Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Att vara tjej.

Min jetlag är hård. Låg igår och kämpade med att vara vaken till 21.00 med bomull i huvudet och ögon som nästan tittade i kors sista timmen. Men det positiva är att jetlagen är ”åt rätt håll” och jag vaknade superpigg och redo för denna dag klockan 04.30. Då blev jag sugen på en powerwalk men hejdade mig för det kändes för läskigt att gå ut klockan 05.00 ensam i denna stad som inte vaknat än.

Hur otrevlig grej är inte det egentligen? Helt otroligt att jag tycker det är för obehagligt att gå ut på en powerwalk och känner att jag behöver vänta ungefär två timmar tills staden börjar leva för att inte riskera att bli våldtagen.

Så nu ska jag göra lite yoga istället och sen ta mig ut. Hörs snart.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Vad hade du i ditt huvud? Haha så rolig 😀

  Maja 2017-01-26 09:18:15
  Svara
 • Ja… För SD är ju ett rasistiskt parti. De värderar människor olika pga hudfärg. Att som tjej inte känna sig trygg utomhus har inget med vilken hudfärg män har, utan bara just det faktum att de finns män ute. När det inte finns så många andra människor ute. Som vi inte vet om det kommer våldta, misshandla, kidnappa, mörda eller sexuellt ofreda oss.

  Klara 2017-01-25 18:58:46
  Svara
 • Hej!

  Jag vill helst vara anonym men jag har haft en fundering ett tag. Jag verkligen älskade/älskar din och Michaela Fornis podd. Det var jag nog inte ensam om. Jag lyssnar på den än idag och blir lika inspirerad, peppad och lättad över varje avsnitt och tycker fortfarande att det är den bästa podden som gjorts. Vilka kloka och fantastiska kvinnor och vilka värderingar? Men jag har märkt att ni inte ”outar” varandra like mycket i sociala medier längre. Är ni inte vänner idag? Detta är väl ingenting som angår mig egentligen men jag blir så nyfiken för vilket team ändå??? Nu ska jag fortsätta lyssna på podden där ni pratar om att vara sambos. MASSA KÄRLEK

  Kram

  FRÅGA 2017-01-25 18:01:29
  Svara
 • Oj vad ledsen jag blev att läsa detta, så deppigt att detta är dagens verklighet 🙁

  elin 2017-01-25 18:01:22 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Dasha, du måste berätta vad som var på ditt huvud!! Kan inte vänta tills nästa pod!?

  Lotta 2017-01-25 17:53:55
  Svara
 • Granatäpple trick just for u ?
  https://www.facebook.com/ViralTubee/videos/865494406923849/

  Felicia 2017-01-25 13:44:34
  Svara
 • Jag väntade också med min löptur tills det blev ljust ute imorse, vågar inte springa när det är tidig morgon och mörkt. Tyvärr är detta dagens verklighet, man känner sig inte bekväm och orädd direkt som tjej i en mörk stad som ännu inte vaknat. Kram på dig!

  Jo 2017-01-25 11:16:20
  Svara
 • Så fort det blir mörkt tycker jag det är obehagligt att gå själv :(. Vilket är tidigt nu på vintern. Så otroligt sorgligt att det ska vara så för oss tjejer.

  Rebecca 2017-01-25 10:47:38 http://www.devote.se/rebeccalena
  Svara
 • Ändå sker de flesta våldtäkter av en vän/bekant/pojkvän i hemmets ”lugna vrå”.
  Våldtäktsstatistiken har ökat markant de senaste åren, jag undrar varför. Det är bara att läsa på BRÅ.

  Baronen 2017-01-25 06:48:10
  Svara
  • Svar på Baronens kommentar.

   Jag tror att den har ökat för att fler vågar anmäla eller tala om det, förmodligen fanns det ett stort mörkertal innan. Kan säkert finnas andra orsaker med, känns som att man läser om nya våldtäkter varje dag..gör mig också rädd..och deprimerad. Så jävla sjuk värld rent ut sagt!

   Seriespaning- serier, film & nöje 2017-01-25 10:43:24 http://nouw.com/seriespaning
   Svara
  • Svar på Baronens kommentar.

   Det visste jag faktiskt, att de flesta sker av någon man känner eller träffat innan. Men, det är min största skräck i livet så kommer ändå inte gå ut ensam kl 04.30 för pw för är helt enkelt för rädd… 🙁

   dasha 2017-01-25 10:30:30
   Svara
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding