Stockholm och alla Stockholmare. 

När allting hände igår satt jag, Margaux och Bella (som jobbar med mig) på tåget halvvägs till Göteborg. Vi skulle hålla en sampling mitt på Centralen för Oral-B, en kampanj jag jobbat med sen Augusti. Men vi bestämde oss snabbt för att ställa in. För det första var vi själva väldigt skakade och uppstressade av all ny information som uppkom, vi fick bla höra om skjutningar på Folkungagatan, Fridhemsplan och att en skytt blivit arresterad på Olof Palmes gata – meter från min port. Nu visade det sig att hälften inte stämde men att vi skulle stå och vara glada och käcka mitt på Centralstation kändes fel i inte bara magen utan i hela kroppen.

När vi kommer fram till Göteborg så bekräftas vår magkänsla med ett torg fyllt av säpo, vanliga poliser och väktare. Så vi börjar ringa hyrbilar och efter att suttit i tre telefoner och i olika köer, blivit klickade ett flertal gånger kommer vi fram till ett företag där mannen på andra sidan luren säger ”Grattis, ni fick vår sista bil. Vi har hyrt ut alla våra 40st på 20 minuter”.

Men jag vill ge alla brandmän, poliser och sjukvård en varm kram, guldstjärna och önskar att de får allt de någonsin önskar sig i livet. För trots allt hemskt som hände igår så var Stockholm så jävla bra. Vi var förberedda. (De hade en exakt sådan här övning bara för en vecka sedan, ”ifall att”). Allt spärrades av, kommunaltrafiken stängdes av, sjukvården var på plats inom några minuter och alla civila… Kära nån vilket folk vi är. Hela min FB överöstes av vänner och bekanta som öppnade sina kontor, restauranger, HEM, erbjöd skjuts och framför allt gemenskap och värme.

Jag vill även avsluta detta mail med att lyfta min kompis Max. Han jobbar på restaurang Grodan i centrala Stockholm och vi har en Whatsupgrupp där bla han och jag ingår. Där hade vi alla frekvent kontakt under dagen och uppdaterade varandra. Max jobbade på Grodan när alltid hände och informerade oss om att han försökte göra sitt bästa med att hålla sin personal och gäster lugna i den mån det går när vi sa att vi tyckte att han bara borde stänga igen och åka hem. Inte vistas i stan! Men vissa människor kunde ju inte ta sig hem från stan så att bara ”stänga” krogen var inte ett alternativ och bara slänga ut folk sa Max. Han höll sig sansad och lugn men givetvis är detta en extremt stressad och pressad situation för vem som helst att hantera. När jag flera timmar senare sitter i bilen med tjejerna öppnar jag min mail och ser det här mailet från en gäst som befann sig på Grodan under eftermiddagen blir jag så stolt och rörd över att jag har äran att vara kompis med den här människan. Max! En av Stockholms många hjältar igår. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • The symbolism behind pearls is as beautiful as their appearance. They’re not just accessories; they represent purity, wisdom, and inner beauty. Wearing pearls feels like carrying a piece of that profound meaning. Pearls

  pearl 2023-12-12 18:09:00
  Svara
 • Tycker rubriken känns extremt opassande! Fin text men byt rubriken? <3

  Jennie 2017-04-08 12:46:44
  Svara
 • Nu var ju detta en fruktansvärd händelse och inget himla test som vi klarade. Och vad menas med klarade det? Tror inte de anhöriga till de döda jublar över att ”testet klarades” idag. Självklart förstår jag vad du menar men det känns inte helt okej att benämna detta på det här sättet tycker jag.

  Nej 2017-04-08 12:40:18
  Svara
  • Svar på Nejs kommentar.

   Men om du förstår varför känner du behovet att lyfta de tre orden från denna text? Jag kommer ta bort dem nu, för det sista jag ville med denna text är att uppröra folk. Men tycker det är tråkigt behöva påpeka de tre orden när tanken med denna text helt klart kommer fram.

   dasha 2017-04-08 12:49:23
   Svara
 • ”Att vi snart spelar i samma liga som London, Paris och Berlin. Vi är väl inte riktigt där men snart är vi det”
  Du måste vara synsk! Detta skrev du för ett par dagar sedan.. ?

  P 2017-04-08 11:41:58
  Svara
  • Svar på Ps kommentar.

   Tycker verkligen synd om dig. Att ens skämta om något sånt. Kanske har du inte tagit in vad som hände igår, jag hoppas det är så.

   Amanda 2017-04-08 14:07:04
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!