet-stormar-middag med vännerna, disken står som ett hej-kom-och-hjälp-mig i köket så vill man ju kunna lämna det där och inte se det från vardagsrummet där kalaset fortsätter! Ska man vara detaljstyrd så ska köket också gärna ha fönster. Då är man hemma!

  Lotta Möller 2016-11-15 07:57:40
  Svara
 • Känslan! – ”The magic thing about home is that it feels good to leave, and it feels even better to come back”.

  Amanda 2016-11-15 07:50:53
  Svara
 • Det viktigaste när ja letar efter ny lägenhet är fungerande planlösning. Om den fungerar kommer även färre kvadratmeter att ge ett funktionellt boende.

  Eija 2016-11-15 07:36:04
  Svara
 • Jag tycker att planlösningen är det viktigaste efter läget på lägenheten. Utan en bra planlösning kan vilken lägenhet som helst kännas liten och trång!
  Sofia

  Sofia Jonsson 2016-11-15 07:35:27
  Svara
 • Rolig tävling! Jag tittar framförallt på ljuset i lägenheten. Vill helst ha fönster åt flera håll (hörnlägenheter är ju perfekt!) och den får gärna ligga högt upp i huset så att den inte skyms för mycket av träd eller liknande.

  //Hanna

  Hanna Viklund 2016-11-15 07:18:10
  Svara
 • Förutom läget tycker jag att det viktigaste med en lägenhet är planlösningen! En bra planlösning gör att man kan inreda lägenheten på ett sådant sätt att den upplevs som större än vad den faktiskt är! Det är särskilt viktigt när en lägenhet är liten eftersom man inte vill ha massa ”döytor”.

  Josefin 2016-11-15 07:13:44
  Svara
 • Viktigast när jag letar lägenhet är planlösningen och många ljuskällor. Stora fönster som kan förstora och öppna upp en annars liten etta eller tvåa och som också skapar liv i lägenheten.

  Cajsa Stefansson 2016-11-15 07:05:18
  Svara
 • För mig är det viktigaste att lägenheten ska känns som ”hemma”, det skall vara ljust, öppet och mysigt! Färgerna får gärna vara ljust neutrala och välkomna till en varierbar inredning med färger efter humör och årstid.

  Jennie-Lee 2016-11-15 07:04:00 http://www.jennie-lee.com
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste med en lägenhet är att jag kan se mig själv i den. Att jag kan se mig själv leva där, att den har smarta lösningar och är anpassad efter mina behov och min livstil och att den känns representativ för min personlighet. Magkänslan är viktig, det är som att välja partner, det måste kännas rätt! 😉

  Amanda Norgren 2016-11-15 06:40:29
  Svara
 • Det viktigaste för mig och min lägenhet är planlösningen, helst en öppen sådan ifall man bor på få kvadratmeter vilken ger känslan av en större yta. Själv bodde jag på 25km2 (med en liten vägg som avskärmade sovdelen) men som ändå kändes lagom stor då planlösningen var öppen.

  Johanna Torneus 2016-11-15 06:40:16
  Svara
 • Nu när jag börjat kolla på lägenheter för att flytta hemifrån har de bostäder som fångat mig mest varit öppna, ljusa lägenheter med lite högre i tak. Jag tycker det är om idén att kunna pyssla med en liten lägenhet så att den känns smart och hemtrevlig!

  Fanny 2016-11-15 06:22:04
  Svara
 • Känslan, helt klart.
  Du kan sova direkt på golvet innan du hunnit köpa en säng, för att du älskar känslan av ett eget hem så mycket.
  Du kan öppna ytterdörren och sätta dig på huk och titta rakt ut, för att du älskar känslan av att äntligen vara hemma.
  Du kan gå i smutsigt hår och klädd i en T-shirt, för att du är trygg hemma.
  Du kan sjunka ner i din mjuka soffa och minnas när du stod i kön på Ikea och undrade om det var värt det, och älska soffan för den är en del av ditt hem.
  Du kan vakna tidigt på morgonen av ljudet från brevinkastet, och bli glad av tanken att någon gått upp tidigt så att du kan äta frukost och läsa tidningen i ditt hem.
  Du kan flytta till ett annat hus, men detta kommer alltid att vara ditt hem.
  En känsla kan ibland bara vara en känsla, men att känna sig hemma är något man aldrig kan ta för givet. Kram på dig Dasha<3

  Hedvig 2016-11-15 06:16:24 http://hedddis.com
  Svara
 • Planlösning är viktig när man letar en ny lägenhet.

  Ella Jelic Matrossova 2016-11-15 06:07:21
  Svara
 • Det viktigaste är att man mår bra och att boendet ger en känslan av att man landat hemma, dvs, ger en lycka, glädje, lättnad och trygghet. Man ska helt enkelt känna innerst inne att ’detta är rätt’.

  Sandra Z 2016-11-15 06:01:14
  Svara
 • Ljuset!! Jag flyttar hemifrån till våren för första gången, så när det väl kommer till det kanske andra behov står framför. Men som obotlig soldyrkare älskar jag flera stora fönster så rummen badar i ljus! Det gör att lägenheten känns mer öppen och inbjudande, vilket jag tror kan hjälpa vid den första tiden av hemlängtan. Håller tummarna!

  Matilda 2016-11-15 05:44:16
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet förutom läget är känslan den ger dig när du stiger in genom dörren. Det här är ju platsen där man ska kunna känna alla känslor i världen, så redan som tom ska feelingen vara rätt!

  Isabel 2016-11-15 03:44:48
  Svara
 • Det viktigaste är planlösningen och förvaring, helt klart!

  Cami 2016-11-15 00:49:53
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet – förutom läget – är att den kan hjälpa en med att visualisera ens drömmar och livsmål.

  Isabell Jansson 2016-11-15 00:45:47
  Svara
 • Roligt tävling!!

  Jag tycker att det absolut viktigaste för en lägenhet är planlösning och bra och stora fönster! Jag har precis flyttat till min helt egna etta och på ena väggen sträcker det sig stora fönster med fina breda stenfönsterbrädor. Har det faktiskt hellre så än en liten balkong och små fönster!

  Sedan planlösningen, jag tycker det är viktigt att en lägenhet har bra proportioner, t.ex. är det lite konstigt om badrummet är jättestort och så är resten av lägenheten liten.. Eller tvärtom att en lägenhet är stor med mini mini badrum.
  Jag gillar när lägenheter har en inbjudande planlösning, stora rymliga ytor men även olika ”avdelningar” i min lägenhet nu har jag t.ex. en tydlig hall, avskilt kök, del för matbord, säng och soffa – det blir rymligt och känns stort utan att vara tråkigt. Ändå som är tråkigt är att det är svårt att få inredningen att smälta ihop och få den där hemtrevliga känslan. Skulle därför vara så himla roligt att vinna tävlingen:)

  Sara 2016-11-15 00:14:42
  Svara
 • Hemma för mig är vem jag delar det med – och med det menar jag inte nödvändigtvis en person. Hemma är det stället som du delar mest av dina känslor till. Med ett hem delar du allt – glädje, skratt, kärlek, tårar, frustration, hat, eufori och resten av alla de oändligt många känslor som finns. Den dagen jag kommer till att lämna mitt kära lilla flickrum kommer jag att leta efter en lägenhet där magkänslan säger att detta ställe vill dela alla dessa känslor med mig, och jag vill dela alla dessa känslor med detta ställe. För vi måste ju faktiskt inse det faktum att magkänslan sällan har inte fel gällande känslor.

  Anna Englund 2016-11-15 00:08:26 https://www.instagram.com/ulrikaanna/
  Svara
 • Jag har precis köpt en liten lägenhet på 22 kvm i Danderyd och kan knappt vänta på att få inreda den. Det viktigaste för mig är att skapa en kombination av mys & lyx med MASSOR av fina doftljus och blommor. När mina tjejkompisar kommer på besök på ett glas vin vill jag att de ska känna att de inte vill lämna världens mysigaste tjejlya.

  Caroline 2016-11-14 23:45:16
  Svara
 • Underbar vinst, precis vad jag behöver just nu!!! Håller verkligen tummarna! Förutom läget är det viktigaste att lägenheten har bra ljusinsläpp. Det får lägenheten att kännas större och mer levande. En mörk och instängd lägenhet blir inte trevligt att bo i och den känns liten. Det mesta i en lägenhet går att fixa (tex renovera som man vill ha det) men just läget (som du nämnde) och ljusinsläpp (naturligt dagsljus) det går inte att fixa eller köpa i efterhand. Så det är absolut viktigast!!!

  Sofia 2016-11-14 23:43:29
  Svara
 • Vilken otroligt rolig tävling!
  Jag fyller snart 18 år och ska snart flytta in i min egna lilla lägenhet i Stockholms innerstad. Det som är det absolut viktigaste för mig är att lägenheten ska kännas som mitt eget lilla hjärta❤️. Det ska vara varmt och mysigt med härliga färger och stilrena detaljer i gammal stil, För mig är uttrycket finns det ”stjärterum så finns det hjärterum” viktigt då jag självklart vill att lägenheten ska kännas större än vad den faktiskt är 😉 PS. Tack för en inspirerande blogg Dasha!!!!!

  Charlotte Wahlgren 2016-11-14 23:25:50
  Svara
 • Det finns två saker jag tycker är viktigt. Dels att det är ett kök som är så pass stort att jag får plats att ha mina vänner över på att laga middag och sitta och dricka bubbel. Dels att det finns badkar. Tråkigt nog har jag inte det i min lägenhet idag då jag flyttade in i min nuvarande sambos unkarlslya. Det allra viktigaste är dock att hemma känns som hemma, att det är hemtrevligt. Och om jag vann detta skulle det vara ett oerhört tacksamt tillskott (och det skulle gå mycket snabbare) till att göra det jag idag kallar hemma till ett faktiskt hem!

  Maja 2016-11-14 22:46:54
  Svara
 • För inte alltför länge sedan letade jag och min sambo efter lägenhet och jag måste säga att läget faktiskt inte visade sig vara det viktigaste så sätt att det måste ligga på en specifik plats, men området behövde kännas tryggt. Det viktigaste för mig när jag letar efter en lägenhet måste nog vara storleken, planlösningen och även hur den känns att vara i. Den får inte vara för liten så att vi inte får plats med våra saker och känner att vi kommer gå på varandra hela tiden, men samtidigt inte heller för stor så att vi inte vet vad vi ska använda ytan till. Detta kan absolut en bra planlösning påverka känslan av på nolltid! En bra planlösning för mig är en rymlig hall som binder samman lägenheten, ett sovrum som rymmer en dubbelsäng och någon byrå plus nattduksbord, ett vardagsrum där vi får plats med vår soffa och två skrivbord som vi spenderar mycket tid vid, ett kök där vi får plats med ett matbord och även har en hel del bänkyta till matlagning sedan sist men absolut inte det minst viktiga är toaletten där jag är så tacksam över ifall det finns utrymme för en tvättmaskin! Det måste nog vara det som är viktigast för mig just nu i alla fall.
  Kul med lite inspiration för hur man kan tänka när man möblerar lägenheten! Vi har inte kommit i ordning här hemma ännu så det kan verkligen behövas.

  Liza 2016-11-14 22:45:43
  Svara
 • Vad roligt. Jag är på!
  Det viktigaste är planlösning och möjligheterna. Självklart måste en lägenhet kännas rätt men en bra planlösning är ett ultimatum för att skapa möjligheter. Tex så du kan hitta nya enkla knep att förvara saker, att framhäva karaktärer och göra din lägga till en förlängd del av dig själv ungefär. Det spelar ingen roll hur den ser ut innan den blir din, sålänge du kan föreställa dig hur den kan se ut efter du lagt vantarna på den! Se lösningarna istället för problemen såklart!

  Tackar för bra blogg!!

  Ebba 2016-11-14 22:26:15
  Svara
 • Åh vad FINT! Verkligen precis allt det där som skulle piffa upp min lilla etta, men som studentbudgeten inte tillåter! Det viktigaste med en lägenhet, enligt mig, är en bra planlösning 🙂

  Erica 2016-11-14 22:23:40
  Svara
 • Hej,

  Vilken fantastisk tävling.
  Jag tycker det viktigaste i en lägenhet är att känslan är 100% rätt, precis som i en kärleksrelation. Jag vill ta hand om mitt hem och vill att hemmet tar hand om mig när jag behöver det. Att vi två fungerar. Spenderar ju så mycket tid hemma ändå?! Att lägenheten är ljus, varm och snäll mot mig. Jag vill känna ”här vill jag vara, här får jag lugn” när jag kommer hem från jobbet. I hemmet vill jag kunna varva ner, vara ledsen utan att få extra mycket ångest av att vistas där, vara glad över att se mig om hur fint jag har det, bjuda hem kompisar med plats för häng och allt annat härligt såklart. Hemmet är min trygga zon, jag har bott ensam, 2a hand och första hand och nu med min sambo. Finns inte på kartan att inte bo och leva tillsammans med honom, men vi har mycket att jobba på hemma. Vi har lagt pengar på annat än att inreda, dels för vi letar nytt samt lagt lite extra pengar på resor. Det enda vi bestämde oss för att önska oss i julklapp (och ge varandra) var saker till hemmet. Bland annat en ny soffa. Detta hade varit den ultimata tävlingen för att få ge vårt hem den där extra kärleken den behöver, vi behöver ett trollspö och fräscha upp vårt vardagsrum. Vi har en väldigt lika smak (TACK FÖR DET!!!) och vet hur vi vill ha det, men ändå fattas tiden och den där extra sparken att få till det på riktigt. Åh. Håller tummarna!

  KRAM

  Louise Emanuelsson 2016-11-14 22:18:03
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste är en riktigt fin utsikt över takåsarna från en stor balkong, helst längst upp. Då kan jag ligga & sola på våren och titta på stjärnorna på sommarnätterna. Jag älskar även att laga mat, men helst inte ensam så köket får gärna ligga i vardagsrummet. På det viset kan alla vara bekväma och jag får sällskap 🙂

  Ps. Vad fint det blev! Duktig du är 🙂

  Sofia bjärno 2016-11-14 22:12:29 http://sofiabjarno.com
  Svara
 • Det som är viktigast för mig är att det finns en balkong och en hiss. En balkong så att man kan dricka kaffe på sommaren innan man ska till jobb och en hiss så att min mormor kan hälsa på i sin rullstol.

  Amanda Bach 2016-11-14 22:09:26
  Svara
 • Hej underbara Dasha!

  För mig är de absolut viktigast att mitt hem är ett hem som jag trivs i. Där man vill vara och där man känner sig trygg. För i slutändan är de alltid dit man ska kunna vända sig och krypa in till när man behöver lugn och ro samt och trygghet.
  Puss

  Amanda hotz 2016-11-14 21:29:43
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att varenda kvadratmeter kan används på bästa sätt för att man ska slippa betala för så kallade outnyttjade ytor, speciellt om man bor i en liten etta! XOXO

  Louise Kristoffersson 2016-11-14 21:28:44
  Svara
 • Ett stort rymligt och ljust kök där man kan laga mycket mat och baka eget bröd medans vänner ramlar in och någon kanske sitter på köksbänken medans man rör i grytorna. Ett mysigt sovrum där fokus ligger på sängen med vackra påslakan, kuddar och plädar och massor med levande ljus. Och en balkong, med kvällssol och massvis med växter.

  Emma 2016-11-14 21:21:41
  Svara
 • Hej Dasha!

  Jag flyttar in i min första egna studentlägenhet den 1a december och jag är så himla taggad. Tänk att jag äntligen ska få skapa mitt allra egen oas. Där jag kan få ha den största discokulan som finns, kläder kan få hänga på väggarna och där ett stort spegelmosaikbord ska få bli min matplats. Vad som är viktigast när man letar en lägenhet är att man känner harmoni och ett lugn i lägenheten, att man verkligen får en sådan här ”åhhh va skönt att vara hemma”-känsla varje gång man öppnar dörren. För mig ska min nya lägenhet bli min borg där det ska finnas mycket plats för umgänge, kärlek och lycka. I denna lägenhet ska middagarna bli till fester, tårarna bli till skrattfester och jag ska bli vuxen.

  Rebecca 2016-11-14 21:21:19
  Svara
 • Bra planlösning och mycket fönster så lägenheten blir ljus är absolut viktigast för mig!

  Sara 2016-11-14 21:20:41
  Svara
 • För mig är bland det viktigaste när jag letar en lägenhet, att det ska finnas ett tillräckligt stort kök att man får plats med det man behöver, och även att kyl och frys är rymlig.
  Sovrummet är också en viktigt del. Den ska gå att göra mysig men också kunna mörklägga.

  Att hela lägenheten är mysig i sig, det gör mycket!
  Hälsningar från Moa!

  Moa Olsson 2016-11-14 21:05:55
  Svara
 • Tänk dig en ljus, öppen lägenhet med bra planlösning. Det absolut allra viktigaste jag skulle kunna tänka mig ett trevligt kök, helst med köksö, med tillhörande matplats. Gemenskapen som skapas, hänget man får till, det slår allt. Goda middagar och drinkar i bästa vänners lag (helst trycker man in så många som möjligt – tack gud för runda bord), finns det något bättre?! Sedan kommer vi till allt runt omkring, bra belysning, mysfaktor, ljuslyktor, marmor, tavlor, posters, blommor, ja du vet.. Men det är ju sen gammalt!

  Elsa 2016-11-14 21:01:48
  Svara
 • Hej Dasha!

  Förutom läget så tycker jag att atmosfären och energin som finns i lägenheten viktig. Om lägenheten har rätt ljus, planlösning och känsla så brukar detta komma på köpet! Man vet ju hur det känns när man kliver in i ett hem och känner wow, här vill jag bo. Då är inte alla kvm, exakta läget eller något annat viktigt! Rätt energi, atmosfär och känsla är det viktigaste – det sätter ju prägeln på hela ens liv som faktiskt spenderas mest i hemmet och då måste man ju trivas där!

  Ha en fortsatt trevlig dag, fylld med rätt energi 😉
  Kram Sasha

  Sasha 2016-11-14 20:55:34
  Svara
 • Det allra viktigaste med en lägenhet är känslan du får då du för första gången kliver in i den! Allt annat är oviktigt. För mig är det viktigt att en lägenhet får mig att känna mig trygg, lugn och skyddad. Jag vill också känna att den kan utgöra samma sak för min familj och mina vänner.

  Jag tror att man, rent instinktivt, vet när man hittat en sitt eget hem. Det kanske rentav är så att lägenheten väljer sin boende! Kanske det är därför man får den där speciella känslan inför vissa lägenheter och ingen känsla alls inför andra?

  Min lägenhet kom till mig en vacker oktoberdag för sju år sedan. Jag hade sett den lilla pärlan på Hemnet men den var på tok för dyr. När den försvann från hemsidan utgick jag ifrån att den var såld och att någon annan skulle få sätta sin prägel på den.

  Men så kom den tillbaka igen! Då till ett fast pris och jag slog till direkt. Det var kärlek vid första ögonkastet. Det knarrade i hallgolvet, det doftade höst i trädgården och jag bara visste att det här skulle komma att bli en betydelsefull plats för mig. Jag var den lyckligaste flickan på jorden då papperna var påskrivna och hon (ja, lägenheten är en hon:)) var min! Sedan dess har hon utgjort en trygg punkt för mig, för familj och vänner. Det har skrattats och gråtits i den lägenheten. Om väggarna i min lägenhet kunde prata skulle de har många historier att berätta!

  Jag hann bara bo där i ett år innan jag blev antagen till en lång utbildning i en annan stad. Jag grät floder när jag skulle flytta och tvingade min hyresgäst att dyrt och heligt lova att ta väl hand om henne!

  Nu har jag varit borta i fem år och snart, snart, snart ska jag få sätta nyckeln i låset till min älskade lilla lägenhet igen! Jag blir alldeles vimmelkantig bara jag tänker på att jag snart ska få komma hem. Inte bara till familj och vänner utan till mitt alldeles egna hem. Jag har bestämt att jag ska göra lägenheten så fin det bara går. Så att den passar den person jag är nu. Jag skulle tycka att det vore så roligt att få inreda med vackra saker!

  eva 2016-11-14 20:51:34
  Svara
 • Det som jag kollar på och som är väldigt viktigt för mig jag som nu är i fas att leta efter min allra första lägenhet är framförallt att planlösningen är mig till lags, högt i tak, öppna ytor osv. Öppna ytor, och stora fönster känns som att det gör så mycket i en lägenhet särskilt när man letar efter en etta där det inte finns så mycket utrymme, då gör öppna ytor allt för att kunna inreda det med så mycket stil kärlek och värme som möjligt

  bella 2016-11-14 20:30:48
  Svara
 • Jag tycker att planlösningen är viktigast! En planlösning där man kan möblera om lite då och då (det kan ju förändra en hel lägenhet bara genom att flytta soffan), en etta kan göras till en ”låtsastvåa” genom att hänga upp ett snyggt tyg att avskärma med och små detaljer kan förstärka former! 🙂
  Har man en bra planlösning som bas tycker jag att man genom kreativitet och lekfullhet med möbler kan skapa något hemvänligt och mysigt!

  Fanny 2016-11-14 20:19:55
  Svara
 • Åh, det viktigaste för mig med en ny lägenhet är att den från början ska vara min bästa,mysigaste plats där jag kan känna mig som hemma! Fina blommor, en mysig soffa med massor av kuddar och snygga lampor är mitt recept för en drömlägenhet!

  PUSS!

  Johanna 2016-11-14 20:11:14
  Svara
 • Förutom läget tycker jag att mysfaktor är det viktigaste! För att ett hem ska kännas hemtrevligt och välkomnande är inredningsdetaljer så som ljuslyktor, mysiga filtar och kuddar viktigt. Jag värdesätter också ett hem anpassat för att bjuda hem vänner och familj. Därför är öppna ytor mellan kök och vardagsrum, samt fint porslin och glas för en välkomponerad dukning också viktigt för mig! 😀

  Elin E 2016-11-14 20:00:18
  Svara
 • Jag tycker nog att planlösningen på en lägenhet är det viktigaste 🙂 Jag älskar att anordna middag för nära och kära och ha massa fester med olika teman, och bästa lägenheten för det är enligt mig en lägenhet med ett stort kök och där vardagsrummet är i samma rum så att man kan socialisera samtidigt som man står och lagar maten osv. Dessutom vore det inte helt fel med en stor terass för att kunna ha mysiga middagar på sommaren 🙂

  Nathalie 2016-11-14 19:33:11
  Svara
 • Vi flyttar snart till en ny lägenhet och det viktigaste när vi letade var att hitta en som underlättar livet med vår lille 10-månaders bebis: enkelt att ta sig ut/in och kryp- & upptäckarvänlig planlösning.

  Amanda 2016-11-14 19:27:44
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet förutom läget är känslan av att självständighet som kommer med den. Om det är första lägenheten man flyttar in i, om det är första lägenheten man köper eller om det är lägenheten man har tillsammans med den man älskar. Att ha en lägenhet är mer än någonstans att bo, det är för mig känslan av frihet, stolthet och självständighet. Jag har precis köpt min första lägenhet, helt utan hjälp, vilket har varit en kamp. Den är långt ifrån vad jag drömmer om men det är ett litet steg för att uppnå min dröm. Känslan av självständighet är därför det viktigaste med min lägenhet.

  Matilda 2016-11-14 19:16:15
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet förutom läget & att grannarna känns bra är att planlösningen fyller dina tankar, idér & funktionella behov i vardagen. Färgsättning på väggarna är A-O för att få dig att trivas riktigt bra & att få din egen nisch ??

  Jimmie Rignell 2016-11-14 18:51:47
  Svara
 • Det viktigaste för mig, det är att hemmet speglar oss som bor där, i det här fallet mig och min sambo. Jag har haft lägenheten sedan innan och därför är det otroligt viktigt för mig att han känner att den nu är lika mycket hans – våran. Det innebär detaljer som påminner om oss båda och hur vi är, inredning som är funktionell (bor i en etta) men lika snygg för det! Stilrent, funktionellt, personligt och välkomnande är ledord. Det är trots allt inte bara vi utan även vänner och familj som ska kunna kliva in genom dörren och känna sig som hemma.

  Johanna Mårdh 2016-11-14 18:51:27
  Svara
 • Viktigast för mig förutom läget är att man ska känna sig hemma. Å vad innebär då de? Jo en lägenhet där inte bara jag känner mig trygg utan en lägenhet som välkomnar sina besökare, där alla känner sig hemma. Vi kan prata funktion, gammalt, nytt, modernt, färgglatt o olika stilar men viktigast är att lägenheten får ha Sin stil. Min stil. Vår stil. Jag vet inte om det går att förklara men det är något som man bara känner; Good Vibes only.

  Resten kan man piffa till efter inflytt ^^

  Emma Langetz 2016-11-14 18:48:47
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar/inreder en lägenhet är mysfaktorn! Att man känner sig trygg och att det är hemtrevligt. Mycket växter, högt i tak, stora fönster, stora mattor, sköna söngkläder med ett fint överkast osv gör mysfaktorn hög för mig.

  Kram!!

  Linnea 2016-11-14 18:45:19
  Svara
 • Jag tycker om när det syns att det är någon som bor där. Ett hem med personlighet. För mig innebär det konst som både jag och mina vänner och förebilder skapat, levande växter i fina krukor, små och många ljuskällor i form utav fina bordlampor och ljusslingor tillsammans med mycket tyg, såsom filtar, kuddar, mysiga mattor och långa gardiner. Ett hem för mig är en plats att vila upp sig i, att uttrycka min kreativitet som konstnär och musiker, att bjuda hem familj och vänner och att känna sig bekväm och hemma.

  Kram

  Emma 2016-11-14 18:38:20
  Svara
 • Läget är viktigt men att lägenheten är och känns trygg tycker jag är ännu viktigare! Att kod och lås är i ordning, att den har bra insynsskydd från tex gatan eller att grannarna känns trygga att ha vägg i vägg. Hemmet ska ju trots allt vara ens borg<3

  J 2016-11-14 18:34:13
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar lägenhet, är att lägenheten ger möjlighet för mig att kunna få både mig och mina vänner att känna sig som hemma.
  Citatet ”home is where your heart is”, är något som jag ofta relaterar till, så att hitta en lägenhet där det finns möjlighet till bra sittplattser för mina gäster, och sköna drömmiga middagar är det viktigaste för mig.

  Fanny 2016-11-14 18:25:21
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är planlösningen 🙂

  Emma 2016-11-14 18:07:08
  Svara
 • Hej <3
  Viktigaste för mig när jag letar lägenhet (förutom läget) är att den ska vara ljus och öppen med stora ytor och stora fönster ! Bra "umgås-ytor" Älskar öppna planlösningar så man kan laga mat (som jag också älskar att göra) och samtidigt umgås med familjen och kompisar ☺️

  Molly 2016-11-14 18:05:46
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att det är en plats där jag kan samla mina vänner och umgås i, därför är planlösningen viktig. Den får gärna vara öppen så att alla kan samlas i köket runt köksön och laga mat, dricka vin och prata kvällarna långa! Det får både mig och mina vänner att känna sig hemma 🙂

  Frida 2016-11-14 17:36:01 http://fridaviola.se
  Svara
 • Utan tvekan; lägenhetens själ! Får jag feeling när jag kliver in genom dörren så vet jag att lägenheten har själ! Detta bombnedslag av känslor landar i mig om lägenheten inbjuder till härliga middagar, mysiga frukostar och egentid.

  Fanny 2016-11-14 17:31:12
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar lägenhet är den där känslan av att känna mig hemma. Och hemma för mig innebär ett kök att umgås i, ett rum att leva i och ett badrum att ha en stund för mig själv i. Jag letar efter ett pirr i magen, och det där lilla extra som en lägenhet innebär för mig! Sedan går jag självklart efter smart planlösning, trygg förening och en bra investering. Ett plus är bra ljusinsläpp och magiska utsikter!

  Felicia 2016-11-14 17:27:12
  Svara
 • K Ä N S L A N ! Är så himla viktigt. Det ska pirra lite i magen och lägenheten skall kännas hemma direkt. I sitt hem skall man kunna hämta sin energi och glädje! 🙂

  Caroline Wistrand 2016-11-14 17:27:02
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är att kolla om föreningens ekonomi är stabil och gå på lägenhetsvisning så jag känner om det är min drömlägenhet jag kollar på. Ljusinsläppet, öppen planlösning och isoleringen till lägenheten är även viktigt för mig 🙂

  Moa 2016-11-14 17:20:42
  Svara
 • Det viktigaste när man letar tycker jag är att man kan se potential i lägenheten och se hur man kan göra den till sin drömlägenhet!

  Emelie 2016-11-14 17:15:22
  Svara
 • Hej!
  För mig är det viktigaste, förutom läget, att min lägenhet känns inbjudande och varm. Lägenheten måste, oavsett storlek, bjuda in till social umgänge – därför är öppna ytor där soffa (vardagsrum) och kök (matsalsbord) på ett naturligt sätt möts i planlösningen det viktigaste för mig. Har lägenheten för mycket små, opraktiska rum eller upplevs för ”avdelad” så är den inte aktuell. Jag vill att alla vänner ska kunna sitta bekvämt utspridda över soffgruppen och matsalsbordet medans jag står i köket och fortfarande kan se alla medans jag lagar mat – och hålla låda 🙂

  Sara 2016-11-14 17:04:33
  Svara
 • Ljusinsläppet, balkong och en känsla av att jag kan göra det till mitt hem! Finns det möjlighet att bygga ut fönsterbräderna för att göra en mysig läsplats av dem? Går det att hänga upp en hängmatta på balkongen? Finns det plats för kreativitet? Alla dessa frågor handlar mer om en känsla av att få göra om till något som är mitt, till en oas där jag kan andas ut och andas in.

  Elizabeth Silfvervy 2016-11-14 17:02:07
  Svara
 • Ljus lägenhet med fönster i minst två väderstreck, träd med kvittrande vårfåglar utanför sovrumsfönstret, en balkong att odla på. förvaring så att både verktygslådan, resväskorna och finglasen får plats. Goda grannar som inte hör när jag spelar min favoritmusik och nära till kommunikationer och en bra lokal affär för middagsinköpet. Finns detta någonstans?

  inger Jaensson 2016-11-14 16:42:20
  Svara
 • Min första lägenhet låg på nedre plan, alla som passerade på trottoaren och var över 180cm kunde kika in hos mig… En gång mötte jag 2 okända tjejer på stan som sa -dig känner vi igen och så beskrev de vilka bilder jag hade uppsatt på mitt kylskåp! Jag flyttade kort därefter och sedan dess är utsikt utan insyn det viktigaste i valet av lägenhet efter läget. Vinner jag möblerna får min dotter dem när hom flyttar, det är precis hennes stil!

  Anna Hoffström 2016-11-14 16:40:47 http://www.annashotell.se
  Svara
 • Det viktigaste förutom läget är känslan man får när man går in. Det mesta går att renovera men stämmer inte känslan så blir det svårt att trivas. Jag var på många visningar innan jag köpte min lägenhet och det var för att det aldrig riktigt kändes bra. Trots att min nuvarande lägenhet inte var i bästa skick, så kunde jag se mig själv bo där och känslan var rätt. Nu måste jag bara fylla hemmet med möbler och de i klippet var perfekta för min lilla tvåa!

  Lidia abid 2016-11-14 16:37:05
  Svara
 • Ljus! Finns inget tråkigare än en mörk lägenhet med små fönster som alla vätter åt norr.. Men också att känna sig hemma med inredning man älskar! Efter att min lägenhet blivit rökskadad och jag nu bor i ett korridorsrum med lånade möbler under renoveringen har detta aldrig känts viktigare – det är inte hemma om man inte själv trivs med inredningen.

  Moa 2016-11-14 16:27:18
  Svara
 • Ett hem för mig är mer än bara tak och väggar.
  Lägenheten är min fria sfär, den trygga borg jag kommer hem till efter en tung dag på jobbet men som låter mig andas ut när jag kliver innanför dörren.
  I lägenheten har jag samlat på mig minnen från alla resor jag gjort och jag har omsorgsfullt inrett den i nedtonade kulörer som får mig att andas ut och återhämta mig med en kopp thé på balkongen som jag värderar högt! Trivsamhet är för mig av största vikt och den trygghet jag känner i min lägenhet kan sammanfattas med ”borta bra men hemma bäst”.

  Sussi 2016-11-14 16:27:14
  Svara
 • Hej!

  För det första: Vilken rolig tävling!

  För mig är det viktigaste med stora förvaringsmöjligheter. I Stockholm, där jag bor, kostar lägenheter en hel del så man bor relativt ”litet”. Här är det då viktigt med smarta, funktionella förvaringsmöjligheter som inte tar för mycket plats och smälter in fint och inte ”praktiskt”. Som att jobba med stor förvaring under sängen, öppna byråar/hyllor, öppen förvaring i kök osv. Jag är nyligen inflyttad så vore SÅ glad om jag vann lite ny inredning att pryda min lya med. Bra val av inredning i videon – jag gillade ALLT!

  Keep up the good work!
  Lizette

  Lizette 2016-11-14 16:27:08
  Svara
 • Att lägenheten har en bra känsla över sig! 🙂

  Patricia 2016-11-14 16:25:24
  Svara
 • Det viktigaste för mig – som är van vid att bo i ett stort hus på landet – i en lägenhet är att den är bra ljudisolerad och känns privat. Inte privat på det sättet att dörrarna är låsta och ingen får komma in utan privat på det sättet att jag kan ta hem massa kompisar, spela härlig musik, äta mat och skåla i glasen utan att störa grannarna alternativt behöva höra när de gör sina behov vägg i vägg med köket haha! Men jag kan ju inte helt bestämma vad som är viktigast, även ljusinsläpp står superhögt på min viktigast-lista nu när jag är påväg att flytta… Ett bra ljusinsläpp kan ge glädje och lust att kliva upp ur sängen vilken dag som helst 🙂

  Julia 2016-11-14 16:25:12
  Svara
 • Kliver in i mannens lägenhet. Han som bjöd på ekologisk torsk vid första daten, i ett hundra år gammalt hus, fyra trappor över gården utan hiss, och det säger bara klick. Här vill jag bo. Han är den första jag kan tänka mig dela garderob med efter tio år som skild. Och så blev det Älskar varenda en av de 100 kvadratmeter som är mitt hem sedan åtta år. Högt i tak, spröjsade stora fönster, inbyggda hörnskåp, köket i rött tegel…

  Lena Bäckström 2016-11-14 16:03:36
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letat lägenhet har varit att priset stämmer överens med min budget. Låter kanske tråkigt men jag vill inte överbelåna. Har hellre pengar kvar varje månad så man kan satsa på inredning istället! Kram!

  Patricia 2016-11-14 16:01:41
  Svara
 • Det viktigaste för mig förutom läget är att lägenheten speglar att det är hem. Visst är det fint med ett perfekt hem där det ser ut som ett reportage magasin. Men hur charmigt är det ändå inte att se att någon faktiskt bor där! Ett personligt hem är nog det viktigaste för mig 🙂

  U 2016-11-14 16:01:05
  Svara
 • Att jag ska känna mig hemma och trygg.

  Nattis 2016-11-14 15:57:48
  Svara
 • Efter att ha sprungit på visningar i varenda vrå av stan, trappa upp och trappa ner. Besvikelse efter besvikelse.
  Så kom det faktiskt tillslut en dag då jag klev in i en lägenhet och bara kände att jag hade hittat hem.
  Den är inte alls stor, har inte särskilt högt i tak eller någon balkong, men den är min.
  Här ska jag dansa bort långa nätter, äta middagar, skratta, gråta och bara vara.
  Det är det viktigaste av allt: att känna att jag har hittat hem.

  Evelina 2016-11-14 15:40:06
  Svara
 • Det viktigaste för mig, förutom läget. Är mysfaktorn, jag tycker det är så fantastiskt att kunna bjuda hem sina vänner och att man får den där myskänslan när man kommer in. Att det känns som hemma, för ALLA! Att man vågar slänga sig i soffan, att man vågar gå och ta något i kylskåpet. Det är den känslan som är viktigast tycker jag!

  Cornelia 2016-11-14 15:19:00
  Svara
 • Viktigt för mig vid val av lägenhet är tillströmningen av ljus!! Att få in dagsljus är så viktigt för välmåendet. Du både mår bättre och lägenhet/inredning kommer fram så mycket mer om du har valt en lägenhet i rätt läge. Sen blir alla foton på din fina inredning så mycket finare i rätt ljus. Ljuskällor i all ära men inget slår det naturliga ljuset. Har i vår nya lägenhet valt balkonger och fönster i två väderstreck av just denna ljusa anledning.

  Linn 2016-11-14 14:58:05 http://nouw.com/linnapplegate
  Svara
 • Balkong är viktigt för mig för att jag ska känna mig mer fri i lägenheten. Det behöver inte vara en stor balkong men just känslan att kunna öppna dörren och gå ut är i prio när jag ska köpa en lägenhet. Ha mysiga samtal och kaffestunder på balkongen förlänger livet med goda minnen är något jag ser framför mig.

  Kristina 2016-11-14 14:53:04
  Svara
 • Prio 2 när det gäller lägenheter tycker jag personligen är taket – det som faktiskt inte går att ändra på. Det finns nämligen ingenting som slår vacker takstuckatur och en bra höjd i tak. Det förmedlar en sådan känsla och hur du än väljer att inreda lägenheten så kommer det där pampiga alltid passa.

  Ebba 2016-11-14 14:27:09
  Svara
 • För mig är det viktigast med känslan… Känslan att kunna känna sig trygg och avslappnad när man kommer hem och stänger dörren om sig.

  HELEN 2016-11-14 14:23:35
  Svara
 • Det viktigaste för mig är ljusinsläpp och CHARM. Det värsta jag vet är en lägenhet som inte har någon charm, som känns kall, opersonlig och inte går att rädda med inredning. Att en lägenhet har bra ljusinsläpp gör också så EXTREMT mycket, trots att det är mysigt ibland med mörker så är det inget man vill ha i längden. Göra det mörkt går annars att göra med textilier osv. Så ljus och charm är det absolut viktigaste för mig. Något som sticker ut. KRAM

  Linn 2016-11-14 14:14:08
  Svara
 • Det viktigaste i en lägenhet är FÖRVARING!
  För får man inte undan allt småkrafs och allt som inte är så snyggt men man ändå måste ha i sina ägor. Så tycker jag att det förstör den mysiga känslan. Spelar igen roll hur fina kuddar och ljuslyktor man har om man inte får undan allt omysigt. Och för mig som älskar att organisera så kan man ju förvara grejer i snygga lådor korgar osv. Det ger oxå en mer ombonad känsla till sitt hem!
  Vilken kul och rejäl tävling detta var! 🙂

  Julia 2016-11-14 14:08:18
  Svara
 • Vilken kul tävling!

  Det viktigaste med en lägenhet förutom läget är planlösningen och känslan! Planlösningen måste vara genomtänkt och funktionell men ändå med en twist 🙂 Känslan måst också vara bra, är den förälskelse vid första ögonkastet så blir det inte bra 🙂

  Linda 2016-11-14 13:52:24
  Svara
 • LIVET! Livet är det viktigaste när jag letar ny lägenhet.

  Vart i livet är jag nu? Kanske är jag singel och i dejtingsvängen, i så fall behöver jag en lägenhet som gjord för mysiga middagar och fantastiska fester fyllda med champagne.

  Vart i livet vill jag? Vill jag att lägenheten skall rymma någon mer än mig? Kanske har jag träffat någon som jag vill leva med och kanske hoppas vi på bebis inom de närmaste åren, då behövs en helt annat typ av lägenhet, en med förvaring och möjlighet att stänga dörren om sig när bebisgråt river i hjärtat. Ett utrymme för närhet utan bebis, kanske stort badkar eller soffa som går att skeda i?

  När barnen plötsligt blivit tonåringar och hormonerna river som värst, då behövs både utrymme för familjen att vara tillsammans, ett stort middagsbord eller en soffgrupp med gott om plats men också egna krypin där integriteten får vara intakt.

  Vart kommer livet ta mig oavsett om jag vill det eller ej? När jag är lite till åren kommen, när mina leder börjar säga ifrån lite väl mycket när jag bär matkassar uppför trapporna, då behöver jag en lägenhet med hiss, låga trösklar och skåp på lagom höjd. Kanske har livet gått så illa åt mig att jag inte längre tar mig ut som jag vill, tänk då vilken skillnad en balkong gör att kunna vara ute ändå.

  Så mitt svar är att livet är det viktigaste när jag väljer lägenhet, livet jag kommer leva just där och då.

  Anna 2016-11-14 13:40:02
  Svara
 • Förutom läget är det för mig otroligt viktigt att det finns en balkong, gärna rymlig!
  Balkongen skapar en naturlig förlängning av hela bostaden och ger en känsla av frihet.
  Bara möjligheten att öppna balkongdörren på glänt, utrymmet för extra förvaring eller den stora njutningen att kunna slå sig ned med en kopp kaffe eller en god bok.

  Annika Bergman 2016-11-14 13:19:44
  Svara
 • Ens lägenhet ska rymma ens drömmar – det är viktigast. Har ingenting med storlek att göra utan den ska kunna växa och förvandlas med mig. Spegla där jag är i livet med modiga och utbytbara materialval, och innehålla färger som inspirerar de dagar som är grå. Kännas ombonad både så att jag är trygg nog att våga drömma i den och samtidigt kan reflektera när det behövs. Inbjudande så att vänner känner att min dörr alltid är öppen, och så att jag känner mig stolt över där jag är i livet.
  Ens hem är en stor del av ens liv och jag vill att min lägenhet motsvarar det. Dröm och verklighet i ett.

  Therese 2016-11-14 13:15:08
  Svara
 • En lägenhet med karaktär och charm. Jag vill komma hem till något stilrent men ombonat och omhändertas av ett kärleksfullt lugn. En lägenhet som njuter av gemenskap och fina stunder. När min kärlek inte är i lägenheten ska lägenheten ge samma trygghetskänsla som Han lyckas med.

  Anneli 2016-11-14 12:58:22
  Svara
 • Jag vill känna att det pirrar i magen. Jag vill få samma känsla i magen när jag kliver in i lägenheten som jag får när jag är väldigt kär i någon. När man tänker på den blir man extra varm i kroppen och längtar tills man får ses igen. När man pratar om den så är det med upprymdhet och spänning. Det ska vara en relation som känns varm, trygg och helt rätt. En relation man vill utveckla och bygga vidare på, en man aldrig vill ska ta slut. EXAKT så vill jag känna.

  julia 2016-11-14 12:37:29
  Svara
 • Att det finns utrymme för möbler som bjuder in till långa och stora middagar med vänner och familj, sådana middagar som övergår i timmar i soffan med massa gott eller sådana middagar där man höjer volymen och dansar ut i natten. Gillade det runda bordet du visade i filmen – inte bara bra utrymmesssigt utan även optimalt med runda bord för att alla ska kunna vara delaktiga i samtal som förs runt bordet. Ja en lägenhet måste verkligen bjuda in till umgänge! Kanske känns extra viktigt för mig som bott utomlands största delen av tiden sedan jag flyttade hemifrån och nu börjar peppa igång på att komma hem (och bygga upp en ny möbel-”garderob”)! Puss!

  Kristin 2016-11-14 12:36:21
  Svara
 • Utvecklingspotential.
  Har letat lägenhet frenetiskt det senaste året, det alla förutom faktiskt en failat på är förmågan att utveckla dem. Du måste hitta en lägenhet du känner att du vill och framförallt kan jobba med. Är planlösningen så bra att du kan knacka eventuella väggar, kan du bygga om det dem där tråkiga städskåpen till en mysigare garderob med skjutdörrar. Så kort & gott : can i work with this?

  Förlorade precis budgivningen på en underbar trea i det perfekta området, planlösningen & känslan av vad den kunde bli som min klaffade direkt.

  Frida 2016-11-14 12:15:29
  Svara
 • För mig är det viktigt att lägenheten har en bra planlösning! Med en bra planlösning spelar det inte roll hur liten lägenheten är, utan man kan inreda sitt hem på det sättet man själv är bekväm och trivs med och för mig genererar det i ett tryggt hem!

  Louise 2016-11-14 11:59:44
  Svara
 • Det absolut viktigaste för mig är magkänsla, vilket är ett sjukt luddigt tips men jag har av erfarenhet lärt mig att detta är enormt viktigt. Jag köpte en lägenhet i våras, fick ett bra pris på den så körde trotts att magkänslan egentligen sa nej, det slutade med att jag bodde i lägenheten i 4 månader och vantrivdes enormt. Nu har jag sålt den och köpt en ny som jag får tillträde till den 1 december. Min nya lägenhet hade ett mycket högre kvadratmeterpris och jag gjorde inte ett ”klipp” när jag köpte den men jag inser att det spelar ingen roll om jag tror att jag kommer göra en bra affär om jag ändå inte trivs i lägenheten. Inga pengar i världen kan rädda en dålig magkänsla och det viktigaste för mig är inte att tjäna pengar på lägenheten, jag ska ju faktiskt bo där och trivs. Så, om magkänslan säger ”här kommer jag att trivas, vad mysig denna lägenhet är” så är det en enormt viktig faktor att ta med i beräkningen när man letar lägenhet, istället för att stirra sig blind på kvadratmeterpris 🙂

  Och eftersom jag nu får tillträde till en ny lägenhet alldeles strax så kunde jag inte bli gladare för ny, snygg inredning. Som en perfekt start i en lägenhet jag kommer att trivas i (min plånbok är också väääldigt tom efter lägenhetsköpet)

  Tack för en bra inspirerande blogg!

  Gabrielle 2016-11-14 11:48:38
  Svara
 • Viktigast för mig i ett hem är att det ska kännas som ett hem. Att det det känns tryggt på alla sätt och vis, att man kan vara sig själv i sin egen sfär och att man känner sig bekväm med att bjuda in andra till sfären. Det går lite hand i hand med det egna välmåendet med andra ord – jag mår som bäst när jag mår bra inombords och i min omgivning. Jag är en person som är orgaiserad, så av denna anledning är förvaringsutrymme viktigt. Jag värdesätter också en viss värme i hemmet, men också ett stort kök eftersom hjärtat i vårt hem är just i köket 🙂

  Ylva 2016-11-14 11:36:16
  Svara
 • Att känna mig trygg. Jag lider av mycket ångest tyvärr, och behöver en plats där jag bara kan få vara! Jag vill kunna gå runt och sjunga högt, äta glass i sängen, lita på att här KAN jag vara trygg.
  Och om man känner sig trygg får man också den här hemtrevliga känslan, och allting blir bättre. Man upplever allting tydligare: dofterna, intrycken, färgskalorna, konstrasterna.
  Jag vill känna mig hemma och trygg.

  Tack för att du inspirerar mig!

  Charlotte 2016-11-14 11:25:44
  Svara
 • Förutom läget så skulle jag säga att tryggheten är viktigast, det ska vara en plats där man alltid känner sig hemma och trygg då man spenderar väldigt mycket tid där.. Jag tycker det ska vara bra planerat med mycket förvaring, ljusa väggar som får lägenheten att kännas större och satsa på lite mer färg på kuddar, tavlor, annan inredning osv… 🙂

  Ellinor 2016-11-14 11:25:08
  Svara
 • Tycker det är väldigt viktigt med ljuset i lägenheten, det kan göra väldigt mycket för själva stämningen och vad du kam använda för färger i lägenheten. En ljus lägenhet som inte har insyn från andra grannar är väldigt viktigt för mig. Avgift till förening är också viktigt att räkna med i boendekostnader Om man har lån.

  Antonia 2016-11-14 11:03:37
  Svara
 • Förutom läget: Värme & förvaring. Att hitta den där hemtrevliga värmen i inredningen samtidigt som lägenheten är strukturerad.

  Ida 2016-11-14 10:57:49
  Svara
 • Hej,

  Det viktigaste i min lägenhet är att det sär en plats som jag känner mig stolt över och trygg i. Inredningen och dofterna ska få mig och mina nära att känna sig välkomna och även fast det är min trygga hamn ska dörren alltid vara öppen för nya äventyr och människor. Det hjälps av en inspirerande planlösning, smarta förvaring (där jag snabbt kan gömma min röra när oväntat besök kommer) och stora fönster med solen som tittar in när den är vaken. Sedan är en härlig soffa, fin matplats och en mysig säng det bästa för härligt umgänge i lägenheten.

  Maja

  Maja 2016-11-14 10:56:02
  Svara
 • FÖRVARING! Inte nog med att jag fyller 30 strax, förvaring har dessutom klättrat upp på topplistan över viktigast saker i mitt hem. Klädstönger och byråer i all ära men riktigt bra permanenta, platsbygda förvaringslösningar är livet.

  Catrin 2016-11-14 10:39:01
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att det finns ett tillräckligt stort kök för att jag ska kunna flänga runt och laga mat i min ensamhet och att mina vänner ska kunna få plats att komma över på middag!! 🙂

  Evelina 2016-11-14 10:32:49
  Svara
 • Att det verkligen känns som ens plats så fort man kliver in genom dörren.

  Sanna 2016-11-14 10:27:31
  Svara
 • Hej Dasha!

  Det finns väl inget mer viktigare än att känna att detta kan var mitt framtida hem? För det är ju de man letar efter när kollar på lägenhet. Sen är det såklart man kollar på planlösningen, ljus insläpp osv, men om man har vart och kollat på
  En lägenhet och går sedan där ifrån med ”det här kan vara mitt framtida hem” känslan, då är det rätt för Just dig. Det är i alla fall viktigaste för mig 🙂

  Erika 2016-11-14 10:25:30
  Svara
 • Det viktigaste för mig när jag letar ny lägenhet är att lägenheten har öppen planlösning och mycket ljusinsläpp. Sedan är det ett plus om den är lite större så man kan bjuda hem många vänner på middag! 🙂

  Linda 2016-11-14 10:17:50
  Svara
 • Att känna att jag kan kalla lägenheten för HEM och golvet 🙂

  Linn 2016-11-14 10:04:57
  Svara
 • Jag tycker att det viktigaste i en lägenhet är planlösningen! Jag vill ha en öppen planlösning så att det känns stort och luftigt.

  Puss och kram Dasha

  Emma 2016-11-14 10:02:42
  Svara
 • Det viktigaste för mig är att lägenheten ska skapa trygghet och lugn för mig. Därför tycker jag att det är viktigt att lägenheten går att fixa till så som jag vill ha det genom öppna ytor och ljusa rum. Det är ju trots allt dit man kommer hem en dag efter jobbet, sena nätter ute med vänner eller när man ska ha en trevlig middag. Så det viktigaste är helt enkelt att jag ska hitta ett ställe där jag känner mig trygg.

  Amanda 2016-11-14 09:56:47
  Svara
 • Det viktigaste i en lägenhet är känslan av trygghet, stillhet och värme. Tänd stearinljus, mys till det lite oftare. Ljusinsläppet och belysningen är viktiga faktorer. Ingen vill bo i en mörk, dov lägenhet. Tänd ljus, sätt in en extra lampa eller måla om om det skulle behövas. Lägg lite extra tid på ditt hem, köp saker som är vackra som du kan vila ögonen på. Det kan vara en kudde med ett mönster du gillar, eller en tavla, ja i princip vad som helst bara du tycker att det är fint. Glöm inte växterna, de har en lugnande effekt och många växter är ”luftrenare” (renar luften från diverse föroreningar). Nu blev det flera aspekter som är viktiga i en lägenhet men en summering är att hemmet ska vara inbjudande, jag vill bli glad/lugn när jag kommer innanför dörren.

  Rosanne Hatab 2016-11-14 09:47:56
  Svara
 • Hej!

  Mitt svar på frågan är: Detaljerna. Den ska ha ”det där extra” som får en att känna att känna sig övertygad. Det behöver inte vara något stort så länge det är unikt. Jag är oerhört svag för vackra handtag; på gamla fönster eller handtag i gamla kök. En sådan liten grej kan vara avgörande för mig. Eller en gammal marmorhylla över ett gammalt högt element som ibland finns i gamla 30-tals lägenheter. DET.

  Kram Sophia

  Sophia 2016-11-14 09:31:18
  Svara
 • Bortsett läge, och känslan av hemma, är det viktigaste för mig att det finns balkong. Den kan vara superliten eller gigantisk, möblerad eller icke, det spelar ingen roll. Det viktigaste är att det finns en balkong så att det går att komma ut utomhus när som helst. Jag kan inte förklara min kärlek till balkonger, det är bara något som alltid funnits där. Att sitta ute i en korgstol under en filt med en kopp te och läsa en bok, det kan vara det ultimata för att jag ska känna mig hemma. Åh.

  Elina 2016-11-14 09:18:50
  Svara
 • Förutom läget: ort och gott KÄNSLAN.
  Känns det rätt? Skulle det kunna bli -hemma-?
  Jag går på magkänslan! 🙂

  Marina 2016-11-14 09:13:47
  Svara
 • Man öppnar dörren och får den där känslan, den som man inte kan förklara utan den bara existerar. Som gör att man kan slänga av sig kläderna, äta i soffan och bara få vara. Då har man hittat hem.

  Johanna 2016-11-14 09:13:10
  Svara
 • Bortsett från läget när jag letar ny lägenhet, tycker jag att det viktigaste är känslan jag får av att vara i lägenheten. Det är lite som att träffa sin drömpartner, det handlar inte om att man söker efter vissa egenskaper, intressen eller ett visst utseende – det handlar om helheten och känslan man får av den!

  Sandra 2016-11-14 09:08:20
  Svara
 • Prio nr 1 i min nya lägenhet är att den speglar mig som person. de fixar jag genom inredning och roliga saker. Ett hem ska va glatt och mysigt.

  Anna 2016-11-14 08:36:37
  Svara
 • ”Förutom läget, vad tycker du är viktigast när du letar ny lägenhet?” – att jag trivs, det ska kännas som att ahhh här vill jag verkligen vara och aldrig lämna haha!!

  Nora 2016-11-14 08:33:27
  Svara
 • Det viktigaste med en lägenhet för mig, är att när dörren stängs bakom mig, så kan jag andas ut och känna mig hemma. Oavsett storlek på lägenheten, läget, inredningen eller annat. Att ha tak över huvudet, är en trygghet jag aldrig vill ta för givet. Att ha ett hem!

  Julia 2016-11-14 08:32:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!