Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Vad gör jag på ett sjukhus i Moskva, frivilligt?

Jag har en fobi här i livet. Och det är smärta. Jag är på riktigt rädd för allting som kan komma att göra ont. Så fort en situation uppstår där smärta kan förekomma ilar det en iskall kår igenom hela min kropp så det börjar sticka ute i fingerspetsarna. När faran är över (om smärtan slagit till eller ej) tar jag ett djupt andetag som likar någon som kippar efter luft när den varit utan den under lång tid. Vilket jag mer eller mindre har, fast inom mig. 

Ni ska få ett exempel. Om jag står och rakar bena i duschen och slinter till lite vid fotknölen tex så inträffar denna panik – som förvisso bara håller i sig i en halv sekund men den ÄR där. Sen landar den i just detta fall efter en halv sekund för jag upptäcker ju att det inte är något jättesmärtsamt som orsakas av en rakhyvel. 

But still. Allting handlar om rädslan för smärtan som kan komma. Jag har otroligt låg smärtgräns och alltid haft. Så det grundar sig såklart i det. 

Så vad gör jag på ett sjukhus i Ryssland helt frivilligt då? Jo jag bestämde mig för att göra en hel hälsoundersökning. Nu har jag lämnat urinprov, blodprov men har åtta andra tester som väntar. Jag ska bla göra MRT (röntga hjärnan), röntga lungorna, gastroskopi (kamera i magen genom munnen) och massa mer. Ni kommer få se allt i resevloggen från Moskva

Önska mig lycka till! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Vad är anledningen till att du gör alla dessa tester? Och varför i Moskva och inte i Sverige?

  Kim 2017-07-19 18:42:32
  Svara
 • ibland ar det bra att ta saker i egna hander!
  svensk sjukvard kan vara helt fantastisk ( tex lunds sjukhus och alla specialister som tar hand om mig sen jag var barn) men aven allmant ointresserad av patienter och tydliga symptomer ( allmanlakare i malmo , som helt missade min fars cancer trots alla synliga symptomer!!! )
  jag har mojlighet att betala privat vard utomlands, och det gor jag mer an garna nu, at mig , min mor, min syster om det behovs! da kan man komma med fakta till sin allman lakare som da maste reagera…
  lycka till med dina undersokningar!

  amanda 2017-07-18 11:57:48
  Svara
 • Vad modigt att göra allt det där frivilligt Dasha! Riktigt imponerad 🙂 Vill bara upplysa dig (och alla andra eftersom de flesta inte vet det här) om att MRT inte är en form av röntgen. Det är ingen röntgenstrålning inblandad, vilket är bra eftersom det därför anses vara helt ofarligt (till skillnad från CT som är en form av röntgen). Vill inte verka besserwissrig men tänkte att det kunde vara kul att veta 🙂 Kram!

  Sofia 2017-07-18 09:09:42
  Svara
Dasha Girines webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!